Liptovská Mara pro cyklo i pěší


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Liptov má optimální podmínky pro cyklo a pěší turistiku. Jsou tu silnice, které mají nízkou hustotou provozu. Oblast je protkaná velmi zajímavými cyklotrasami a stezkami, jež vedou na místa, kam se auta nedostanou. Liptov patří svým přírodním bohatstvím a výhodnou geografickou polohou k turisticky nejpřitažlivějším oblastem Slovenska. Celá oblast je obklopená horami Vysokých a Nízkých Tater. Každé z pohoří má svou charakteristickou tvář a každé poskytuje svým návštěvníkům jiný druh přírodních zážitků.

Na zájezd vypravujeme s autobusem cyklistický přívěs, kde bude o vaše jednostopé miláčky postaráno s maximální péčí. Jeho kapacita je 28 kol.

Program: 1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.

2. den: Po ranním příjezdu ke slovenskému jezeru Liptovská Mara vysadíme cyklisty i chodce na nástupním místě stezky okolo jezera v Liptovském Trnovci. Každý účastník zájezdu obdrží podrobnou mapu s vyznačenými trasami a možnostmi.
Chodci mohou dojít pohodlnou procházkou od 2 do 6 kilometrů do termálního parku Tatralandia. Případně se mohou s dětmi zastavit v rodinném Zooparku se lvy a jinými druhy zvěře. Kdo bude chtít, může si pěší túru zkrátit a větší část dne strávit v Aquaparku Tatralandia. Zde si přijde na své každý.
Cyklisté mohou objet celé jezero po vyznačené trase s délkou 42 km a převýšením 265 m. Trasa vede po silnici s minimálním provozem a zpevněných stezkách pro cyklisty. Případně mohou navštívit několik vyhlídek na celou oblast Liptova či navštívit několik vydatných vodopádů. Sraz obou skupin je večer v místě ubytování. Méně zdatní cyklisté mohou využít jen část trasy a vrátit se po severní straně jezera na ubytování.

3. den: Po snídani se můžete vydat opět na kola či se nechat svézt autobusem do Bešeňové, kde je další z tatranských aquaparků. Průvodce se s vámi dohodne na přesných místech nástupu do autobusu v pozdních odpoledních hodinách. Po naložení kol a nasednutí do autobusu se vydáte na zpáteční jízdu směrem do Prahy.

4. den: Příjezd do Prahy v brzkých ranních hodinách.

Osobní věci si po celou dobu zájezdu můžete ponechat v autobuse. Bude o ně pečlivě postaráno. Taktéž bude pečlivě postaráno o vaše kola.

Doprava: autokarem

Hlavní výhody přepravy: Luxusní autobusy Mercedes-Benz a Setra řady 500 do 3 let stáří s ekologickými a tichými motory EURO 6 a bezpečnostními systémy ABS, ESP, s aktivním brzdovým asistentem ABA3, asistentem udržování vozidla v jízdních pruzích SPA, adaptivním odstupovým tempomatem ART, asistentem upozorňujícím na únavu řidiče AtAs a s monitoringem tlaku v pneu TPMS
Polohovatelná sedadla s bezpečnostními pásy a dostatečným rozestupem sedadel
Zkušení uniformovaní řidiči s kurzy bezpečné jízdy
Technický delegát v každém autobuse
Klimatizace, toaleta, individuální osvětlení nad každým sedadlem
Zabezpečený zavazadlový prostor
Striktně nekuřácké prostředí

Nástup / Výstup: PRAHA – 23:00 HOD AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC

JIHLAVA – 01:15 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ/PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU

BRNO – 02:30 UL. ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA

KROMĚŘÍŽ – 03:15 ČERPACÍ STANICE ROBIN OIL, KOJETÍNSKÁ 1345

ZLÍN – 04:00 AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA NÁM. PRÁCE, TŘ. TOMÁŠE BATI


ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • ? 1 místo v autobuse
  • ? Služby průvodce
  • ? 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě
  • ? Přepravu 1 kola v cyklo přívěsu
  • ? Ubytování ve 2-3* hotelu pro jednu osobu v dvoulůžkovém pokoji (při obsazení 2 osobami)

Cena nezahrnuje

  • ? Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna 49 Kč/den
  • ? Vstup do Tatralandie a do termálního parku v Bešeňové na den:
  • Dospělý – od 29 € (online) nebo 33 € (na místě)
  • Junior/senior/student/ZTP – od 25 € (online) nebo 29 € (na místě)
  • Dítě – od 21 € (online) nebo 25 € (na místě)
  • Sauna – 18 €
  • ? Pobytovou taxu cca 3 €