Dech beroucí Tatry, hotel Volga


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: vlakemdoprava: vlakem
    • Poznávací zájezdy

Expresem do Tater . Vysoké Tatry jsou nejvyšší hory Slovenska, dříve i Československa. Říká se o nich, že jsou to malé velehory. Návštěva Tatranská Lomnica, Štrbské pleso, Starý Smokovec a Hrebienok, lanovkou na Skalnaté pleso,  možnost výjezdu lanovkou na Lomnický štít, prohlídka Kežmarského zámku, který je na seznamu UNESCO. Vysoké Tatry jsou nejvyšším pohořím celého karpatského oblouku, Je tu 26 štítů vyšších jak 2 500 m.n.m. Hlavní část Tater byla vymodelována vodou a ledovci. Vysoké Tatry  jsou nejvyšším pohořím na Slovensku i v Polsku. Největší část pohoří se nachází na Slovensku. Délka Vysokých Tater je zhruba 26 km a šířka 17 km. Nejvyšší horou Slovenska je Gerlachovský štít, na o něco menší Lomnický štít  je možné dostat se kabinovou a visutou lanovkou z Tatranské Lomnice, s přestupem u Skalnatého Plesa. Na Hrebienoku hlídá Tatry 2,4m. medvěd - ochránce Tater.

1. den odj. z Prahy a následně z Hranice na Mor. v dopoledních hodinách, přestup v Poprad Tatry, příjezd do Tatranské Lomnice v podvečerních hodinách, ubytování, večeře, nocleh

2. den snídaně, FA odjezd kabinovou lanovkou ke Skalnatému Plesu, zde jsou možné vyhlídky, event. posezení v restauraci u kávy a zavzpomínat si na "Dovolenou s Andělem". Dále pak je možné další lanovkou na 2. nejvyšší horu Slovenska (dříve Československa) až na Lomnický Štít, více jak 2600 m vysoký. Po příjezdu zpět do hotelu v Tatranské Lomnici večeře, nocleh.

3. den snídaně, odjezd vlakem po nejstarší slovenské železnici do Starého Smokovce a dále ozubnicovou železnicí na Hrebienok, možnost turistiky k vodopádům na Studeném potoku (1,8 km/1 cesta) a zpět do Starého Smokovce. Odtud odjezd do Štrbského Plesa, lehká turistika kolem jezera k památníku padlým hrdinům SNP, možná návštěva Zábavní - Veveričí park. Po návratu do Tatranské Lomnice, večeře, nocleh, nebo posezení u vínečka.

4. den, snídaně, odjezd do Kežmaroku, prohlídka města, a Kežmarský zámek: Dřevěný artikulární kostel pod ochranou UNESCO, bazilika Svatého Kříže, nový evangelický kostel, Lyceální knihovna. Cena vstupů: 3 Eur jednotlivé objekty. Po návratu do Tatranské Lomnice, v případě časového prostoru, možnost prohlídky Botanické zahrady, event. parku TANAP. Večeře, nocleh

5. den, snídaně, opuštění pokojů do 10 hod., do odjezdu vlaku volno, odjezd kolem poledne, příjezd do Hranice na Mor. a do Prahy v pozdních odpoledních až večerních hodinách, časy odjezdů a příjezdů vlaků, budou upřesněny nejdříve 14 dnů před odjezdem zájezdu.

Přesné časy odjezdů vlaků budou poslány nejdříve 14 dnů před odjezdem a nejpozději 7 dnů před odjezdem

Poloha: Expresem do Tater . Vysoké Tatry jsou nejvyšší hory Slovenska, dříve i Československa. Říká se o nich, že jsou to malé velehory. Návštěva Tatranská Lomnica, Štrbské pleso, Starý Smokovec a Hrebienok, lanovkou na Skalnaté pleso,  možnost výjezdu lanovkou na Lomnický štít, prohlídka Kežmarského zámku, který je na seznamu UNESCO. Vysoké Tatry jsou nejvyšším pohořím celého karpatského oblouku, Je tu 26 štítů vyšších jak 2 500 m.n.m. Hlavní část Tater byla vymodelována vodou a ledovci. Vysoké Tatry  jsou nejvyšším pohořím na Slovensku i v Polsku. Největší část pohoří se nachází na Slovensku. Délka Vysokých Tater je zhruba 26 km a šířka 17 km. Nejvyšší horou Slovenska je Gerlachovský štít, na o něco menší Lomnický štít  je možné dostat se kabinovou a visutou lanovkou z Tatranské Lomnice, s přestupem u Skalnatého Plesa. Na Hrebienoku hlídá Tatry 2,4m. medvěd - ochránce Tater.

Informace a vysvětlivky: Pokud si budete přát jakýkoli jiný termín pobytu, můžeme Vám jej zajistit vzhledem k dostupnosti a kapacitě penzionu. Přibližné ceny dopravy v Tatrách z roku 2019: Lanová dráha Tatr.Lomnica-Skalnaté pleso tam+zpět  23 Eur. Visutá lanovka Skalnaté Pleso-Lomnický štít a zpět 28 Eur. Senioři od 65 let, děti a junioři do 18 let mají slevy (po předložení průkazu s fotkou, ev. průkaz ISIC). Při přestupu na mezistanici Štart je možný krátký pobyt.

Stravování: polopenze

polopenze - snídaně bufet, večeře porcovaná - výběr ze 23 menu. Pobyt začíná večeří 1. den, končí snídaní poslední den. Ubytování s polopenzí si můžete objednat na kolik nocí budete chtít.

Polopenze

Ubytování: hotel ***

Ubytování v hotelu-penzionu Volga ve dvoulůžkových pokojích, na vyžádání třílůžkové pokoje i rodinné. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení WC+sprcha/vana, TV, v některých pokojích je lednice

Vybavení: Hotel/penzion má restauraci s barem, otevřenou recepci do 22 hod., každý pokoj dostane klíče od hlavního vchodu, při pozdějším příchodu na hotel si budete moci sami odemknout..Hotel/penzion Volga se nachází v Tatranské Lomnici, 300 metrů od lyžařského střediska a 150 metrů od centra města, 250 m od nádraží ŽSR. Ve volném čase si tu hosté mohou zahrát kulečník nebo stolní fotbal, na sjezdovku se dostanou přímo od penzionu.
Možnost sportovního vyžití (některé nabídky za příplatek): Golfové hřiště - 2 km, minugolf - 300 m, posilovna, fitnes, stolní tenis - cca 300 m, dětské hřiště - u penzionu, volejbalové hřiště,  fotbalový stadion, půjčovna sportovních potřeb, půjčovna koloběžek, paintbal - vše do 400 m.
Turistické zaujímavosti - kam na turistikou: Vysoké Tatry, Slovenský raj (40 km), Spiš a okolí (10 km), Zámek (20 km), Zámeček (15 km), Jaskyně (5 km). Možnost dopravy : železniční stanice cca 250 m, autobusová zastávka 250 m.
V blízkosti objektu je : Infocentrum, Obchodní centrum, banka, směnárna, kino, muzeum, restaurace, pošta, prádelna, lékárna - vše do 400 m, nemocnice cca 6 km.


Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.