Slovensko - Chočské Vrchy A Roháče


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Relaxace v termálních lázních a turistika, tak je koncipován náš poznávací zájezd za poznáním Chočských vrchů a Roháčů. Přesto že jsou Chočské vrchy označovány pouze jako vrchy, jejich nejvyšší vrchol převyšuje nejvyšší horu ČR. Na relativně malém prostoru se tu nachází vše, co jen může příroda nabídnout – bizarní vápencové skalní masívy s unikátní flórou a faunou, množství jeskyní a vodních vývěru, hluboké divoké kaňony, vodopády a úchvatné výhledy. Především však teplé léčivé minerální prameny. Přitom za poznáním všech těchto krás je ve většině případů možné se vydat přímo od hotelu z termálních lázní Lúčky, kde budeme celý náš pobyt ubytováni.

Oravský hrad – kostel Leštiny – lázně Lúčky - Prosiecka a Kvačianska dolina – Velký Choč – Spálená – Roháčská plesa – Zuberec - Liptovský hrad – hrad Strečno

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 12.07. - 17.07. Odjezd A (Olomouc bez příplatku)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Ubytovaní budeme v termál. lázních Lúčky na rozhraní Liptova a Oravy pod úbočím Veľkého Choča v hotelu Choč *** , v jehož objektu se nachází restaurace, fitness, kino a krytým průchodem je propojen s Balneocentrem nebo v depandancích hotelu (300 m). Všechny stylově vybavené dvoulůžkové pokoje mají vlastní příslušenství, TV, chladničku a Wifi zdarma. Většina pokojů má balkon. Součástí lázní je i AQUA – VITAL Park, nabízí venkovní bazény i s termální vodou, venkovní i vnitřní vitální svět.

UBYTOVÁNÍ
- 5x ubytování v hotelu/depandanci dle vašeho výběru – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
- Ubytovaní budeme v termál. lázních Lúčky na rozhraní Liptova a Oravy pod úbočím Veľkého Choča v hotelu Choč *** , v jehož objektu se nachází restaurace, fitness, kino a krytým průchodem je propojen s Balneocentrem nebo v depandancích hotelu (300 m). Všechny stylově vybavené dvoulůžkové pokoje mají vlastní příslušenství, TV, chladničku a Wifi zdarma. Většina pokojů má balkon. Součástí lázní je i AQUA – VITAL Park, nabízí venkovní bazény i s termální vodou, venkovní i vnitřní vitální svět.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
5x polopenze formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd z ČR přes Val. Meziříčí na Slovensko. Prohlídka ORAVSKÉHO HRADU , tyčícího se na skalním ostrohu 110 m nad řekou Oravou. Poutavé hradní expozice nám přiblíží útrapy a strasti bydlení na středověkém hradě. Artikulární evangelický kostel v obci LEŠTINY (UNESCO), unikátní příklad dřevěné kostelní architektury 17. stol. Večer ubytování v lázeňském hotelu v obci LÚČKY , večeře. Případná večerní relaxace v lázních . Zdejší minerální voda o teplotě až 380 C má velký obsah vápníku a dalších minerálů. Blahodárně působí při léčbě onkologických problémů a poruch pohybového a trávicího ústrojí a gynekologických onemocnění. Zdraví prospěšné jsou i pitné kůry.
2. den: Turistické poznávání CHOČSKÝCH VRCHŮ . PROSIECKA a KVAČIANSKA DOLINA patří mezi nejkrásnější kaňony na Slovensku. Cestou nás bude doprovázet tvůrce kaňonu, říčka Prosiečanka, která jednou beze stopy zmizí v podzemí skal, aby se po čase znenadání opět objevila. Okolní roztodivné skalní útvary s výškou až 600 m jsou plné jeskyní a vodních vývěrů. V Kvačianske dolině jsou k vidění původní vodní mlýny. V bočních ramenech kaňonu je možné navštívit 15 m vysoký vodopád Červené piesky a Ráztocký vodpád . Délka celé trasy je cca 5 hod s převýšením 300 m. Pro méně zdatné je možná úprava trasy. Odpoledne návrat do hotelu, relaxace v termálních lázních .
3. den: Majestátní dominantou Chočských vrchů je "hora s bradavicí" VELKÝ CHOČ (1 611 m). Vápencový skalní masív je vyhlášen výskytem vzácné flóry a fauny, především pak nejkrásnější vyhlídkou na Slovensku. Z jeho vrcholu se skýtá fantastický panoramatický výhled na okolní dominantní pohoří Malá a Velká Fatra, Západní a Vysoké Tatry a Roháče, Oravskou Maguru a vodní plochu Liptovská Mara. Výstup z Valaské Dubové s návratem přímo do hotelu je střední náročnosti (cca 6 hod., převýšení 900 m). Odpoledne návrat do hotelu, relaxace v termálních lázních .
4. den: Celodenní výlet za poznáním krás pohoří ROHÁČE . Z lyžařského střediska SPÁLENÁ v Roháčské dolině se rozbíhají turistické trasy různých délek a náročností. Středně náročná trasa k Roháčským plesům pod vrcholem Plačlivé (2125 m) a zpět kolem Ťatliakovi chaty je dlouhá cca 7 hod. s převýšením 700 m. Pro méně zdatné se nabízí výjezd lanovkou a následný výšlap (1,5 hod s převýšením 450 m) na hřebenovou stezku na vrcholu Brestová (1934 m) s fantastickými výhledy na Roháče a Západní Tatry. Cesta zpět k autobusu opět lanovkou nebo pěšky (2 hod). Cestou do hotelu návštěva Múzea Oravskej dediny v ZUBERCI s ukázkou asi 50 staveb typické lidové architektury z Oravy, vč. jejich zařízení a venkovního prostředí. K večeru návrat na hotel.
5. den: Dopoledne prohlídka nejvýše položeného hradu na Slovensku - LIPTOVSKÉHO HRADU (985 m). Jeho zřícenina se nachází právě v Chočských vrších, 2 hod výstup přímo z obce Lúčky. Odměnou je úžasný výhled na celou oblast Liptova. Cestou je možná relaxace v lesním jezírku s minerální vodou z pramene Kalameny o teplotě 330 C. Sama obec LÚČKY je velice pozoruhodná. Mimo vyhledávané "kúpele" se přímo v jejím katastru nachází Lúčanský vodopád s jezírkem, padající z vysoké travertinové terasy a řada dalších travertinových útvarů a vyhlídek. Odpoledne návrat do hotelu, relaxace v termálních lázních.
6. den: Dopoledne návštěva zříceniny středověkého hradu STREČNO na skalním ostrohu vysoko nad řekou Váh. Plavba 7 km dlouhým úsekem meandrů řeky Váh na tradičních pltích , možnost občerstvení. Odpoledne odjezd domů, návrat do ČR ve večerních hodinách (20:00 hod) a dále dle míst nástupů.

Slevy

  • Dítě do 12 let sleva 1400 Kč
  • SLEVA 55+ ze základní ceny 3%

Cena zahrnuje

  • 5x polopenzi formou bufetu,
  • 5x ubytování v hotelu/depandanci dle vašeho výběru – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůž. pokoj 3500 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 240 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné vč. vstupů do lázní,
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"