Z Bangkoku do Singapuru stylově


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Malajský poloostrov byl odedávna díky své poloze křižovatkou kultur, etnik a náboženství a ani dnes tomu není jinak. O relativně malé území se dělí buddhistické Thajsko, muslimská Malajsie s celou směsí etnik a náboženství a na jižním konci poloostrova ležící původně britský Singapur. Během naší cesty navštívíme životem kypící Bangkok, projdeme se starobylými uličkami ostrova Penang či pod zářícími mrakodrapy Singapuru a mezi čajovými plantážemi. Užijeme si i pravou thajskou masáž či vyrazíme na nákupy na slavnou Orchard Road – a všude tady budeme poznávat rozmanitost tohoto krásného koutu světa. Putování nám zpříjemní i fantastické jídlo – pýcha a radost místních obyvatel – a celou cestu si vychutnáme z pohodlí stylových hotelů a unikátních ubytování.
Poznámka:

Pro Váš vyšší komfort můžeme na přání zajistit mezinárodní letenku ve vyšší letové třídě (Business Class, resp. First Class) . V případě zájmu kontaktujte prosím co nejdříve naši kancelář – konkrétní nabídka a cena příplatku závisí na možnostech dostupných v okamžiku poptávky.
Velikost skupiny:

6–12 účastníků
Služby za příplatek:

V případě zájmu lze na přání klienta zajistit mezinárodní letenky ve vyšší třídě, než je standardně nabízená ekonomická. Konkrétní ceny a dostupnost na dotaz v CK.
Letenky:

Pro Váš vyšší komfort můžeme na přání zajistit mezinárodní letenku ve vyšší letové třídě (Business Class, resp. First Class) . V případě zájmu kontaktujte prosím co nejdříve naši kancelář – konkrétní nabídka a cena příplatku závisí na možnostech dostupných v okamžiku poptávky.

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Bangkok : přílet do hl. m. Thajska – Města andělů s mnoha buddhistickými chrámy; uvítací večeře na lodi na řece Chao Phraya, rušné dopravní tepně Bangkoku.
3. den: Bangkok : překrásně zdobený areál Královského paláce ; perly thajského chrámového umění – Wat Phra Keo ( smaragdový Buddha ), Wat Po ( 45metrový ležící Buddha ) , či Wat Traimit ( Buddha z ryzího zlata ); odpočinkové odpoledne – vyhlášená thajská masáž, či pleťová maska v jednom z příjemných salonů; večeře zaměřená na thajské speciality .
4. den: Bangkok – Kanchanaburi : ranní "železniční trh" – stánky se zbožím rozložené přímo na kolejích; dále do Kanchanaburi – slavný most přes řeku Kwai (námět stejnojmenného filmu), historická místa spjatá s 2. světovou válkou; ubytování ve stylových bungalovech u řeky Kwai a večeře s etnickým tanečním představením .
5. den: Kanchanaburi : projížďka zajímavou scenérií po proslulé Železnici smrti , jejíž stavba si vyžádala tisíce obětí z řad válečných zajatců; odpočinek v krásně tropické krajině u řeky.
6. den: Kanchanaburi – Bangkok – Kuala Lumpur : návrat do Bangkoku a přelet do Malajsie; večer u majestátních Petronas Twin Towers ( nejvyšší "dvojčata" světa , 452 m) – jeden ze symbolů Malajsie, drink ve střešním baru s výhledem na zářící věže .
7. den: Kuala Lumpur – K. Kuantan : návštěva závodního okruhu Velké ceny Malajsie v Sepangu ( včetně zákulisí ); koloniální památky Kuala Lumpuru; malajská vesnice a ukázka zručnosti místních farmářů a rybářů, rozsáhlé kaučukovníkové plantáže; výlet do K. Kuantan – koloniální pevnost s královským mauzoleem ; večeře zaměřená na čerstvé mořské plody , večer na řece – rozsáhlá kolonie světlušek .
8. den: Kuala Lumpur – Cameron Highlands : návštěva pitoreskní hinduistické jeskyně Batu střežené houfy opic; půldenní přejezd do horské stanice Cameron Highlands (1300 m n.m.) – všudypřítomné čajové plantáže a nádech někdejší koloniání atmosféry a příjemné horské klima .
9. den: Cameron Highlands – Penang : návštěva nejznámější čajové továrny s ochutnávkou na zářivě zelených čajových plantážích, výlet na vrcholek Gunung Brinchang (2032 m n.m.) a procházka mlžným pralesem ; přesun na ostrov Penang do George Townu – životem tepající kosmopolitní centrum s romanticky zašlými uličkami a mnoha chrámy ; večerní procházka (pro zájemce projížďka rikšami) městem dýchajícím historií, kulturou a vůní kuchyní mnoha zdejších etnik .
10. den: George Town : britská pevnost Cornwallis, shromažďovací dům klanu Khoo , rezidence bohatého obchodníka, bohatě zdobený jihoindický chrám, návštěva tropické zahrady s kořením , možnost koupání.
11. den: Penang – Singapur : přelet do Singapuru – fantastické panorama mrakodrapů v okolí Marina Bay; zakončení cesty v pohodlí stylového hotelu dýchajícího slávou koloniálních časů; večeře zaměřená na speciality místní kuchyně , pestré jako Lví město samotné.
12. den: Singapur : výlet do oblasti Mac Ritchie Reservoir Park – bohatá tropická džungle, možnost procházky v korunách stromů ; zelený čaj (důležitý aspekt čínské kultury) – ochutnávka ve vyhlášené čajovně s ukázkou přípravy; hypermoderní džungle v centru města – Gardens by the Bay ; možnost výhledu na zářící Singapur z terasy Sky Deck na vrcholu věhlasného hotelu Marina Bay Sands .
13. - 14. den: Singapur – Praha: ranní pohled na ostrov z výšky ruského kola Singapore Flyer , procházka přes Helix Bridge ( nejdelší pěší most v Singapuru ), návštěva pivovaru Tiger Brewery – výrobce jednoho z nejznámějších piv JV Asie; odpolední čas na nákupy na světoznámé Orchard Road , nebo jen vychutnávání atmosféry města; rozlučková večeře a pozdě večer odlet domů, přílet do ČR 14. den.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Bangkok / Singapur–Praha (v ekonomické třídě vč. všech poplatků)
  • 2x přelet (Bangkok–Kuala Lumpur a Penang–Singapur)
  • pronajaté mikrobusy
  • výlet vlakem v Kanchanaburi
  • projížďka lodí v Bangkoku
  • 11x hotel **** se snídaní
  • 3x oběd a 6x večeře (obvykle zaměřená na místní speciality)
  • vstupné do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • 1x thajská masáž
  • český odborný průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • Pro Váš vyšší komfort můžeme na přání zajistit mezinárodní letenku ve vyšší letové třídě (Business Class
  • resp. First Class). V případě zájmu kontaktujte prosím co nejdříve naši kancelář – konkrétní nabídka a cena příplatku závisí na možnostech dostupných v okamžiku poptávky
  • jednolůžkový pokoj – 27800 Kč