Okruh Severní Koreou


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. - 2. den: ODLET A LET DO PEKINGU: Po příletu transfer do hotelu, ubytování. Večer volno na procházku městem.
3. den: PEKING: Snídaně. Volný den, možnost fakultativních prohlídek. Doporučujeme prohlídku Zakázaného města – sídla panovníků dynastie Ming a Čching. V rozlehlém císařském komplexu vládlo 24 panovníků čínské říši po více než 500 let. Zakázané město bývá též nazýváno největším kulturním muzeem Číny, během vlády všech císařů bylo nepřístupné veřejnosti. Odpoledne transfer na nádraží, odjezd lůžkovým vlakem do Pchjongjangu. Nocleh ve vlaku.
4. den: TÁN-TUNG – PCHJONGJANG: Ranní příjezd do Tán-tungu, odbavení na hranici KLDR. Příjezd do Pchjongjangu, transfer do hotelu. Večeře a nocleh v Pchjongjangu.
5. den: PCHJONGJANG – KAESONG: Snídaně. Prohlídka města s návštěvou Kim Ir-senova náměstí, s největší knihovnou země – Velkou studovnou lidí, v níž je uloženo 30 milionů knih a denně ji navštíví 10.000 lidí. Následuje prohlídka prezidentského paláce Kumsusan, kde leží mumifikovaný Kim Ir-sen. Uprostřed obrovské mramorové budovy uvidíte další ze soch tohoto vůdce. Dále navštívíte pahorek Mansu s monumentální sochou Velkého vůdce, Vítězný oblouk (samozřejmě vyšší než ten v Paříži). Zastávka u věže Čučche. Věž je 170 m vysoká. Byla postavena na počest 70. narozenin Kim Ir-sena za 35 dní. Výtahem vyjedete do výšky 150 m a prohlé-dnete si metropoli z ptačí perspektivy. Návštěva americké válečné lodi USS Pue blo, zajaté roku 1968 – dodnes jediné americké válečné lodi v cizích rukou. Odjezd do Kaesongu, bývalé metropole dynastie Koryo. Město během korejské války změnilo 3x majitele. Prohlídka hrobky krále Kongmina z dynastie Koryo. Večeře a nocleh v Kaesongu.
6. den: KAESONG – PCHANMUDŽOM – PCHJONGJANG – MJOHJANGSAN: Prohlídka demilitarizované zóny v Pchanmudžomu. Zde bylo v roce 1953 podepsáno příměří, jež ukončilo krvavou korejskou válku trvající tři roky. Zahynuly v ní 4 miliony lidí. Podle odhadů dva miliony korejských civilistů a 1,5 milionu komunistických vojáků. Dnes podpis příměří připomíná nenápadná budova, ležící na společné korejské hranici. Návštěva muzea dynastie Koryo. Odjezd do Pchjongjangu, návštěva domu pionýrů a mládeže a zhlédnutí kulturního představení. Odjezd do rekreačního letoviska v pohoří Mjohjangsan, obklopeného panenskou přírodou. Večeře a nocleh v Mjohjangsanu.
7. den: MJOHJANGSAN – PCHJONGJANG: Návštěva Výstavy mezinárodního přátelství s dary světových stát-níků Kim Ir-senovi a Drahému vůdci Kim Čong-ilovi. Dnes je zde přes 300 tisíc exponátů včetně kupříkladu opancéřovaného auta od Josifa Stalina, míče od basketbalisty Michaela Jordana s podpisem či pancéřového vlaku od Mao Ce-tunga. Muzeu vévodí vosková socha „Velkého vůdce“. Prohlíd ka buddhistického chrámu Pohyon. Ná vrat do Pchjongjangu, večeře, nocleh.
8. den: NAMPO – PCHJONGJANG: Odjezd do přímořského města Nampo, prohlídka soustavy přehrad. V Pchjongjangu pak prohlídka metra a návštěva rodiště Kim Ir-sena v Mangyongdae, . Večeře, nocleh.
9. den: PCHJONGJANG – PEKING: Transfer na letiště, odlet do Pekingu. Volný den, možné fakultativní akce. Nocleh.
10. den: PEKING: Volný den, možnost fakultativní návštěvy Velké čínské zdi v Si-ma-tai. Nocleh v Pekingu.
11. den: ODLET A PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Peking – Praha s mezipřistáními
  • letištní taxy
  • leteckou přepravu Pchjongjang – Peking
  • 3x ubytování se snídaní v Pekingu v hotelu 3*– 4
  • 5x ubytování s plnou penzí v Pchjongjangu v hotelu 3*– 4
  • 1x nocleh v lůžkovém vlaku
  • transfery a vstupy dle itineráře
  • českého průvodce po okruhu (min.16 os.)

Cena nezahrnuje

  • vstupní vízum do Číny - poplatek 2.700,- Kč. Platí se přímo vízovému centru. Nutný on-line formulář a osobní návštěva vízového centra za účelem sejmutí otisků prstů. Vyřízení trvá 1 týden
  • vízum KLDR 1.900- Kč
  • turistickou odletovou taxu v Pchjongjangu
  • cestovní pojištění