Poznejte ostrovy Réunion a Mauritius


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Réunion • Cirque de Salazie • Hellbourg • La Plaine des Palmiste • sopka Piton de la Fournaise • Cirque de Cilaos • St. Gilles le Bains • Mauritius • Port Louis • Black River Gorges • Chamarel

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 16.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy (s přestupem) na ostrov Réunion .
2. den: přílet na první z ostrovů v Indickém oceánu, přejezd po východním pobřeží a pak do Cirque de Salazie , oblasti nabízející řadu přírodních krás. Do hor se plazí silnice plná zatáček nabízející nádherné výhledy na bujnou tropickou vegetaci, vodopády řítící se z hor s kreolsky barevným kouzelným městečkem Hell-Bourg na úpatí hory Piton des Neiges na konci cesty. Nocleh.
3. den: přejezd zpět na pobřeží, cesta pokračuje po jediné réunionské silnici, která vede napříč celým ostrovem, přes Vysoké pláně, ve výšce přes 1 000 m n. m. Návštěva původního lesa Belouve-Bebour se směsicí tamaryšků, obrovských stromových kapradin a mechu. Nocleh ve městečku Plaine des Palmistes uprostřed nádherné přírody.
4. den: návštěva největší přírodní zajímavosti Réunionu – vulkánu Piton de la Fournaise , aktivního geologického divu, stále v pravidelných intervalech vybuchujícího. Brzy ráno odjezd z hotelu, z městečka Bourg-Murat vede malebná silnice plná zatáček k Pas de Bellecombe (výška 2 400 m n. m.), jež je vstupní branou do bezprostředního okolí sopky. Neuvěřitelná postupná proměna krajiny z luk a lesů do téměř měsíční krajiny. I dnešní nocleh bude na planinách, v oblasti Plaine des Cafres.
5. den: pokračujeme směrem na JZ pobřeží a podnikneme výlet do dalšího úchvatného amfiteátru – Cirgue de Cilaos . Silnice spojující město St. Louis a Cilaos , ležící o 37 km dál na sever, nabízí nejlepší svezení na ostrově, více než 400 zatáček, nádherné výhledy na velkolepou okolní přírodu. Nejvyšší vrchol ostrova Piton de Neiges (3 071 m n. m.) se tyčí nad městečkem. Nocleh v Cilaos.
6. den: panoramatickou silnicí zpět k západnímu pobřeží, přejezd do oblasti St. Gilles les Bains , vyhlášené svými plážemi. Ubytování na 2 noci v hotelu Le Nautile***, položeném přímo u pláže v zálivu Hermitage.
7. den: volno k odpočinku na pláži, v Indickém oceánu či sportovním aktivitám.
8. den: transfer na letiště, přelet na Mauritius , další fascinující ostrov připomínající ráj na zemi. Transfer z letiště do hotelu, ubytování na 5 nocí s polopenzí.
9. den: individuální volno.
10. den: výlet do hlavního města ostrova Port Louis s moderním centrem, lákavou nabídkou obchodů, restaurací, kulturních památek a muzeí. Nejen filatelisté budou chtít navštívit muzeum Blue Penny a vidět nejznámější a nejcennější známky světa – červeného a modrého mauricia. Návštěva slavné botanické zahrady Pamplemousses s neuvěřitelnou sbírkou palem či rybníčkem s lekníny Victoria Amazonia.
11. den: individuální volno.
12. den: výlet do centrální a jižní části, do oblasti jediného národního parku na ostrově – Black River Gorges , dále s návštěvou oblasti Chamarel , kde příroda vykouzlila obdivuhodné útvary – říčka St. Denis padá ze skalního převisu do nitra kráteru a vytváří 100metrový vodopád Chamarel, kousek odtud je další hříčka přírody – Coloured Earth – Sedmibarevná země, kdy zvlněný terén vulkanické vyvřeliny vytváří boule různých odstínů barev.
13. den: dle letových časů individuální volno, transfer na letiště, odlet s přestupem do Prahy.
14. den: přílet do Prahy