Zakynthos A Kefalonie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Ostrov Zakynthos, relaxace na plážích, želvy Caretta caretta, krásné západy slunce. Pobyt si zpříjemníme plavbou na ostrov Kefalonie.

ostrov Zakynthos - ostrov Marathonisi - Kalithea - Zakynthos - ostrov Kefalonia: Agia Efimia – Argostoli - Agalás

Doprava: letecky

Nástupní místa: 11.06. – 22.06. Odlet Brno, Praha
02.07. – 13.07. Odlet Brno, Praha
23.07. – 03.08. Odlet Brno, Praha
13.08. – 24.08. Odlet Brno, Praha
03.09. – 14.09. Odlet Brno, Praha

letecky Praha - Zakynthos - Praha, po destinaci se budeme pohybovat klim. autobusy a mezi ostrovy lodí.

Ubytování: různé

hotel*** / studio

UBYTOVÁNÍ
11x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím nebo studiu s kuchyň. koutem

STRAVOVÁNÍ
11x snídani nebo polopenzi v hotelu nebo beze stravy u studií. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Brna, Prahy na Zakynthos, transfer na ubytování dle vašeho výběru (studio s možností vaření, hotel*** se snídaní či polopenzí).
2. den: Seznámení s nejslavnějšími obyvateli OSTROVA ZAKYNTHOS . Řeč je o želvách Caretta caretta. A proč připlouvají tyto obří metrové želvy až z Afriky, aby snesly svá vajíčka právě sem? To vše a mnoho dalšího o životě těchto chráněných tvorů se dozvíme během výletu. Po snídani odplujeme loďku s proskleným dnem a během 3hod. plavby budeme proplouvat jeskyněmi KERI se smaragdovou vodou, navštívíme panenský a neobydlený ostrůvek MARATHONISI s hnízdišti těchto obrovských želv, plavání v modré zátoce ostrůvku. Odpoledne návrat do hotelu, pobyt u moře.
3. den: Po snídani nás bude očekávat malé dobrodružství – Jeep safari…! Poodhrneme přírodní krásny věčně zeleného kvetoucího ostrova plného vůni nazvaného Benátčany Květem orientu. Po snídani nás vyzvednou kryté, klimatizované jeepy k nevšednímu poznávání ostrova. Budeme prozkoumávat severozápad ostrova s pohořím Vrachionas . Objevíme malé vesničky i starobylé kláštery. Pojedeme ke 400 let starému klášteru Yperagathos , uvidíme hory porostlé piniovými lesy s výhledy odhalujícími úrodné nížiny. Dosáhneme nejvyššího bodu ostrova a budeme žasnout nad krásou celého ostrova i tyrkysového moře, které se zjeví před námi. V některé z horských vísek se zastavíme v místní taverně na oběd (není v ceně). I my budeme mít možnost zachytit jednu z nejfotografovanějších pláží světa s proslulým pirátským vrakem z ptačí perspektivy. Poté zavítáme do mini kláštera sv. Jiří Krimnon obývaného třemi mnichy, který nás zavede zpět do doby před pěti sty lety. Naše cesta severem ostrova nás přivede až do blízkosti slavných podmořských Modrých jeskyní . Zájemci mohou podniknout 45ti minutovou plavbu na lodičkách a tyto jeskyně navštívit (10 EUR). Ostatní se ochladí v křišťálových vodách moře a odpočinou si na pláži Makrigialos . Naší poslední zastávkou bude vesnička KALITHEA pod svahy pokrytými prastarými olivovníky. Vřelému domácímu přijetí se dočkáme na rodinné bio farmě. Jako za starých časů bez chemie a starými postupy zde zpracovávají rozinky, olivy, ale především olej. Ten nejvzácnější se cení jako zlato a je ověnčen řadou ocenění z celého světa s přídomkem Health olej – olej zdraví, což dokládají světová i univerzitní ocenění. Ovce a kozy, také typický oslík - pomocník ve starých řeckých usedlostech, zde nebudou chybět. Oleje i rozinky, ale také rodinné víno zde nejen ochutnáme, ale můžeme si je i zakoupit. Do hotelu se vrátíme v podvečer.
4. den: Pobyt u moře.
5. den: Výlet malebnou krajinou do přístavu Agios Nikolaos, odkud přeplujeme na největší z Jonských ostrovů – KEFALONII , jehož krásy světu představil oscarový film Mandolína kapitána Corelliho. Byzantské kláštery, horské vesničky, krajina a úchvatné pláže tvoří obraz toho ostrova. Mořské jezero MELISSANI (vstup 6 Eur) s temně modrou vodou a s možností plavby na lodičkách, oblíbený "koncertní sál" jeskyně Drogati (vstup 4 Eura), zřícenina pevnosti sv. Jiří nad bílou vesnicí Kastro i fotografický pohled na jednu z nejkrásnějších řeckých pláží Myrtos. Záplava květin ve vesničce AGIA EFIMIA , která je jako stvořená k procházkám po dlážděných uličkách. V přístavu si můžeme dát skleničku ouza nebo vína, pochutnat si na některé vynikající řecké specialitě. S ostrovem se rozloučíme v hlavním městě ARGOSTOLI . Lodí se vrátíme na Zakynthos.
6. den: Pobyt u moře.
7. den: Dnešní dopoledne strávíme v elegantním centru hlavního města ostrova ZAKYNTHOS a jeho okolí. Po snídani vyjedeme na vrch Lofos Strani, abychom se nechali inspirovat tichem a čarokrásným výhledem do kraje i na Ionské pobřeží a pochopíme tak snáze, které vjemy inspirovaly Dionysia Solomose k napsání řecké hymny právě na tomto místě. Dnes bysta umělce připomíná magické místo, kde v stínu stromu jen pár kroků od svého domu řecký básník hymnu napsal. Jen pár kroků odtud se nachází původní vesnička BOCHALI s benátskou pevností a ortodoxním kostelíkem, dnes oblíbený cíl místních k posezení u kávy, skleničky ouza či sklenky vína. Odtud již budeme mít centrum hlavního města pod námi i přístav s loďkami rybářů a výletních lodí jako na dlani. Poté již sjedeme na promenádu k moři, abychom se podívali do kostela sv. Dionýsa, patrona ostrova, v němž se nacházejí i jeho ostatky, které bývají vždy jednou v roce neseny ve sklené rakvi městem. Projdeme se nákupní ulicí lemovanou podloubími a elegantními obchody nebo si vychutnáme oběd či skleničku dobrého nápoje na náměstí sv. Marka s muzeem, kde jsou také ostatky Dionysia Solomose, A že si budeme přidat jako v Itálii? Tuto stopu zde zanechali Benátčané, jež ostrovu vládli po staletí. Jako z popela povstalo město po zemětřesení v roce 1953 a uličky a ulice byly zcela věrně znovu zbudovány. Projet se můžeme po promenádě i na koňském kočáru nebo jen tak pozorovat kotvící jachty a připlouvající lodě do přístavu. V brzkém odpoledni se vrátíme do hotelu a zbytek dne budeme mít možnost koupání.
8. - 11. den: Pobyt u moře.
12. den: Transfer na letiště a odlet do Brna, Prahy.

Slevy

  • 3. osoba na přistýlce v hotelu s polopenzí cena 20 090 Kč - 23 190 Kč (dle termínu)
  • 3. osoba na přistýlce v hotelu se snídaní 17 190 Kč
  • CENA 3. OSOBA:
  • dítě do 12 let na přistýlce hotel se snídaní nebo studio beze stravy 12 790 Kč
  • dítě do 12 let na přistýlce v hotelu s polopenzí 16 490 Kč - 18 690 Kč (dle termínu)

Cena zahrnuje

  • 11x snídani nebo 11x polopenzi – pouze u hotelu (dle vašeho výběru),
  • 11x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím nebo studiu s kuchyň. koutem,
  • leteckou přepravu na Zakynthos a zpět, letištní taxy a poplatky,
  • průvodce
  • transfery a výlety dle programu v místě pobytu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj v hotelu s polopenzí 12760 Kč,
  • 1lůžk. pokoj v hotelu se snídaní 6600 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • boční výhled na moře v hotelu s polopenzí 1760 Kč/os
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i v zahraničí 480 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • pobytovou taxu v hotelu s polopenzí 33 €/pokoj./pobyt,
  • pobytovou taxu v hotelu se snídaní 16,50 €/pokoj./pobyt,
  • pobytovou taxu ve studiu cca 5,50 €/pokoj./pobyt,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den,
  • připojištění vyššího storna +250 Kč,
  • UPOZORNĚNÍ
  • Vstupné do navštívených objektů, vláčky, lanovky, MHD, lodičky, trajekty na ostrovy u výletů nejsou zahrnuty v ceně zájezdu, pokud není v odstavci "cena zahrnuje" výslovně uvedeno jinak
  • vstupné,