To nejlepší z Athén (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Výpravný eurovíkend s průvodcem do bájného Řecka, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Athén. Objevíte krásy večerní Plaky, vychutnáte si osvětlenou Akropoli, prohlédnete si Parthenon i Dionýsovo divadlo. Vystoupáte na pahorek Lykavittos, navštívíte Agoru a povečeříte v typické taverně. Vydejte se s námi po stopách dávné minulosti a poznejte Athény!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Archeologické lokality

Dospělý 1500.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: V závislosti na letových řádech odlet do Athén, ubytování. Odlet z Prahy v podvečerních hodinách, přílet do Athén, objednaným transferem přesun na hotel, ubytování. Dle letového řádu možná procházka městem s průvodcem.
2. den: Prohlídka nejstarších památek města - Akropole, Parthenonu, řecké i římské agory, večerní výhled na město z pahorku Lykavittos. Ráno přesun metrem k Akropoli: komentovaná prohlídka areálu této nejznámější athénské památky. Uvidíme zde vstupní bránu Propylaje, chrám bohyně Athény Parthenon, Erechtheion s nádhernými karyatidami, nejstarší zachované divadlo na světě – Dionýsovo divadlo a stále používané odeion Heroda Attika. Se zastávkou na pahorku Areopagos přejdeme na řeckou agoru – místo, kde podle tradice vznikla demokracie. Zde uvidíme nejzachovalejší starověký chrám Theseion , tehdejší „radnici“, oltáře olympských bohů a bude možnost navštívit i místní malé muzeum. Po obědě v jedné z typických taveren navštívíme římskou agoru, kde si prohlédneme známou Věž větrů a pokocháme se výhledem na Plaku. S krátkou zastávkou u Hadrianovy knihovny se přesuneme na náměstí Monastiraki, které bývalo místem tradičních trhů a kde je v současnosti spousta typických řeckých taveren, kaváren a obchůdků. Kdo bude mít chuť, může si po individuálním volnu užít pohled na Athény po setmění při výstupu na nejvyšší pahorek Lykavittos, kde se nachází kostelíček zasvěcený sv. Jiří (možnost vyjet nahoru lanovkou). Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Prohlídka města, návštěva významných muzeí nebo přístavu Pireus, večer plný gastronomie ve čtvrti Monastiraki. Ráno přesun metrem k pohřebnímu okrsku Kerameikos, kde uvidíme unikátně dochované náhrobky a stély. Procházka po Filopappou s nejkrásnějšími výhledy na Akropoli. Po obědě si prohlédneme areál monumentálního chrámu boha Dia Olympského, Hadrianův oblouk a Panathénajský stadion a procházku přes Národní zahrady královny Amálie zakončíme na ústředním athénském náměstí Syntagma před budovou řeckého parlamentu. Odpoledne individuální volno (nákupy suvenýrů, procházka nejzachovalejší středověkou athénskou čtvrtí Plaka nebo návštěva nového Muzea Akropole). Večer možnost hromadné večeře v jedné z typických taveren přímo ve čtvrti Monastiraki.
4. den: Dopoledne možná procházka městem, případně odlet zpět do ČR. Dopoledne možná krátká procházka po místech spjatých s novodobou historií Athén a Řecka – z náměstí Omonia se vydáme po hlavní třídě Panepistimiou kolem univerzity směrem na hlavní náměstí Syntagma s budovou parlamentu. V případě času krátké osobní volno, přesun na hotel, transfer na letiště.

07.11. - 10.11.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
20 990 Kč
cena za 4 dny

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Athény-Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle pravidel pro přepravu
  • transfer z letiště na hotel a z hotelu na letiště
  • 3x ubytování v Athénách ve 3* nebo 2* hotelu ve 2lůžkových pokojích, popř. 3lůžkových
  • 3x snídani
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • přesuny v Athénách: 9 EUR/celý pobyt (celodenní jízdenka na MHD)
  • vstupné na místě
  • doporučené kapesné přibližně 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč