Zell am See - Kaprun - Grossglockner a Hitlerovo Orlí hnízdo


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Oblíbený zájezd na nejzajímavější místa v Rakousku a Německu, Salcburk – okouzlující barokní město s historickým jádrem, vysokohorská silnice Grossglockner Hochalpenstrasse, zasněžené vrcholky „třítisícovek“, nejvyšší hora Rakouska – Grossglockner, krásná příroda, Národní parky, nenáročný program, zkrátka pohoda v Alpách.

nas_tip: Oblíbený zájezd na nejzajímavější místa v Rakousku a Německu, Salcburk – okouzlující barokní město s historickým jádrem, vysokohorská silnice Grossglockner Hochalpenstrasse, zasněžené vrcholky „třítisícovek“, nejvyšší hora Rakouska – Grossglockner, krásná příroda, Národní parky, nenáročný program, zkrátka pohoda v Alpách.

Poznámky: Průvodce: Milena Myšáková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Poběbrady (dálnice), Praha, Benešov, Tábor/Písek a České Budějovice.

Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Jaroměř a Hořice.

Ubytování: pension

Hotel *** s polopenzí.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z nástupních míst. Prohlídka Salcburku – okouzlujícího barokního města v srdci Evropy, které získalo titul Světové kulturní dědictví UNESCO, historické jádro se stovkami jedinečných staveb – pevnost Hohensalzburg, která trůní vysoko nad střechami barokního Starého Města. Je to největší zcela zachovaný hrad ve střední Evropě. Tato hlavní dominanta Salcburku láká návštěvníky svým 360 stupňovým výhledem na město a jeho okolí, Mozartův rodný dům (jeden unikátní exponát vedle druhého, bytová kultura tehdější doby), Obilná ulička (Getreidegasse) – hlavní tepna a zároveň nejznámější ulice v srdci města. Svým nezaměnitelným šarmem, svými luxusními butiky, starobylými obchůdky s tradičním zbožím, historickými hostinci, kavárnami, průchody a dvorky uchvátí každého návštěvníka Mozartova města. Ubytování, večeře. 2. den – snídaně, celodenní autobusový výlet do nitra Národního parku Vysoké Taury – výjezd vysokohorskou panoramatickou silnicí Grossglockner Hochalpenstrasse, která nás dovede až do srdce Alp, jeden z nejkrásnějších průsmyků v Evropě, nejvyšší hora Rakouska – Grossglockner (3.798 m), Výšina císaře Františka Josefa, rozhledna Wilhelma Swarovského, ledovec Pasterze nejkrásnější panoramata Alp, fauna a flora Alp, výstavy a kino, cestou zpět zastávka v Zell am See, prohlídka malebného městečka na břehu jezera. Večeře.3. den – snídaně, odjezd do NP Berchtesgaden – návštěva Solného dolu (jízda vláčkem, důlní skluzavky, plavba lodí po solném jezeře) a výjezd po unikátní silnici na Kehlstein 1.834 m, kde se tyčí známé Hitlerovo Orlí hnízdo, nádherné výhledy do okolí a na jezero Königsee. Odpoledne odjezd do ČR, návrat ve večerních až nočních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 2x ubytování v hotelu s polopenzí, průvodce, mýtné na vysokohorskou panoramatickou silnici Grossglockner Hochalpenstrasse, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 111 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 390 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 800 Kč/zájezd, vstupy v Salcburku 15-20 Euro, vstup do Solného dolu a na Orlí hnízdo cca 35 Euro