To nejlepší z Vídně + BUDAPEŠŤ (autobusem z Ostravy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Víkendový zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Vídně a Budapešti. Ve Vídni zhlédnete barokní klenot Karlskirche, slavnou Albertinu i Státní operu. V Budapešti pak Královský palác, Matyášův chrám a Rybářskou baštu. Poznejte s námi dvě světové metropole a prožijte kouzlo Vídně a Budapešti!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Ostravy v ranních hodinách. V rámci prohlídky města s průvodcem uvidíme ty nejslavnější památky na obou stranách řeky Dunaje. Odjezd z Ostravy v cca 4:00 h, v dopoledních hodinách příjezd  do centra  Budapešti. Při procházce  historickými částmi měst Budína a Pešti  zhlédneme ta nejkrásnější místa maďarské metropole,  města habsburské pompéznosti i úžasných termálů . Projdeme kolem   Královského paláce,  korunovačního  Matyášova chrámu a  dominanty Budapešti , Rybářské bašty. V odpoledních hodinách se projdeme  nejkrásnější "pešťskou" ulicí Vaci  a k  bazilice sv. Štěpána,  patrona země . Během prohlídky určitě nevynecháme pohled na nejimpozantnější evropskou   budovu parlamentu. Večer možná společná večeře, plavba lodí po Dunaji nebo individuální volno. Ubytování v Budapešti.
2. den: Po snídani se autobusovým transferem přesuneme do Vídně, kde si užijeme prohlídku centra rakouské metropole s průvodcem a před odjezdem i individuální volno k návštěvé muzeí či k nákupu suvenýrů. Po snídani se naložíme do autobusu a do Vídně dorazíme před polednem. Při společné procházce s průvodcem  uvidíme  barokní Karlskirche,   Státní Operu,   hotel Sacher,   Albertinu,   Augustiánský kostel,   Korutanskou třídu,   Císařskou hrobku   a   dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na bezplatnou prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky v celém Rakousku. Tuto zastávku lze také využít k procházce úzkými starověkými uličkami a návštěvě některé z vídeňských kavárniček a ochutnat jablečný štrúdl nebo dortík Sacher. Poté budeme pokračovat  pěší zónou Na Příkopech s morovým sloupem, kolem chrámu, který je zasvěcen sv. Petrovi až ke komplexu  Hofburgu .  Hofburg je rozsáhlý areál císařského sídla habsburských panovníků. Zhlédneme  exteriér  budovy jezdecké školy lipicánů, Parlamentu   a   Burgtheateru. Procházku zakončíme před budovou radnice.  V podvečer  odjezd z Vídně  zpět do ČR.

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 50 EUR + 15 000 HUF (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 1 200 Kč