Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory


  • ubytování: gasthofubytování: gasthof
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Solná komora a masiv Dachsteinu – světové kulturní dědictví UNESCO, pohádková krajina – jezera s průzračnou čistou vodou, rozkvetlé louky a vápencové skály, v ceně výjezdy lanovkami na všechny čtyři vrcholy v programu s krásnými vyhlídkami na jezera, městečka Hallstatt a Bad Ischl, nenáročná turistika, all inclusive.

nas_tip: Kombinace nádherné přírody, majestátních hor a průzračných jezer – to vše na vás čeká v oblasti Solné Komory. Pestrý program, pohodová pěší turistika, krásné vyhlídky, jezera a městečka. Všechny výjezdy lanovkami v ceně a služby all inclusive v gasthofu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.

Ubytování: gasthof

Gasthof Torrenerhof *** v Gollingu s all inclusive (3x snídaně formou bufetu, 2x svačina, kterou si každý připraví sám u snídaně, 3x večeře formou menu s možností výběru nebo formou bufetu), nápoje do 21.00 hodin (nealko, točené pivo, stolní víno).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Cestou zastávka v historickém městečku Gmunden, které je vstupní branou do oblasti Solné komory. Krátká procházka městečkem – radnice s nádhernou zvonkohrou z keramických zvonků různých velikostí, vodní zámek Orth na jezeře Traunsee, který je spojen s pevninou mostem dlouhým 123 metrů. Výjezd lanovkou na vrchol Grünberg (1.004 m), výhled na město Gmunden, jezero Traunsee a strmé vrcholy pohoří Höllengebirge. Večer příjezd do gasthofu v Golingu, ubytování a večeře.  2. den – snídaně, odjezd do Obertraunu, výjezd lanovkou na horu Krippenstein (2.060 m), odkud budete mít Dachsteinský a Hallstattský ledovec jako na dlani. Pohodlnou chůzí po zpevněné cestě se za 15 minut dostanete k vyhlídkové spirále, která se už z dálky odráží ve slunci. Po odpočinku na pohodlných lavičkách se pokračuje k vyhlídkové plošině, které se pro svůj tvar říká „5 Fingers“ (5 prstů). Na každém z prstů si můžete vyzkoušet svoji odvahu, projít se nad propastí a vychutnat si úchvatný pohled na Hallstattské jezero, které se stáčí mezi horami Solné komory. Odpoledne prohlídka městečka Hallstatt, které leží idylicky u jezera Hallstätter See a je součástí UNESCO. Večeře. 3. den – snídaně, odjezd do Gosau, výjezd lanovkou na vrchol Zwieselalm, nenáročné cesty po loukách okolo salaší. Z planiny je krásný pohled na průzračné jezero Gosausee, ledovec Dachstein a úchvatnou kamennou stěnu Gosaukamm s vrcholem Bischofsmütze. Sjezd lanovkou zpátky k jezeru, interaktivní okružní procházka kolem jezera Gosauseee (1,5 h). Cestou zpět zastávka v císařském městě Bad Ischl – prohlídka Císařské vily a parku (možnost volby vstupenky 4-14 Euro), večeře. 4. den – snídaně, odjezd do Ebensee a výjezd lanovkou na horu Feuerkogel, procházka na vrchol Alberfeldkogel k Evropskému kříži (1 hodina tam a taktéž zpět), který v sobě ukrývá 1 kámen z každé země Evropské unie. Z vrcholu uvidíte na jezera Traunsee a Langbathsee, po cestě zpátky k lanovce vám se naskytne výhled na masiv Dachsteinu. Kolem poledne odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy platí pro děti 6-12,9 let ubytované na 3. a 4.lůžku

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 3x ubytování v gasthofu s all inclusive (3x snídaně formou bufetu, 2x svačina, kterou si každý připraví sám u snídaně, 3x večeře formou menu s možností výběru nebo formou bufetu), nápoje do 21.00 hodin (nealko, točené pivo, stolní víno), kartu na všechny výjezdy lanovkami, průvodce, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 140 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 250 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj není možný