Schladming - Dachstein - To nejlepší z Dachsteinské bomby ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Ramsau am Dachstein – jedna z nejlépe položených horských vesnic v Alpách, svět hor, pastvin, vodopádů a salaší, ledovec Dachstein – atrakce vyhlídková plošina, Ledovcový palác, pro odvážlivce visutý Dachsteinský most a Schody do prázdna, malebné jezero Bodensee a procházka k vodopádům Schleierwasserfall, výlet do Filzmoosu, dvouvrcholová osamělá hora Bischofsmütze 2.458 m, hora Rittisberg – nádherné výhledy, koloběžky. Svět divoké vody – vodopády Riesachwasserfall, krásná cesta soutěskou po můstcích a žebřících až k jezeru Riesachsee. Luxusní hotel s bazénem.

nas_tip: Tento zájezd je naší stálicí v nabídce již od roku 2008. A je to fakt bomba. Každému, kdo ještě s CK DATOUR na „Dachsteinu“ nebyl, tento zájezd rádi všem doporučíme. Je to pohoda všude kolem vás. Poznáte jak okolí Ramsau am Dachstein, tak i protější stranu Nízkých Taur. Luxusní hotel s bazénem a příjemným majitelem, výborná kuchyně a nádherná příroda všude kolem vás.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (dálnice), Praha, Benešov, Tábor/Písek a České Budějovice.

Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Jaroměř a Hořice.

Ubytování: hotel ****

Osvědčený hotel **** s příjemnou atmosférou leží na krásném a strategickém místě v Ramsau am Dachstein. Z hotelu je krásný výhled na masiv Dachsteinu nebo na Nízké Taury s vrcholem Hochgolling. Přímo pod hotelem vede stezka, po které se nádhernou krajinou a příjemnou procházkou cca 45 minut dostanete přímo do centra Ramsau, kde jsou obchody. Zároveň je možné využít i místního autobusu, zastávka je kousek pod hotelem. Stravování je formou polopenze (snídaně velmi bohatý bufet, večeře menu o 4 chodech s možností výběru hlavního jídla od 2. dne), v ceně je i jeden malý nápoj u večeře (malé pivo, sklenka vína nebo nealko). Hotelovým hostům je k dispozici hotelový bazén, sauna a malá posilovna.
Pokoje jsou i ve vedlejší budově v penzionu vzdáleném cca 140 m od hotelu. V hotelu se využívají veškeré služby.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy, odpoledne příjezd do Ramsau, ubytování a večeře.2. den – snídaně a den strávený v okolí ledovce Dachstein: výjezd autobusem až k základní stanici lanovky – výjezd lanovkou na ledovec (2.700 m). Na ledovci vás čeká visutá vyhlídková plošina se skleněnou podlahou „Skywalk“ neboli nebeský krok do prostoru. Tato plošina se tyčí na 250 m vysoké skalní stěně a je to jedna z nejkrásnějších vyhlídek v Alpách. Dalšími atrakcemi jsou úchvatný Ledový palác (podzemní ledové království s nádhernou výzdobou, vstupné cca 10 Euro), pro odvážlivce visutý Dachsteinský most a Schody do prázdna. Po poledni výstup na chatu Dachsteinsüdwandhütte (1.871 m), která stojí na jižním úpatí masivu, cca 1 hodinu chůze od spodní stanice lanovky. Stejnou cestou zpět a návrat do hotelu naším autobusem nebo okruhem kolem salaše Brandlalm až do hotelu pěšky (cca 2,5 hodiny chůze od chaty). Večeře.3. den – snídaně, celodenní výlet naším autobusem do „Světa divoké vody“ v údolí Untertal – vodopád Riesachwasserfall – největší vodopád ve Štýrsku, který si divoce razí cestu soutěskou, kterou se prochází. Cestou soutěskou přejdete přes visutý most, který soutěsku přetíná, zdoláte po jištěných žebřících se zábradlím a vyšlapáním více než 500 schodů až k salaši Gfölleralm a krásnému jezeru Riesachsee. Přejezd do Rohrmoosu a výjezd lanovkou na horu Hochwurzen (1.849 m) a středně náročná túra kolem klečí ke křížku Rossfeld (1.919 m), který se nachází na nádherném panoramatickém plató (celkem 2 h). Večeře.4. den – snídaně, výjezd lanovkou přímo z Ramsau na místní horu Rittisberg – nenáročná turistika, nádherné výhledy na ledovec Dachstein a Taury. Zpět je možné sjet lanovkou, sejít pěšky nebo si vypůjčit koloběžky (cca 10 Euro) a sjet na nich do údolí. Volné odpoledne, relaxace v hotelovém wellness, pohodlné procházky po loukách v Ramsau. Večeře.5. den – snídaně, odjezd do Schladmingu a výjezd lanovkou na horu Planai (nenáročný okruh s pěknými výhledy cca 1 h), s možností výstupu na vrchol Krahbergzinken 2.134 m (navíc cca 2 hodiny), možnost občerstvení v restauraci u lanovky, procházka ve městečku Schladming. Odpoledne autobusový výlet do Filzmoosu, kde po mýtné silnici dojede až pod hřeben Gosaukamm, který leží vedle známějšího Dachsteinu. Symbolem pohoří je dvouvrcholová osamělá hora Bischofsmütze 2.458 m, které se u salaše Oberhofalm ocitnete téměř tváří tvář. Hodinová nenáročná procházka kolem malebného jezírka a posezení na salaši. Večeře.6. den – snídaně, odjezd ke krásnému štýrskému jezeru Bodensee a nenáročná procházka kolem jezera až k hučícím vodopádům Schleierwasserfall. Před polednem odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy platí pro děti 5-16,9 let ubytované na 3. nebo 4. lůžku

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 5x ubytování v hotelu **** v Ramsau s polopenzí (snídaně formou velmi bohatého bufetu, večeře menu o 4 chodech s možností výběru hlavního jídla od 2. dne), 1 nápoj u večeře (malé pivo, 1/8 l vína nebo nealko), 1x za pobyt svačina v hotelu – koláč, káva, čaj, využívání bazénu s vířivými proudy, průvodce, Dachsteinskou kartu (využívání lanovek, místní dopravy, bazénů...), mýtné po silnici k salaši Oberhofalm, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 234 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 390 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 1 500 Kč/zájezd