Schladming - Dachstein - Kouzlo horských salaší ***


  • ubytování: gasthofubytování: gasthof
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Odloučená horská údolí, kouzlo horských salaší a přirozená krása přírodního parku Sölktaler. Jezera s průzračně čistou vodou, hučící vodopády, atmosféra a speciality na místních salaších, klid pro tělo i duši. Tento neobyčejný zájezd je připraven pro skupinu 20 osob s dopravou malým busem. Pojeďte s námi načerpat nové síly a znovu objevit jednoduchost a pomalost života daleko od každodenního stresu. Ubytování stranou Schladmingu v pěkném hotelu.

nas_tip: Tento zájezd je připraven pro malou skupinu klientů, která se podívá do míst, kam se normálním velkým autobusem není možné dostat. Navštívíme údolí, kde se zastavil čas a kde z okolních vysokých kopců stékají potůčky a tvoří malebné vodopády. Posedíme na salaších, kde se ještě v dnešní době vyrábí máslo a sýry tradičním způsobem a ochutnáme štýrské speciality. Zatím každý rok na tomto zájezdě panovala komorní atmosféra a vellká pohoda. Pokud hledáte trochu něco jiného v naší nabídce, tak právě kouzlo horských salaší je pro vás to pravé.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.

Ubytování: gasthof

Menší moderní hotel leží cca 1,5 km od centra Schladmingu. V hotelu je malá recepce, moderní bar, jídelna, wi-fi zdarma, výtah a terasa. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, TV-Sat a fén. Stravování je formou chutné polopenze, snídaně je bufet a večeře menu o 3 chodech s možností výběru hlavního jídla od 2. dne a salátový bufet.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd z Prahy. Odpoledne zastávka v soutěsce Silberkarklamm (vstup cca 3 Euro). Procházka velmi pěknou soutěskou s vodopády po dřevěných schodech a lávkách do krásného skalního kotle Silberkar, kde se nachází chata Silberkarhütte. Možnost občerstvení. K večeru příjezd na ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd naším busem do Přírodního parku Sölktäler, který je jedinečným místem pro odpočinek. Nenarazíte zde na masy turistů a dokonce ani na žádné lanovky, které by vás vyvezly na vrcholy. Čekají zde na vás horské pastviny, vodopády a průzračně čistá voda potoků a jezer. Na konci údolí Kleinsölk se nachází přírodní skvost – jezero Schwarzensee (1.163 m), kde strávíme celý den. Vodopády, salaš Harmeralm (podmáslí, domácí koblihy), nenáročná túra až na konec údolí k jedinečné salaši Putzentalalm, kde se vodopády neuvěřitelnou silou řítí přes horské stěny do údolí. Posezení na salaši, kde vám sama paní domácí připraví na otevřeném ohni rakouskou sladkou specialitu Kaiserschmaren (Císařský trhanec) nebo můžete ochutnat výborný domácí tvarohový štrůdl (celkem 4 h). Večeře. 3. den – snídaně, odjezd naším busem do malebného údolí Sattental, ráje na zemi. Nenáročný okruh (1,15 h), salaše na horských loukách, výhled na skalnatou pyramidu Hochwildstelle (2.747 m), druhý nejvyšší vrchol Schladmingských Taur. Kolem poledne odjezd do Pruggern k Bottinghausu (1.630 m) a výstup na travnatou horu Pleschnitzzinken (2.112 m), 1,5 h hodiny, odkud je nádherný výhled na Dachstein a Totes Gebirge. Při sestupu posezení na salaši Galsterbergalm. Večeře.4. den – snídaně, odjezd naším busem do Přírodního parku Sölktäler do části Grösssölk. Nenáročná procházka k vodopádům Dürmosswasserfall podél poklidného potoka Bräualmbach (celkem 2 h). Kolem poledne přejezd do horského průsmyku Sölkpass, který vede přes Nízké Taury a túra k jezerům Kaltenbachseen (spodní jezero stoupání cca 1 hodina, převýšení 250 m, prostřední jezero cca 1,5 h, převýšení cca 350 m). Posezení na salaši Kaltenbachalm, kde je možné se posilnit některou ze salašnických dobrot. Večeře. 5. den – snídaně, odjezd naším busem do ČR, cestou pohodová romantická procházka k salaši Lärchkaralm podél potoka přes různé mostky (celkem 1,5 h). Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Cena zahrnuje

  • dopravu mikrobusem, 4x ubytování v hotelu *** s polopenzí, průvodce, mýtné, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 175 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 250 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 1 500 Kč, vstup do soutěsky cca 4 Euro