Salcburk - Město Adventu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Zveme vás do Salcburku – horami obklopeného města, nad nímž se ční dominantní pevnost. V žádné jiné roční době není Salcburk krásnější, rozjímavější a půvabnější než ve vánočním období, kdy se na město tiše snášejí sněhové vločky - romantická kulisa tradičních alpských vánočních trhů. Vánoční hudba, biblické příběhy, vánoční dobroty, nápadité dárky, to vše v historickém centru města s komorní a podmanivou atmosférou. Relaxujte a užijte si i wellness pod alpskými vrcholy v termálních lázních Bad Vigaun. To je advent v Salcburku!

Salcburk - Bad Vigau - Hallein

A TERMÁLNÍ WELLNESS POD ALPAMI

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 12.12 - 13.12. odjezd A, L + Tábor, Benešov, České Budějovice

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách odjezd z republiky (Praha cca 6:00 hod). V poledne příjezd do vánočního SALCBURKU , prohlídka historického jádra (UNESCO), rozprostírajícího se mezi Mönchsberg (Mnišská hora) a řekou Salzach. Během prohlídky uvidíme náměstí Domplatz s velkolepou katedrálou, Residenzplatz se známou zvonkohrou, projdeme se nejmalebnější ulicí historického centra Getreidegasse s Mozartovým rodným domem aj. Samozřejmě neopomeneme navštívit " Ježíškův trh " na náměstí před Salcburským dómem a na Rezidenčním náměstí. Ochutnáme pečené kaštany, pražené mandle, horký punč nebo svařené víno. Trh byl společně s vánočními trhy ve Vídni, Paříži, Amsterdamu a Norimberku vyhlášen za jeden z nejkrásnějších v Evropě. Večer ubytování v hotelu s možností večeře.
2. den: Dopolední program je volitelný – koupání a relaxace v termálních lázních BAD VIGAUN , nebo poznávání známého hornického městečka HALLEIN . Lázně Bad Vigaun, nedaleko Salcburku nabízí odpočinek a "znovuzrození" v moderních bazénech, zásobovaných léčivou termální vodou o teplotě 34°C z hlubinného pramene sv. Barbory. K dispozici jsou rovněž tradiční finské sauny, aroma parní lázně, parní solné lázně, infrakabiny aj. Velká panoramatická okna odkrývají výhledy na fascinující svět hor a ideálním způsobem tak přispívají k celkové pohodě a relaxaci. Město HALLEIN vstoupilo ve známost, vedle věhlasných solných dolů, také díky hudebnímu skladateli Františku Xaveru Gruberovi, který zde složil nejznámější vánoční píseň Tichá noc. Také v Halleinu najdeme v době vánoční překrásné adventní trhy. Odpoledne již společný program v SALCBURKU - Hellbrunnské adventní okouzlení , romantický, nápaditý a starodávně laděný trh na nádvoří Hellbrunnského zámku. Cesty lemované hořícími pochodněmi, čerstvé voňavé vánočním cukroví a obří adventní kalendář, to bude definitivní rozloučení se Salcburkem a následný odjezd domů. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách (Praha 23:00 hod).

Cena zahrnuje

  • 1x snídani formou bufetu,
  • 1x ubytování v hotelu*** - 2lůžk.pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 650 Kč,
  • 1x večeře o 3 chodech 410 Kč/os,
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 70 Kč
  • vstupné,