okolí Zell am See v pohodě na kole


  • ubytování: gasthofubytování: gasthof
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Pohodová dovolená na kole v Rakouských Alpách s perfektním zázemím typického rakouského pensionu. Náročnost i délku jednotlivých cykloetap si můžete libovolně volit dle chuti a nálady, autobus je vždy k dispozici. Všechny cykloetapy jsou po dobře značených asfaltových nebo šotolinových stezkách v mírně zvlněném terénu a díky jejich variantnosti jsou vhodné pro všechny úrovně cyklistů s trekingovými i MTB koly. V oblasti je i dostatek MTB tratí všech obtížností.

Stravování: polopenze

Polopenze, servírované snídaně a večeře o třech chodech. Velmi dobrá rakouská kuchyně.

Doprava: autokarem

Doprava autokarem, nebo mikrobusem (podle počtu účastníků - minimální počet osob nutných pro realizaci zájezdu = 7). Trasa cesty: Praha, Příbram, Písek, Č.Budějovice. Odjezd ve 12.00 hod z Prahy,z parkoviště TAXI vlevo před hlavním vchodem do budovy nádraží ČD na Smíchově, dálší nástupní místa dle přihlášených účastníků .Příjezd do Rakouska, ubytování, večeře. Další odjezdová místa za příplatek: Brno, Jihlava, Pelhřimov, Plzeň.

Ubytování: gasthof

Typické rakouské **pensiony (Gasthofy) v Obcích Maishofen, nebo Fusch, s výbornou kuchyní. V případě špatného počasí možnost změny programu nebo pořadí výletů.

1)** gasthof (penzion s restaurací) Unterwirt v obci Maishofen(4 km od Zell am See),1 - 4 lůžkové, jednoduše zařízené pokoje s vlastním sociálním zařízením. Ubytování je možné i v přilehlých depandancích penzionu. V penzionu vlastní wifi.

2)** gasthof Brunhilde v obci Fusch an der Glocknerstrasse, dvoulůžkové, nebo třílůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, balkon, v penzionu bezplatná wifi.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve 12.00 hod z Prahy, dále po trase Tábor (Písek), České Budějovice, Dolní Dvořiště, Salzburg, Zell am See ,předpokládaný příjezd v 19:00 hod., ubytování, večeře.(v případě odjezdu i z Brna budou časy upraveny podle nástupních míst).
2. den: snídaně, výjezd mikrobusem k údolním nádržím nad Kaprunem (prohlídka), úvodní pohodová etapa (20 km) přes KAPRUN, malebné horské městečko ZELL AM SEE , kolem jezera ZELLER SEE, možnost projížďky lodí po jezeře s krásnými výhledy na okolní horské masívy.Večeře, nocleh.
3. den: snídaně, výjezd mikrobusem k největším evropským vodopádům KRIMMLER WASSERFÄLLE , druhá etapa (57 nebo 70 km) nádhernou Taurskou cyklostezkou podél toku řeky SALZACH s výhledy na pohoří Vysoké Taury do penzionu. Večeře, nocleh.
4. den: snídaně, odjezd mikrobusem do údolí GLEMTAL, třetí etapa (40 km nebo 60 km) podél řeky SAALACH přes známá lyžařská střediska LENGAU, HINTERGLEMM, SAALBACH ,do penzionu. Večeře, nocleh.
5. den: Snídaně, z Zell am See přes MARIA ALM, SAALFELDEN, MARZON do WEISBACHU, naložení kol, možnost prohlídky překrásné soutěsky Seisenbergklamm . Délka etapy 42 km. Trasu je možné prodloužit až do UNKENU o dalších 20 km. Po ukončení etapy odjezd do ČR, příjezd do Prahy do 22.00 hod. Délku tras je možné upravit dle kondice účastníků. Povrch cyklostezky je asfaltový,vhodný pro všechny typy kol. Cyklostezka vede většinou po rovině nebo mírně z kopce, z 90% mimo silnici.