Rakousko - Přírodní Krásy Korutan


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Slunné Korutany, to je úchvatná oblast vysokých horských masívů a překrásných jezer. Známé lázeňské středisko Bad Kleinkirchheim je ideální základnou k podnikání výletů za poznáním krás Korutan. S Korutanskou kartou (v ceně zájezdu) jsou prakticky všechny Korutanské atrakce naprosto zdarma. Díky tomu si může každý svůj program v Korutanech přizpůsobit přesně podle svých představ a požadavků, nezávisle na daném programu.

Zájezd provází Vlasta Necudová.

Klagenfurt - Pyramiedenkogel – Maria Wörth – Bad Kleinkirchheim - Mölltalský ledovec – Weißsee - Raggaschlucht –Dreiländereck – Affenberg – Ossiacher See - Hochalmstraße - údolí Maltatal – přehrada Kölnbrein – Malta - Gmünd – Millstatt – Nockalmstraße – NP Nockberge - Turracherhöhe

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 18.07. - 23.07. odjezd C + Mikulov

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Ubytování: stylový hotel*** zasvěcený památce císaře Františka Josefa I., cca 100 m od Millstätterského jezera. Hostům je k dispozici vyhřívaný bazén a sauna. Na pokoji Sat TV, chladnička.

hotel***

UBYTOVÁNÍ
- 5x ubytování v hotelu *** - 2lůžkové apartmány s příslušenstvím.
- stylový hotel*** zasvěcený památce císaře Františka Josefa I., cca 100 m od Millstätterského jezera. Hostům je k dispozici vyhřívaný bazén a sauna. Na pokoji Sat TV, chladnička.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
5x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře – 4chodové menu, salátový bufet). Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: V brzkých ranních hodinách odjezd přes Mikulov do Rakouska. KLAGENFURT , park Minimundus s modely 140 nejznámějších staveb světa s maketami vlaků a lodí. Rozhledna PYRAMIEDENKOGEL na jižním břehu WÖRTHERSEE , jedinečný výhled na jezero a horské pásmo Karavanek. Malebné městečko MARIA WÖRTH na břehu jezera Wörthersee. Večer ubytování a večeře v hotelu přímo u jezera Millstätter See. 2. den zájezdu: Dopoledne výjezd nejdelší podzemní dráhou světa (4796 m) a následně pak lanovkou na MÖLLTALSKÝ LEDOVEC , nejvyšší celoroční sněhová vrstva, fantastické výhledy. Příjemné procházky v okolí jezera WEIßSEE ve spodní stanici lanovky. Odpoledne zdoláme po dřevěných žebřících a lávkách RAGGASCHLUCHT , jedna z nejkrásnějších a nejpůsobivějších soutěsek Rakouska. Večer návrat do hotelu. 3. den zájezdu: Dopoledne výjezd z Arnoldsteinu lanovkou DREILÄNDERECK . Po rakousko-slovinské hranici procházka do místa, kde se stýkají hranice 3 států. Odměnou budou úchvatné výhledy na horskou oblast Karavanky, Julské Alpy, Gailtalské Alpy a města Villach a Klagenfurt. Odpoledne návštěva lesního parku AFFENBERG , komentovaná procházka mezi 150 volně tu žijícími opicemi japonských makaků. Den zakončí vyhlídková plavba po jezeře OSSIACHER SEE . Večer návrat do hotelu. 4. den zájezdu: Vysokohorskou vyhlídkovou silnicí HOCHALMSTRASSE do údolí MALTATAL s nespočtem vodopádů k vysokohorské přehradě KÖLNBREIN (1933 m n. m.) s nejvyšší přehradní stěnou a vyhlídkovou lávkou nad dechberoucí hloubkou. Procházka v okolí přehrady s krásnými výhledy na okolní hory a ledovce. Krátká zastávka v malebné obci MALTA . Odpoledne starobylé městečko GMÜND s návštěvou unikátního muzea sportovních vozů PORSCHE . Návštěva středověkého hradu SOMMEREGG s muzeem mučících prostředků napříč historií, světem a časem. Návrat na ubytování, relaxace u jezera Millstätter See, popřípadě u hotelového bazénu. 5. den zájezdu: Dopoledne se vydáme vyhlídkovou silnicí NOCKALMSTRAßE přes oblé kopce s pastvinami NP NOCKBERGE . Prohlídka skanzenu, procházka z dvoutisícového sedla, sedlo GLOCKENHÜTTE se zvonkem štěstí. Odpoledne zastávka v sedle TURRACHERHÖHE u jezera Turrachsee. Výjezd lanovkou PANORAMABAHN s fantastickými výhledy na celé Korutany. Možnost návštěvy muzea křišťálů a drahokamů nebo dechberoucí sjezd bobovou dráhou. Cestou zpět do hotelu návštěva Alpského parku divoké zvěře , procházka mezi výběhy alpské zvířeny, Africké sbírky – rakouská obdoba muzea Emila Holuba a Muzeum ryb. 6. den zájezdu: Do odpoledního odjezdu program u jezera Millstätter See dle libosti každého. Fakultativně prohlídka města MILLSTATT na břehu jezera, popřípadě návštěva středověkého kláštera, nebo okružní plavba lodí po jezeře. Samozřejmě je možné pouze koupání a relaxace u jezera, které se v létě prohřívá až na 21°C. Návrat zpět do ČR ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 5x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře – 4chodové menu, salátový bufet),
  • dopravu lux. klim. busem,
  • Korutanskou kartu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní služby mimo kartu
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu 240 Kč
  • MĚNA A KURZ