Národní park Vysoké Taury


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Vydejte se s námi skrze nedotčenou přírodu Rakouska. Prohlédneme si nejvyšší giganty rakouských Alp i kouzelné jezero s takřka křišťálově čistou vodou.

Milovníci krásné přírody se mohou těšit na výlet do Národního parku Vysoké Taury, kde se Vám naskytnou stovky kilometrů značených cest, jak užších méně náročných, tak i vysokohorské túry. K vidění toho bude opravdu mnoho, tak vyrazte z ruchu velkoměsta krás, které nám příroda nabízí.

Program: 1.den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Kolem 8 hod ráno výjezd vysokohorskou panoramatickou silnicí Grossglockner Hochalpenstrasse, dojedeme pod nejvyšší vrcholy rakouských Alp, mezi nimiž zaujímá majestátní pozici také nejvyšší hora Rakouska – Grossglockner (3.798 m). Z výšiny císaře Františka Josefa můžete dojít až k největšímu ledovci Východních Alp – Pasterze. Kromě okouzlujících panoramat se tu setkáte také se zajímavou faunou a flórou. Milovníky zvířat jistě potěší setkání s rozkošnými svišti. Odpoledne přejezd do Zell am See, což je jedno z nejznámějších středisek zimních sportů, kde se nachází rovněž lázně, a jehož překrásnou kulisu tvoří jezero Zeller See. Historické jádro není nikterak velké, ale krásně upravené a má uchvacující atmosféru. Zdejší barevné domy zdobené malbami i zvenčí skutečně stojí za to. Procházka podél jezera je pro návštěvníky velmi příjemným zážitkem. V podvečer odjezd na ubytování.

2. den: Ráno odjezd ke Krimmelským vodopádům, Z parkoviště k dolnímu vodopádu dojdete přibližně za 20 minut a odtud pak stoupá stezka k jednotlivým vyhlídkám. Záleží na zdatnosti a rozhodnutí každého, jak vysoko vystoupá. Celkově trvá prohlídková trasa asi 4 hodiny. Tyto vodopády překonávají výškový rozdíl 400 metrů, což je řadí na páté místo na světě. Při cestě k vodopádům se zastavíme v lyžařském městečku Kitzbühel. Kolem 16:00 odjezd do ČR.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 1:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BENEŠOV – 1:45 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU
TÁBOR – 2:30 ČERPACÍ STANICE OMW, ULICE SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 3:30 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů - Krimmelské vodopády 3€
  • Pobytovou taxu 4€
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění