Jednodenní lyžování Hinterstoder

od 849 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Hinterstoder lyžařům nabízí 40 km upravených sjezdovek. Je vhodný pro zkušené lyžaře, ale má výborné tratě i pro začátečníky a děti. Okolí střediska je protkáno hustou sítí výborně upravených běžeckých tratí, příznivci běžeckého lyžování si mohou vybrat z více než 120 km tras.

Jedno z nejbližších alpských středisek se navzdory své skromnější rozloze může pochlubit nevídanou všestranností, nadprůměrným převýšením i ryze alpskou horskou scenérií a výbornými sněhovými poměry. Převažující pohodově červené sjezdovky doplňují černé padáky i závodní trať a samozřejmě přívětivě lehké cvičné louky. O působivé výhledy se starají rozeklané štíty Mrtvých hor. (Zdroj: Snow.cz)

Program: Odjezd z Prahy v brzkých ranních hodinách. Příjezd k lyžařskému areálu okolo 7:30 hod. Budete mít tak celý den čas na lyžařské či jiné aktivity. Po uzavření lanovek se sejdeme u autobusu, kde se můžete občerstvit a vyrazíme zpět na cestu do ČR. Předpokládaný návrat okolo půlnoci.

Hinterstoder pravidelně hostí Světový pohár v alpském lyžování. Ten se v 80. a 80. letech jezdil na sousedním, níže položeném Bärenalmu. Ne zcela šťastný profil tamní tratě a hlavně sněhová nevyzpytatelnost ale na počátku nového milénia rozhodly o vybudování nové závodní sjezdovky v hlavním areálu Höss a zároveň uzavření lyžařského areálu Bärenalmu, který je dnes pouze skialpinistickým cílem.

U horní stanice kabinky stojí kapacitní samoobslužná restaurace Bärenhütte ve stylu kanadských srubů a poblíž i další menší chaty. Kromě typicky rakouského menu nabízejí v Bärenhütte i jedno až dvě hlavní jídla podle moderní dietologie – třeba kuřecí prsa se zeleninovým rizotem nebo dýňové chilli con carne.
(Zdroj: Snow.cz)

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 1:30 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BENEŠOV – 2:15 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU
TÁBOR – 3:00 ČERPACÍ STANICE BENZINA, ULICE SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 4:00 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou přepravu
  • Přeprava: 1 zavazadlo, 1 palubní taška k přepravě, 1 pár lyží nebo snowboard, 1 taška na boty
  • Služby technického průvodce

Cena nezahrnuje

  • Skipass (dospělí 51 euro, 41 junioři/studenti 1997 – 2007, 24 euro děti 2008 - 2016)
  • Vratnou zálohu za skipass 2 eura
  • Sportovní (lyže) pojištění den bez storna 36,-Kč
  • Sportovní (lyže) pojištění den se stornem zájezdu 39,-Kč
  • Poplatek za skipas je vybírám průvodcem v autobuse. Mějte nachystanou částku přesně. U průvodce není možné platit kartou. Pokud budete hradit kartou na místě, pak Vám nebude na pokladně poskytnuta skupinová cena