Poezie údolí Wachau a slavnosti vína


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

PERLY UNESCO DOLNÍHO RAKOUSKA - ZEMĚ KULTURNÍCH POKLADŮ A MALEBNÉ PŘÍRODY


Romantické dunajské údolí Wachau je báječným jarním cílem. Rozkvetlé sady, zelenající se vinice, spousty romantických hradů a klášterů a výborné víno. Nádherné kláštery, hrady a zámky a starobylé vesničky ležící na břehu Dunaje s pozadím vlnících se vinic - to jsou krásné obrazy, které budete pozorovat.

Program zájezdu

1. den: Odjezd časně ráno do Rakouska. Čeká vás nejkrásnější část údolí Wachau (UNESCO). Klášter Melk (UNESCO) - nejvelkolepější barokní klášter v Rakousku - knihovna, chrám sv. Petra a Pavla, císařské komnaty, zahrada, městečko Melk. Romantická projížďka údolím, kdy se budete kochat nádhernými výhledy na terasovité břehy pokryté vinicemi, starobylými vesničkami, hrady a kláštery.Možnost i plavby lodí po Dunaji z Melku do Dürensteinu - variantně. Malebné historické město Dürenstein - nejfotografovanější místo celého Wachau - vinařské uličky, krásná modrobílá barokní věž, zřícenina Burgruin z 11. stol., v níž byl vězněn anglický král Richard - krátká procházka městečkem. Navštívíme jedno ze zdejších vyhlášených vinařství, kde budete moci ochutnat místní lahodné víno. Krátká návštěva kouzelného historického městečka Kremže (Krems) n břehu Dunaje - prohlédneme si jeho centrum s řadou historických pokladů, v malebných uličkách s hrbolatým kamenným dlážděním najdete jeden vinný šenk vedle druhého - kamenná brána, chrám sv. Víta, renesanční radnice, staré náměstí. Nocleh.
2. den: Vinařské město Retz , tradiční slavnost vína - 66. Retzer Weinlesefest „Heurige“ na jednom z největších a nejhezčích náměstí v Rakousku, po celý den doprovodné folklorní akce a také víno tekoucí ze dvou kašen přímo na náměstí - z jedné bílé, z druhé červené, vrchol slavnosti vinobraní - odpolední průvod vinařů a místních zemědělců s kapelami a alegorickými vozy - oslava sklizně. Možnost návštěvy nejstaršího vinného sklepa ve střední Evropě, fungující větrný mlýn - symbol městečka. Návrat před půlnocí ( Praha).

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+: 100 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 1x ubytování - dvoulůžkové pokoje s vl. přísl. hotel / penzion 3*
  • 1x snídaně
  • doprava – klim. bus
  • průvodce
  • povin. pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na jednolůžkový pokoj 680 Kč (příplatek: 680 Kč)