Adventní Vídeň (autobusem z Ostravy)


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z rakouské metropole a zažijete její předvánoční atmosféru. Zhlédnete barokní klenot Karlskirche, slavnou Albertinu i Státní operu. Vychutnáte si tradiční vánoční trhy s punčem, cukrovím, marcipánem i pečenými kaštany. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc a poznejte adventní Vídeň!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Ve velmi brzkých ranních (kolem 4:00)  hodinách odjezd z  Ostravy  přes  Olomouc ,   příjezd k budově  Stadionu, společný přesun MHD do centra města. Při společné dopolední procházce Vídní s průvodcem uvidíte barokní Karlskirche, Státní Operu, hotel Sacher, Albertinu, Augustiánský kostel, Korutanskou třídu, Císařskou hrobku a dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na bezplatnou prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky Rakouska. Tuto zastávku lze také využít k návštěvě některé z vídeňských kavárniček a ochutnat jablečný štrúdl nebo vídeňský dortík Sacher. Poté budeme pokračovat pěší zónou Na Příkopech s morovým sloupem, kolem chrámu, který je zasvěcen sv. Petrovi až ke komplexu Hofburg . Hofburg je rozsáhlý areál císařského sídla habsburských panovníků. Zhlédneme exteriér budovy jezdecké školy s krásnými lipicány , Parlament   a Burgtheater. Procházku zakončíme před budovou radnice, kde se konají slavné adventní trhy . Zde si můžete vychutnat pravou vánoční atmosféru s punčem, vánočním cukrovím, marcipánem, praženými kaštany a mnoha jinými dobrotami. V podvečer odjezd z Vídně. Návrat do ČR ve večerních hodinách (předpokládaný návrat do Ostravy ve 23:00).

Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • MHD (5 euro) a vstupné do památek