Adventní Salzburg + PRŮVOD ČERTŮ VE SCHLADMINGU (autobusem z Brna)


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z předvánočního Salzburgu a užijete si největší průvod čertů ve Schladmingu. Zhlédnete Mozartův dům, projdete se zahradami zámku Mirabell a vychutnáte si sváteční punč či tyrolský špek. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc, poznejte adventní Salzburg a nenechte si ujít pověstné čerty!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Průvod čertů ve Schladmingu

Dospělý 360.00 Kč
Dítě 180.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
EASY (35 Kč / den / osoba)
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: V Salzburgu prohlídka centra města s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou místních muzeí a jiných památek. V podvečer se přesuneme do města Schladming na tradiční čertí průvod.   Odjezd z Brna  v brzkých ranních hodinách (cca v 6 hod). Dopoledne příjezd do  barokního města Salzburg, kde se projdeme historickým centrem zapsaným na seznamu UNESCO. Městu s bohatou historií a nádhernou architekturou se ne nadarmo přezdívá "Řím severu" . Při naší procházce objevíme  Salzburg jako město W. A. Mozarta , podíváme se na jeho rodný dům, na chrám, ve kterém byl pokřtěn, a ochutnáme pravé Mozartovy koule, které se vyrábí jedině v Salzburgu. Poznáme nejstarší dosud fungující kavárnu v Rakousku, projdeme se starobylou Obilnou uličkou a z dominanty města,  hradu Hohensalzburg , budou zájemci moci obdivovat úchvatné panorama salzburských věží. Před místním dómem vás ohromí jeden z nejkrásnějších vánočních trhů světa a budete moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru s punčem, svařeným vínem, vánočním cukrovím nebo praženými jablky. V pozdních odpoledních hodinách se autobusem přesuneme do horského střediska Schladming , kde se zúčastníme vůbec největšího čertího průvodu na světě , při kterém nás budou ohromovat  masky a povozy více než devíti set pekelníků . Tento legendární průvod se letos bude konat již po dvaadvacáté. Tzv. Krampuslaufy mají v celém Rakousku dlouholetou tradici a "čertovské řemeslo" se tu dědí z generace na generaci . My se odebereme přímo do centra dění! Po zaplacení poplatku budeme moci sledovat průvod přímo na hlavní promenádě, vychutnat si doprovodný program či se zahřát svařeným vínem. Pokud neutečete před pekelníky z tohoto čertího průvodu odjedeme ve večerních hodinách  zpět do ČR. Návrat do Brna následující den v brzkých ranních hodinách (po 2 hod).

Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné na místě