Nespoutané Azorské ostrovy


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Malebné sopečné souostroví je pověstné nespoutanou přírodou, která směle konkuruje exotickým destinacím. Vydejte se s námi prozkoumat věčně zelený ostrov São Miguel, jehož přírodní bohatství svou krásou vyrazí dech nejednomu zkušenému cestovateli.
Vaše pouť po ostrově povede podél rozeklaných skal i klikatými cestami zářivě zelených kopců. Z jejich vrcholků lze spatřit jezera s tyrkysově modrou hladinou, v níž se zrcadlí zářící slunce. Poznejte s jedním z našich průvodců přírodní ráj na Azorských ostrovech dosud nepoznamenaný masovým turismem a přesvědčte se, že přezdívka „Přírodní akvárium planety“ není pouhým reklamním sloganem, ale úžasnou realitou.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET NA OSTROV SAO MIGUEL, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy na ostrov Sao Miguel s přestupem v Lisabonu, transfer do hotelu, ubytování. 
2. den: HLAVNÍ MĚSTO PONTA DELGADA Tento den vás čeká pěší prohlídka hlavního města Ponta Delgada : historické centrum, monumentální brána Portas da Cidade , přístav, nádherná botanická zahrada José do Canto  nebo vyhlášená tržnice s možností koupě výborných azorských sýrů, ovoce a zeleniny.
3. den: Trek č. 1: MATA DO CANÁRIO - SETE CIDADES Vzdálenost, kterou absolvujete pěšky: cca 12 km (přibližně 3 hodiny, obtížnost lehká) Po snídani odjezd na západní část ostrova. Zde absolvujete krásnou túru okolo nejznámějších jezer Azorských ostrovů, která vznikla zatopením sopečných kráterů v oblasti Mata do Canário – Sete Cidades. V odpoledních hodinách zastávka v nedalekém městečku Mosteiros , kde vás čeká zasloužené koupání v místních lávových bazéncích severního pobřeží. Návrat do hotelu, osobní volno.
4. den: Trek č. 2: MOINHOS DA RIBEIRA FUNDA - MAIA Vzdálenost, kterou absolvujete pěšky: cca 7 km (přibližně 4 hodiny, obtížnost střední) Po snídani odjezd na severní pobřeží. Během cesty zastávka na malebné vyhlídce Santa Iria de Azóia , odkud se vám naskytnou překrásné výhledy na oceán a majestátní útesy, které z něj vystupují. Poté absolvujete středně náročný trek Moinhos da Ribeira Funda – Maia . Odměnou vám bude koupání na jedné z krásných pláží severního pobřeží ostrova. Na zpáteční cestě se zastavíte v unikátní továrně na čaj Chá Gorreana , která je jediným místem v Evropě, kde se pěstuje a zpracovává čaj. Návrat do hotelu, osobní volno.
5. den: Trek č. 3: PRAIA - LAGOA DO FOGO Vzdálenost, kterou absolvujete pěšky: cca 11 km (přibližně 4 hodiny, obtížnost střední) Dnešní den absolvujete cestu po jižním pobřeží až do malebného městečka Lagoa , kde navštívíte místní manufakturu na keramiku. Následuje přejezd autobusem do vesnice Ribeira Cha a jeden z nejlepších treků na ostrově Praia – Lagoa do Fogo . Čeká vás výstup malebnou krajinou s bujnou vegetací až k nejkrásnějšímu jezeru celého souostroví Lagoa do Fogo . Po výletu vás čeká odpočinek v termálních pramenech Caldeira Velha . Užijete si koupání v teplé vodě jezírka, do nějž léčivá voda padá malým vodopádem. Návrat do hotelu, osobní volno.
6. den: VOLNÝ DEN Volný den.  Pro zájemce možnost fakultativního výletu  dle aktuální nabídky na místě u průvodce. 
7. den: Trek č. 4: FAIAL DA TERRA - SALTO DO PREGO Vzdálenost, kterou absolvujete pěšky: cca 5 km (přibližně 2 hodiny, obtížnost střední) Poslední trek vaší dovolené. Čeká vás přejezd autobusem do východní části ostrova až k městečku Povoaçao. Odsud pěší cesta přes Faial da Terra k nádhernému vodopádu Salto do Prego , který je ukrytý v hluboké zeleni a je hlavním lákadlem na této turistické trase. Přejezd do lázeňského městečka Furnas a následně návštěva vyhlášené botanické zahrady Terra Nostra, která je považována za nejkrásnější zahradu celých Azorských ostrovů. Možnost koupání v přilehlých termálních lázních s léčivou vodou. Návrat do hotelu, osobní volno.
8. den: ODLET Transfer na letiště a odlet s přestupem do Prahy.
9. den: