Funchal - Windsor ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Pro seniory

Madeira patří spolu s Porto Santo k hlavním ostrovům madeirského souostroví. Je vzdálená 545 km od pobřeží Afriky a 978 km od Portugalska. Rozloha Madeiry je 741 km. Z 260 000 stálých obyvatel jich rovných 120 000 žije v hlavním městě ostrova - FUNCHALU. Příznivé klimatické podmínky jsou jako stvořené pro celoroční pobyt zde. Rtuť teploměru dosahuje 20°C v zimě, v létě je průměrná teplota vzduchu cca 24°C. Teplota vody se pohybuje od 17°C v zimě po 23°C v létě. Navíc pobřežní vody neustále otepluje Golfský proud.
Na Madeiře se vyskytuje unikátní flóra: na 700 druhů květeny, kapradin, různé druhy jalovce a vavřínu. Nikde jinde neuvidíte v takovém množství kvést orchideje, lilie, magnolie, azalky...... Nejvýraznější rostlinou je však dračinec neboli dracéna. Některé druhy jsou až 2 000 let staré. Příroda Vás na Madeiře obklopuje doslova na každém kroku.

Poloha: Hotel se nachází v samotném srdci města Funchalu. V blízkosti hotelu množství restaurací, barů, kaváren a obchůdků.

Doba transferu z letiště do hotelu cca 40 min.

Pláž: Známá pláž Barreirinha cca 10 minut pěší chůze od hotelu. Oblíbené lido s přístupem do moře a bazénem s mořskou vodou cca 15 minut autem nebo městskou hromadnou dopravou.

Stravování: polopenze

Polopenze vč. sklenice vody a vína k večeři.

Ubytování: hotel ****

Vybavení: Recepce, výtahy, restaurace, na střeše hotelu bar, terasa na slunění s lehátky, venkovní bazén s výhledem na centrum města. Přístup na internet v recepci (za poplatek).

Vybavení pokojů: Všechny pokoje jsou vybaveny moderním nábytkem a jsou dekorovány do přírodních odstínů. K jejich vybavení patří kabelová TV, telefon s přímou volbou, Wi-fi připojení (za poplatek), minibar (za poplatek), trezor (za poplatek), koupelna /WC, vysoušeč vlasů.