Lisabon - Lisboa Central Park ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

1.DEN - sobota - přílet a polodenní výlet Lisabon
Po příletu do Lisabonu bude v příletové hale čekat místní česky nebo slovensky mluvící průvodce a rovnou z letiště vyrazíme na prohlídku Lisabonské čtvrťi Belém , která je nejvíce spojena s obdobím portugalských zámořských objevů. Nachází se zde bohatě zdobené stavby ze 16.stol. připomínající dobu, kdy Portugalsko dobývalo svět. Prohlídku začneme kávou a dortíkem, protože každý návštěvník Belému by měl ochutnat typické smetanové dortíky v místní pekárně, kde se tradičně pečou již od roku 1837 a originální recept je dodnes zahalen tajemstvím. Poté bude následovat prohlídka kostela Sv. Jeronýma , který je fascinující ukázkou manuelské architektury, tak typické pro tuto slavnou portugalskou éru. Dále se přesuneme k Belémské věži , která je bránou do Lisabonu a symbolem města. Nejvýznamější osobnosti tohoto období v čele s Jindřichem Mořeplavcem připomíná Památník objevů, který bude naší další zastávkou. Poté se pojedeme ubytovat na hotel. Nocleh v hotelu 3* v Lisabonu.

2.DEN - neděle - výlet SINTRA/CABO DA ROCA
Po snídani odjezd do Sintry - pohádkové město, které se nachází jen par kilometrů od Lisabonu, uprostřed věčně zelených lesů přírodního parku Serra de Sintra a Cascais. Toto kouzelné místo bylo letním útočištěm portugalských králů a šlechticů. Nachází se zde hned dva královské paláce a nespočet dalších honosných šlechtických domů a pompézních sídel umělců, cestovatelů či obchodníků, kteří se zde na kratší či delší dobu usazovali. Město je pro svůj historický význam zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Na oběd se přesuneme do blízké vesničky, kde budete mít možnost ochutnat místní specialitu – sele v pepřové omáčce (16Eur/os). Odpoledne se vydáme na cestu na konec světa, na mys Cabo da Roca , který je nejzápadnějším pevninským výběžkem kontinentální Evropy. Pohled na širý oceán z140m vysoké skály je přímo magický. Podél pobřeží budeme pokračovat zpět do Lisabonu s případnou zastávkou v Cascais, které je letním letoviskem a cílem milovníků golfu.

3.DEN - pondělí - fakultativní výlet FÁTIMA/BATALHA/NAZARÉ/OBIDOS
V ranních hodinách se vydáme na výlet do Fátimy , která je jedním z nejvyhledávanějších poutních míst na světě, protože se zde na začátku 20.stol zjevila panna Marie třem malým pasáčkům. Dále budeme pokračovat do města Batalha, jehož dominantou je klášter Panny Marie Vítězné , který je jednou znejvelkolepějších gotických staveb země. Nachází se zde mauzoleum, kde má hrobku průkopník portugalských zámořských objevů Jindřich Mořeplavec. Oběd je možné zajistit v typické rybářské vesničce Nazaré , která je dnes pro své nádherné pláže vyhledávaným letoviskem. Ve 12.stol. se tu stal zázrak, který dodnes připomíná kaple na útesu, který se ční více než 100m nad mořem nad městem. Na závěr dne zavítáme do malebného středověkého městečka Obidos , které je považováno za jedno znejromantičtějších míst v Portugalsku. Vyrábí se zde oblíbený višňový likér, který se podává v čokoládových kalíšcích. V odpoledních hodinách návrat do Lisabonu.

4.DEN - úterý - volný den v Lisabonu nebo fakultativní výlet PARK NÁRODŮ
Před odletem do Prahy volno nebo fakultativní půldenní prohlídka moderní části Lisabonu s názvem Park národů , která byla vystavena k příležitosti celosvětové výstavy, která se zde konala v roce 1998 (EXPO 98) a je skvostnou ukázkou moderní akrchitektury na břehu řeky Tejo. Mezi nejzajímavější stavby patří například vlakové nádraží Oriente navržené španělským architektem Santiagem Calatravou (město umění a vědy, Valencie), budova casina nebo Portugalský pavilon. Nad celým areálem Parku národů se lze projet lanovkou a z výšky obdivovat bývalé pavilony, nejvyšší budovu Lisabonu věž Vasco da Gama nebo nejdelší most v Evropě, most Vasco da Gama dlouhý 17km . Možnost návštevy místního oceonária nebo nákupů v shopping centru Vasco de Gama, Transfer na letiště, odlet do Prahy.

Poloha: Hotel se nachází v krásné lokalitě u parku Eduarda VII. Nedaleko hotelu se nachází bulvár Avenida de Liberdade (3min pěšky), kde je mnoho obchodů, restaurací a barů a promenáda, po které se dostanete příjemnou procházkou až do centra města (cca 15min pěšky do centra). Dvě minuty od hotelu je zastávka metra Parque, odkud je to pouhé 3 zastávky do centra Lisabonu. V pěší vzdálenosti od hotelu je také obchodní centrum El Corte Igles pro milovníky nákupů, kde se ale nachází také supermarket.

Stravování: snídaně

Snídaně

Ubytování: hotel ***

Vybavení: Recepce s Wi-Fi zdarma, bankomat, bar, restaurace, kavárna, parkování (za poplatek 15Eur/den), bezbariérový přístup, wellness, denní pokojová služba

Vybavení pokojů: Velké pokoje jsou vybaveny klimatizací s vlastní koupelnou (vana nebo sprcha), toaletou, ručníky, fénem, telefonem, TV a Wi-Fi zdarma.