Velký okruh Polskem

od 7 990 Kč

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

tajemné pobřeží Baltu, rušná Varšava i renesanční Krakov

Malbork – Sopoty – Gdaňsk - Sloviňský národní park – Gdyně – Toruň – Varšava – Krakov

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Brno, Jihlava, Velká Bíteš, Velké Meziříčí, Tišnov Kuřim, Ostrava, Frýdek Místek, Přerov, Olomouc, Prostějov

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: V ranních hodinách přijedeme k středověkému hradu Malbork. Jde o největší gotickou stavbu světa a jeden z nejkrásnějších středověkých hradů Evropy. Odpoledne věnujeme jednomu z nejstarších měst Polska - městu Gdaňsk, kterému se přezdívá „Perla Severu“. Ve večerních hodinách přijedeme na ubytování.
3. den: Snídaně. Dnešní den navštívíme jedinečnou biosférickou rezervaci Sloviňský národní park (UNESCO). Největší atrakcí parku jsou pohyblivé písečné duny, kterým se přezdívá Lebská Sahara. Poté navštívíme moderní město Gdyně - významné přístavní město s Oceánografickým a Námořním muzeem. Zavítáme také do města Sopoty, známého polského přímořského letoviska. Vrátíme se na ubytování.
4. den: Po snídani zamíříme do rodiště astronoma Mikoláše Koperníka, do kouzelného města Toruň (UNESCO), města mohutných kostelů, bohatých měšťanských domů a úctyhodných hradeb. Město si jako jedno z mála v Polsku dokázalo zachovat středověký půvab a tajemnost. Po prohlídce odjedeme na ubytování v okolí Varšavy.
5. den: Snídaně. Dnes nás čeká prohlídka hlavního města Polska - Varšavy (UNESCO). Ve městě se nachází mnoho kulturních památek, jakou jsou Citadela, novogotická katedrála sv. Jana s náhrobkem spisovatele Henryka Sienkiewicze, Palác kultury a vědy, Barbakan a mnohé další. Chloubou celé Varšavy je pak Královský zámek. Po prohlídce města odjedeme na ubytování v okolí Krakova.
6. den: Po snídani zavítáme do města Krakov (UNESCO). Dominantou Krakova je vrch Wawel s impozantním Královským hradem. Spatříme také působivé Hlavní náměstí, Radniční věž, celou plejádu synagog, budovu Sukiennice či židovskou čtvrť Kazimierz. Poté odjedeme do ČR. Návrat do ČR v nočních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 4 ubytování
  • 4 snídaně
  • dopravu luxusním autokarem
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • vstupy, místní dopravu, pobytové taxy, fakultativní služby cca 80 EUR
  • cestovní pojištění a proti stornu max.plnění 12500 Kč (příplatek: 270 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 2490 Kč)