Polsko - Mazurská Jezera


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Zajímavý zájezd do jezerní oblasti Mazurská jezera, která je považována za přírodní skvost Polska nabízí pestrou paletu možností, přes rozlehlé vodní plochy, skvělé koupání, sledování ptactva až po kulturní a historické zajímavosti. Mimo jiné navštívíme srdce Mazurských jezer městečko Gizycko, další skvělou zastávkou bude městečko Mikołajki, ležící na březích stejnojmenného jezera, postupně přecházející v největší jezero Mazur – Śniardwy. S válečnými odkazy na Mazurách se setkáme v Mamerki i u městečka Ketrzyn (Vlčí doupě), navštívíme Borecký prales s chovem zubrů a mnoho dalších polských nej.

Čenstochová – Toruň – Gdaňsk – hrad Malbork – Mragovo – Mikolajki – Borecký prales – Gizycko – Swieta Lipka – Ketrzyn/Vlčí doupě – Mamerki – Varšava

A PANSTVÍ NĚMECKÝCH RYTÍŘŮ

Orientační ceny vstupného: Gdaňsk: Radnice 12 PLN
Gdaňsk – Muzeum jantaru 10 PLN
Gdaňsk – Zelená brána 12 PLN
Gdaňsk – Kostel Panny Marie 4 PLN, věž kostela – 6 PLN
Malbork – prohlídka 40 PLN (včetně česky mluvícího místního průvodce)
Mikolajki – plavba po jezeře Śniardwy 30 PLN
Wolisko – chov zubrů 5 PLN
Gizycko – pevnost Bayen 12 PLN
Ketrzyn – Vlčí doupě 15 PLN
Mamerki – muzeum 14 PLN
Varšava – Historické muzeum Warszawy 10 PLN
Varšava – zámek 23 PLN

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 28.07. - 02.08. Odjezd A, B*

Ubytování: různé

hotel***

Program zájezdu

1. den: Ráno cesta přes Olomouc a Ostravu do Polska. ČENSTOCHOVÁ je hlavním duchovním centrem Polska a 5. nejvýznamnějším poutním místem světa. Za ikonou Černé Madony Čenstochovské se do kláštera na Jasné Hoře každoročně sjíždějí miliony lidí. Odpoledne rodiště Mikuláše Koperníka a město perníku TORUŇ (UNESCO). Procházka dokonale zachovaným středověkým centrem města, sevřeným mohutnými hradbami. Nespočet zdejších stavebních skvostů dokládá nesporný hanzovními vliv. Ubytování v hotelu v Gdaňsku a večeře.
2. den: GDAŇSK , prohlídka nejstaršího města Polska a jednoho z významných členů Hanzy. Procházka po hlavní ulicí Dluga a Hlavním náměstí – slavná Neptunova fontána z r. 1633, barokní královská kaple, ikonická budova radnice, bazilika Panny Marie. Není možno neochutnat polské národní jídlo plněné pirožky nebo rybí specialitu v některé z přístavních restaurací. Odpoledne prohlídka křižáckého hradu MALBORK . Jeden z největších hradních komplexů a současně největší gotická stavba světa. Večer ubytování v hotelu na břehu Mazurských jezer.
3. den: Prohlídka centra MAZURSKÝCH JEZER , kouzelné městečko MIKOLAJKI – nábřeží s vesnicí námořníků, nepopsatelná atmosféra jezerního města s nespočtem restaurací s rybími specialitami. Fakultativně vyhlídková plavba až na největší mazurské jezero Śniardwy. Odpoledne návrat do hotelu a relaxace u vody.
4. den: Výlet do východní oblasti Mazurských jezer v okolí města Elk. Návštěva unikátního BORECKÉHO PRALESA a zahrady s chovem zubrů Wolisko. Cestou zpět do hotelu prohlídka největšího přístavu Mazurských jezer GIZYCKO, tvořícího spojnici mezi jezery. Uvidíme unikátní technickou památku, funkční otočný most z 19. století, pevnost Bayen v průsmyku mezi jezery nebo starý vodojem, přeměněný na vyhlídkovou věž s fantastickým výhledem na okolní jezerní krajinu. Večer návrat do hotelu.
5. den: Jezuitský klášterní komplex SWIETA LIPKA platí za barokní skvost Polska. Největší atrakcí zdejší baziliky jsou však varhany z 18. století s pohyblivými soškami Panny Marie a anděla Gabriela. V lese u městečka KETRZYN se skrývají ruiny rozsáhlého komplexu Vlčí doupě z II. světové války, kde byl v červenci 1944 spáchán neúspěšný atentát na Adolfa Hitlera. Nedaleký komplex bunkrů MAMERKI byl vybudován pro potřeby předních nacistických generálů a jejich pobočníků. Zahrnoval neuvěřitelných 250 objektů. Jen jeho malá část je dnes přeměněna na zajímavé muzeum. Pověsti praví, že by se tu někde mohla skrývat pověstná Jantarová komnata. Večer návrat do hotelu.
6. den: Ráno odjezd z kraje Mazurských jezer, cestou domů VARŠAVA (UNESCO), krátká prohlídka hlavního města Polska. Uvidíme Staré a Nové město, Královskou cestu, Královský zámek, katedrálu sv. Jana a další zajímavosti. Návrat do ČR v nočních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 1x 2chodové menu (1.den zájezdu),
  • 5x snídani,
  • 5x ubytování v hotelu ***- 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžkový pokoj 2100 Kč,
  • 4x večeře Mazurská jezera 700 Kč,
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu 210 Kč
  • vstupy,