Zlatý okruh Nikaraguou


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA – MANAGUA: Sraz na Letišti Václava Havla 2,5 hodiny před odletem. Odlet do Managuy. Po příletu transfer do hotelu v centru hlavního města Nikaraguy, ubytování, nocleh.
2. den: MANAGUA – LEÓN: Snídaně, dopoledne prohlídka Managuy, během které uvidíte starou i moderní část města. Následně odjezd do koloniálního městečka León přes ovocné a zeleninové plantáže u Sebaca. Cestou se zastavíme na lávových polích San Jacinto, kde uvidíme asi 20 malých kráterů s různobarevným vroucím bahnem, zvaných Los Hervideros de San Jacinto, odpoledne příjezd do úžasného koloniálního dědictví jménem León, prohlídka města, ubytování, nocleh.
3. den: LEON – FLOR DE CAŇA DISTILLERY: Snídaně v hotelu, odjezd do destilérky proslulého třtinového rumu Flor de Caňa. Místní průvodce Vás provede provozovnou a seznámí s historií a postupem při výrobě tohoto destilátu. Prohlídka končí v muzeu rumu a je samozřejmě spojená s ochutnávkou. Návrat do hotelu, volné odpoledne. Název této společnosti (Flor de Caňa), která byla založena v roce 1890 a vyrábí prémiové nikaragujské rumy, v překladu znamená květ cukrové třtiny. Rumy Flor de Caňa zrají v malých amerických dubových sudech o obsahu 180 litrů, ve kterých zrál před tím bourbon a whisky. Rumy jsou destilovány pětkrát při použití destilační kolony.
4. den: LEÓN – GRANADA: Snídaně, odjezd do cca 2,5 hodiny vzdáleného města Granada. Granada, založená v roce 1524 dobyvatelem Hernándezem de Córdoba, leží na úpatí vulkánu Mombacho. Prohlédnete si historickou část města, jehož centru vévodí velká žlutá katedrála. Prohlídku města zakončíte v muzeu čokolády, kde se zároveň zúčastníte workshopu a na závěr si odnesete malý kus své vlastnoručně vyrobené čokolády. Pokračování do hotelu, ubytování, nocleh.
5. den: GRANADA – MASAYA VOLCANO: Snídaně, dopoledne volný čas k nákupům suvenýrů či relaxaci. Odpoledne odjezd k návštěvě trhu Masaya Market, kde budete mít možnost obdivovat řemeslnou zručnost místních umělců a trhovců. Pokračování k vulkánu Masaya, kde nejprve zhlédnete kráter Santiago, poté se seznámíte s vulkanickými jeskyněmi a jejich obyvateli – tropickými netopýry. Návrat do hotelu, nocleh.
6. den: ZOPANGO ISLAND: ZOPANGO ISLAND Snídaně, odjezd k jezeru Nikaragua a plavba k soukromému ostrovu Zopango. Relaxace na tropickém ostrově uprostřed „sladkého moře“, jak jezeru Nikaragua přezdívali Španělé, kteří poprvé stanuli u břehů tohoto jezera. Čas zde můžete trávit v hamakách zavěšených mezi stromy, rybařením či šnorchlováním. K obědu Vám místní připraví tradiční grilované ryby, jež jsou opravdovou delikatesou. Návrat do Granady, nocleh.
7. den: MOMBACHO VOLCANO: Snídaně, odjezd do přírodní rezervace Mombacho, kde se nachází stejno jmenná vyhaslá sopka u jezera Nikaragua. Procházka mračným pralesem kolem kráteru, dozvíte se zajímavé informace o endemické vegetaci v této oblasti. Plynulé pokračování deštným tropickým pralesem a kávovými plantážemi. Fakultativně možnost výletu terénním autem na vrchol sopky či jízda na zavěšených lanech – canopy tour. Návrat do Granady, nocleh.
8. den: GRANADA – MANAGUA - PRAHA: Snídaně, odjezd na letiště v Managui.
9. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 7x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • 4x oběd
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 14 osob)

Cena nezahrnuje

  • turistickou taxu při vstupu do Nikaraguy 20,- USD
  • odletovou taxu z Nikaraguy 25,- USD
  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění