To nejlepší z Bavorska + ZÁMEK NEUSCHWANSTEIN (autobusem)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Bavorsko vás dostane. S naším průvodcem poznáte nejzajímavější místa jako nikdo jiný. Prohlédnete si historické skvosty bavorské metropole Mnichov, navštívíte pohádkový hrad Neuschwanstein na vrcholku skal, užijete si projížďku po Chiemském jezeře, uvidíte Regensburg a klášter Ettal. Připravte se na prodloužený víkend plný zážitků a objevte Bavorsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: V pozdních večerních hodinách (okolo 23:00) odjezd z ČR dle nástupních míst.
2. den: Celodenní prohlídka Mnichova. Po příjezdu do Mnichova bude naší první zastávkou olympijský areál Olympiapark, kde se konaly letní olympijské hry v roce 1972. Projdeme se areálem, který je dodnes využívaný a patří k oblíbeným místům jak pro turisty, tak pro Mnichovany. Společně vyjedeme na olympijskou věž Olympiaturm, kde se ve výšce 185, 189 a 192 metrů nachází tři vyhlídkové plochy s nádherným výhledem na město a okolí. Zájemci budou moci navštívit nedalekou expozici BMW Welt, kde jsou vystaveny modely značek aut BMW, Mini a Rolls-Royce. Kolem poledne se metrem přesuneme do centra Mnichova, kde nás bude čekat prohlídka historického centra města. Během společné prohlídky historického jádra města se podíváme na živé náměstí s venkovními kavárnami Vikutalienmarkt, které bývalo ve středověku hlavním městským trhem. Následně projdeme kolem kostela sv. Jakuba a dorazíme k tzv. Židovskému centru, které tvoří židovské muzeum, synagoga, košer restaurace i židovské školy. Poté se vydáme na náměstí Marienplatz, kde uvidíme budovu Staré radnice, v níž má svůj domov sbírka historických hraček, a také Novou radnici se sochami postav z bavorských pověstí a dějin. Naše další kroky povedou k  nejoblíbenější mnichovské pivnici Hofbräuhaus, založené již koncem 16. století a následně k jedné z hlavních mnichovských památek, zámku Residenz , bývalému sídlu bavorských králů . Následovat bude individuální volno, během kterého bude možné navštívit zámek nebo některé z mnichovských muzeí, případně si užít odpočinku a procházek centrem města. Ve večerních hodinách ubytování v hotelu v Mnichově.
3. den: Návštěva pohádkového zámku Neuschwanstein. Po snídani odjedeme autobusem jižním směrem do oblasti Ammergauských Alp. Naší první zastávkou bude obec Ettal se stejnojmenným benediktinským klášterem. Opatství, jehož je klášter součástí, bylo založeno již v roce 1330 císařem Ludvíkem IV. Bavorem. V dnešní době zde žije více než padesát mnichů, kteří zde provozují  mimo jiné pivovar, sýrárnu nebo likérku s vyhlášeným klášterním likérem. Společně si prohlédneme areál kláštera a budeme mít možnost nakoupit a ochutnat místní produkty. Poté se přesuneme západním směrem a krátce se zastavíme u kostela Wieskirche, který patří k nejvýznamnějším poutním místům v Bavorsku. Nahlédneme do interiéru kostela stojícího uprostřed luk, který byl vystavěn v rokokovém stylu podle návrhu bratří Zimmermannů a který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Naší poslední zastávkou pak bude obec Schwangau, kde navštívíme pohádkový zámek Neuschwanstein, nejnavštěvovanější zámek celém Německu, který údajně sloužil jako vzor pro známý zámek Šípkové Růženky od Walta Disneyho . Zámek na vrcholku skály v pohádkové horské krajině si nechal za obrovské náklady vystavět excentrický německý vladař Ludvík II. K zámku není vjezd autům a autobusům povolen, proto nás bude čekat asi půlhodinový výstup do kopce. Odměnou nám však bude prohlídka skvostných a nákladně zařízených zámeckých komnat a také působivý výhled do okolí . Po prohlídce sejdeme opět dolů do vesnice Schwangau a zájemci budou moci navštívit také zdejší zámek Hohenschwangau se zařízením z období Biedemayeru, který sloužil jako letní královské sídlo. Komu návštěva zámku nebude po chuti, může čas využít k posezení v některé z restaurací nebo k procházce kolem jezera. Poté následuje odjezd na ubytování v Mnichově.
4. den: Plavba lodí k zámku Herrenchiemsee a návštěva města Regensburg.  Ráno se autobusem přesuneme k Chiemskému jezeru , největšímu jezeru v celém Bavorsku . Lodí se odtud dopravíme na ostrov k úchvatnému  zámku  Herrenchiemsee ,  který Ludvík II. plánoval postavit coby repliku francouzského zámku ve Versailles. Během výstavby mu sice došly peníze, a tak své dílo nedokonal, přesto zámek se Zrcadlovým sálem i přilehlý park rozhodně stojí za návštěvu. Odpoledne se při zpáteční cestě zastavíme ve městě Regensburg a prohlédneme si historické centrum města ležícího na Dunaji. Prohlídku zahájíme na mostu Steinerne Brücke, který byl postaven v letech 1135-1146 a je nejstarším dochovaným mostem v Německu. Kolem římské brány Porta praetoria z dob císaře Marka Aurélia dojdeme k dominantě Regensburgu - katedrále Dom. St. Peter. Podíváme se do interiéru gotické katedrály, která se začala stavět ve druhé polovině 13. století a s níž je také spojen sbor Regensburger Domspatzen - chlapecký pěvecký sbor s více než tisíciletou historií. Prohlídku zakončíme u komplexu budov Altes Rathaus, jehož součástí je gotické křídlo s Říšským sálem, kde se v letech 1663-1806 scházel říšský sněm. Následovat bude volný čas, který můžeme využít k občerstvení v některé ze zdejších restaurací či kaváren (např. nejstarší klobáskárna světa Wurstkuchl s vyhlášenými grilovanými klobáskami s domácím zelím a hořčicí) nebo posezení u řeky Dunaj. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR. Návrat v brzkých ranních hodinách.
5. den: V brzkých ranních hodinách příjezd zpět do ČR.

04.07. - 08.07.24 čtvrtek - pondělí
snídaně autokarem
11 490 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování
  • 2x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 200 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 000 Kč