Středověké Bavorsko - Romantická Cesta


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Pohodový zájezd v duchu starých tradic a zvyků do středověkých městeček na Romantické cestě a do atraktivní oblasti s hlubokými údolími, vápencovými skálami a zříceninami hradů do Franckého Švýcarska. Bez nadsázky, každé město, které jsme pro vás vybrali má autentický historický ráz a budeme si připadat jako v pohádce plné královských zámků a krásné krajiny. Zájezd za nostalgií v tom nejlepším slova smyslu. Navštivte s námi místa, kde je středověk stále na živu.

Nördlingen – Dinkelsbühl – Rothenburg Ob Der Tauber – Weikersheim Palace – Würzburg – Francké Švýcarsko – Gössweinstein – Tüchersfeld – Pottenstein

A FRANCKÉ ŠVÝCARSKO

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 10.06. – 13.06. Odjezd A, B, L + Plzeň

Program zájezdu

1. den: V pozdních večerních hodinách odjezd dle nástupních míst.
2. den: Po půlnoci odjezd z Prahy do Bavorska. Ranní procházka středověkým městem NÖRDLINGEN , choulícím se v obrovském Rieském kráteru, který zde před miliony let vyhloubil meteorit. Historické centrum města doposud obepínají městské hradby (2,7 km) s patnácti strážními věžemi. Hlavní dominantou města je však trojlodní kostel sv. Jiří a Danielova věž s panoramatickým výhledem. Dalším ze starobylých franckých měst na Romantické stezce je DINKELSBÜHL , patřící k nejzachovalejším městským středověkým celkům v Německu vůbec. Městské hradby s věžemi, hrázděné domy, kostel sv. Jiří, krásný Deutches Haus, barokní zámkompek, jedinečná atmosféra a kulinářské pochoutky. Odpoledne pak malé městečko s velkou pověstí – půvabný ROTHENBURG OB DER TAUBER . Nikde jinde se nedochovalo tolik středověku, jako právě zde. Jako by se tu zastavil čas. Projdeme se historickou částí města se starobylými domy, tichými místy a zákoutími, věžemi, obchůdky, opevněními, která obepínají gotické stavby a štítové domy. Nenecháme si ujít kostely, radnici, muzea, nejzachovalejší části městských hradeb Spitaltor, bránu Galgentor nebo strhující výhledy na město a říční údolí. Večer odjezd na ubytování, případná večeře.
3. den: Jedním z vrcholů Romantické cesty je ZÁMEK WEIKERSHEIM , obklopený krásnými barokními zahradami zahrnujícími čtyři roční období a dvoukřídlou arkádovou oranžerií. VINNÝ RÁJ FRANKY se nachází na hranici mezi Dolními a Středními Franky, nad vinicemi Bullenheim a Seinsheim . Vinice s nádhernými panoramatickými výhledy, za příznivého počasí až do Harzu a Vogelsbergu. Občerstvení v jedinečné přírodní kulise nebo možnost procházek mezi vinnými svahy. Po zbytek dne pak město WÜRZBURG . Pro svou jedinečnost byla zdejší REZIDENCE biskupa-knížete zapsána na seznam UNESCO. Poznávání historického centra města na řece Mohan se všemi jeho pozoruhodnostmi – Starý kamenný most z 15. stol., přístavní jeřáby z 18. století nebo laboratoř, kde Wilhelm Röntgen objevil koncem 19. stol. rentgenové paprsky. Večer návrat na ubytování.
4. den: Ráno odjezd do oblasti FRANCKÉ ŠVÝCARSKO , jedna z nejkrásnějších oblastí Německa, čekají nás dolomitické skály, vesnice a městečka s hrázděnými domy, zámky a hrady vysoko na kopcích. Navštívíme GÖSSWEINSTEIN s majestátní bazilikou, pitoreskní vesnici TÜCHERSFELD vestavěnou do skal se stejnojmennou skalní vyhlídkou. POTTENSTEIN , kde v r. 1227 pobývala sv. Alžběta Durynská. Program zakončí procházka romantickým údolím Püttlachtal s nespočtem skalních útvarů a tajemných jeskyní. Pro příznivce adrenalinu je možná návštěva zážitkového centra Erlebnisfelsen Pottenstein – supermoderní bobové a horské dráhy, vysutý most "Skywalk" s fantastickým výhledem na město a okolní krajinu z výšky 65 m. V podvečerních hodinách odjezd do ČR. Předpokládaný návrat ve večerních hodinách (Praha cca 22.30) a dále dle míst nástupů.

Cena zahrnuje

  • 2x snídani formou bufetu,
  • 2x ubytování v typickém gasthofu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 800 Kč,
  • 2x večeře 600 Kč,
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 160 Kč,
  • Připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění) Evropa - 30 Kč/den
  • vstupné,
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"