Sobotní Dráždany

od 590 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Prožijte s námi sobotní den v Drážďanech, městě na Labi, kde si budete moci prohlédnout spoustu barokních a neorenesančních památek. Individuální volno můžete využít k návštěvě jednoho z četných muzeí, například Muzeum dopravy, hygieny, prehistorie, etnologie atd. Dále můžete navštívit expozice v místních galériích, popřípadě k nákupům, pro něž je město velmi oblíbené a navštěvované.

Program: Dopoledne příjezd do Drážďan, kde vás bude čekat společná procházka s průvodcem. Uvidíte nejznámější památku města Zwinger, v jehož interiérech se nachází Obrazárna starých mistrů, sbírky míšenského porcelánu nebo pozoruhodný Matematicko - fyzikální salon. V těsné blízkosti se nachází Semperova opera, římskokatolická Katedrála Nejsvětější trojice a Rezidenční zámek s největší evropskou klenotnicí, Mincovnou a Zbrojnicí. Projdete se po Brűhlově terase, které se dříve přezdívalo "Balkon Evropy", minout budete budovu Albertinum, kde se nachází obrazy "nových mistrů" a dojdete až k protestantskému kostelu Panny Marie, který tvoří dominantu města. Po náletech během druhé světové války v únoru roku 1945 byl zničen a jeho trosky byly ponechány jako vzpomínka na bombardování. Roku 1990 byla založena občanská iniciativa, která započala usilovat o opětovnou výstavbu této památky a díky této aktivitě o čtyři roky později započala rekonstrukce a roku 2005 byl kostel znovu vysvěcen.
Odjezd do ČR v 17:00 hod.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 8:30 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ÚSTÍ NAD LABEM – 9:45 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou přepravu
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupné do objektů
  • Cestovní a úrazové pojištění bez pojištění storna 31,- Kč / den