Innsbruck A Zámky Ludvíka Ii


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Bavorské zimní Alpy, hotel u Innsbrucku s wellness a bazénem, velkolepý zámek Neuschwanstein tyčící se na vysokém skalnatém vrchu nedaleko soutěsky Pöllat, jezero Chiemsee, romantický ostrovní zámek Herrenchiemsee, půvabné vánoční trhy na ostrově Fraueninsel, muzeum křišťálu Swarovski, sídelní město Habsburských císařů Innsbruck. To je naše pozvání na jedinečný adventní víkend do Bavorska a Tyrolska.

zámek Neuschwanstein – Innsbruck – Wattens – Chiemsee – Prien – zámek Herrenchiemsee – ostrov Fraueninsel

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 10.12. - 12.12. odjezd A + Plzeň + Ostrava (+500)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
1x ubytování v hotelu *** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
1x snídaně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v nočních hodinách dle nástupních míst.
2. den: Dopoledne prohlídka zámku NEUSCHWANSTEIN , na vysokém skalním masívu, připomínající středověký rytířský hrad s interiéry ztvárňujícími starogermánské legendy, kombinované byzantskými a islámskými prvky. Úchvatný výhled na zámek se nám naskytne z mostu Marienbrücke nad propastí Pöllathschlucht . Následuje Tyrolská metropole INNSBRUCK , spojená s prohlídkou jednoho ze sídelních měst Habsburských císařů. V centru města se nachází nespočet fantastických stavebních skvostů, jako palác Hofburg, kostel Hofkirche se sochami Habsburských panovníků v životní velikosti, barokní skvost Helblingův dům nebo Zlatá stříška. V době Adventu je historické centrum města proměněno v jeden velký vánoční trh s úchvatnou atmosférou, překrásnou vánoční výzdobou a majestátní kulisou okolních Alpských štítů. Večer se ubytujeme v příjemném hotelu v horském středisku na jižním předměstí Innsbrucku. Hotelovým hostům je k dispozici bazén a wellness .
3. den: Návštěva WATTENS , muzeum křišťálu firmy SWAROVSKI . Nezapomenutelný zážitek spojený s možností nákupu nevšedních vánočních dárků. Kolem poledne příjezd do bavorského přístavního městečka PRIEN , na břehu jezera CHIEMSEE , největšího bavorského jezera s řadou ostrovů. Plavba lodí na ostrov HERRENINSEL , prohlídka romantického zámku bavorského krále Ludvíka II. HERRENCHIEMSEE . Zámek byl budován po vzoru francouzského Versailles, s krásnými interiéry a rozsáhlým okolním parkem. Program zakončíme na sousedním ostrově FRAUENINSEL půvabným vánočním trhem , v sousedství ženského kláštera. Zdejší vánoční trh je považován za nejromantičtější z celého Německa. Můžeme se těšit na příjemnou adventní procházku, vánoční dobroty, tradiční a umělecká řemesla, dřevořezby aj. Zvláště vyhledávány jsou speciality místních rybářů. V pozdních odpoledních hodinách odjezd do ČR. Předpokládaný návrat do Prahy v cca 23.00 hod. a dále dle míst nástupů.

Cena zahrnuje

  • 1x snídani formou bufetu,
  • 1x ubytování v hotelu*** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 500 Kč,
  • 1x večeře o 3 chodech 380 Kč/os.,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby, plavby lodí a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 80 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění – rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • vstupné,