Füssen - Zámek Neuschwanstein a Bodamské jezero ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

nas_tip: Prožijte s námi advent v okolí Bodamského jezera a ponořte se do slavnostní nálady kouzelných měst Füssen, Friedrichshafen, Lindau a Meersburg. Neopakovatelná bude i adventní atmosféra nejnavštěvovanějšího turistického cíle v Německu zámku Neuschwanstein, který inspiroval i Walta Disneyho ke stvoření hradu Šípkové Růženky.

trasa: Trasa A - Praha, Poděbrady (dálnice ÖMV), HK, PCE, Holice (Chrudim), V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250), PŘÍPADNĚ JEDE OPAČNĚ Trasa L - Lanškroun (+150), Ústí nad Orlicí (+150), Česká Třebová (+150)

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách. 2. den: Dopoledne prohlídka pohádkového zámku Ludvíka II. Bavorského, zámku Neuschwanstein, připomínajícího středověký rytířský hrad. Změna v programu: Místo prohlídky zámku Neuschwanstein bude zařazena prohlídka dalšího krásného bavorského zámku Hohenswangau, který se nachází ve stejné obci Schwangau naproti zámku Neuschwanstein. Dle časových možností si budete moct prohlédnout zámek Neuschwanstein zvenčí a poté bude následovat prohlídka zámku Hohenswangau s romantickými výhledy na Bavorskou krajinu a blízké jezero Alpsee. Zámek Hohenswangau je taktéž zámkem Ludvíka II. Bavorského. Poté procházka městem Füssen na řece Lech, jemuž vévodí krásný zámek Hohes Schloss a benediktinský klášter sv. Magnuse. Zcela zvláštní atmosféru nabízí místní vánoční trh na barokním nádvoří kláštera, který je pečlivě přizpůsoben středověkým fasádám zdejších domů. Odpoledne alternativně návštěva HIGHLINE 179, ve výšce 114 m zavěšeného impozantního mostu, zapsaného pro svou neuvěřitelnou délku 406 m v Guinessově knize rekordů nebo termálních lázní Alpentherme Ehrenberg. Ubytování v hotelu ve Friedrichshafenu. 3. den: Procházka městečkem Friedrichshafen. Město je neodmyslitelně spjato s postavou hraběte Ferdinanda von Zeppelin, zakladatele továrny na výrobu vzducholodí. Individuálně možnost návštěvy muzea Zeppelin s jeho hlavní atrakcí, vzducholodí Hindenburg. Výjezd lanovkou na vrcholek hory Pfänder (1 064 m n.m.), odkud je možné vidět přírodní kulisu protkanou grandiózními panoramaty – od švýcarských hor, přes Bodamské jezero, až k německé oblasti Allgäu a pohoří Bregenzského lesa. V podvečer návštěva Lindau, jehož historická část je protkaná úzkými uličkami se štítovými domy, a vánočního trhu na promenádě přímo na břehu jezera. Návrat na ubytování. 4. den: Prohlídka malebného města Meersburg, postaveného na strmém viničním svahu přímo u jezera, které patří ke klenotům Bodamského jezera. Nejen jeho atraktivní poloha, ale i hrad, zámek, úzké uličky s hrázděnými domy, náměstí a nádherné panoramatické terasy okouzlí jistě každého návštěvníka. Krátká zastávka v Birnau s krásným výhledem na jezero a s možností nákupu výborných kvalitních vín z této vinařské oblasti. Návrat v nočních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu busem, 2x ubytování v hotelu*** se snídaní formou bufetu, služby průvodce a pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 800 Kč, komplexní cestovní pojištění vč. storna zájezdu 140 Kč