Bavorské královské zámky a Bodamské jezero


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Prien - Chiemsee - Herrensee - Herrenchiemsee - Linderhof - Neuschwanstein - Bodamské jezero - Friedrichshafen - Uhldingen - Mainau - Bregenz - Kostnice - Reichenau - Oberzell - Rýnské vodopády - Schaffhausen - Pfänder

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Plzeň, Tábor, Brno, Jihlava, Velké Meziříčí, Velká Bíteš

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách do Bavorska do přístavního městečka Prien na břehu jezera Chiemsee. Odtud pojedeme výletní lodí na ostrov Herrensee, kde navštívíme první zámek krále Ludvíka Bavorského II . – Herrenchiemsee. Zámek, nacházející se v nádherném parku s mnoha fontánami, je právem nazýván „Versailles Bavorska“, koupil ho totiž král Ludvík II . s cílem vybudovat zde repliku tohoto slavného francouzského zámku. Po prohlídce zámku a zahrad odjedeme na ubytování v předhůří Bavorských Alp.
2. den: Po snídani odjedeme na prohlídku Linderhofu, neorokokový zámek bláznivého krále, který obklopuje rozkošná zahrada posetá romantickými stavbami, jakými jsou například Maorský stánek, Marocký dům nebo Labutí jezero. Po prohlídce přejedeme k nejznámějšímu zámku bavorského krále – k pohádkovému Neuschwansteinu, který je nádherně umístěn v podhůří Alp. Během prohlídky uvidíme Trůnní sál, Pěvecký sál, jídelnu i další okázalé prostory. Zámek je typickou pohádkovou stavbou a stal se inspirací pro četné výrobce hraček, knižní ilustrátory i filmové výtvarníky. Po návštěvě zámku nesoucího řadu historizujících prvků se budeme moci také projít k mostu s hlubokou roklí a nádherným vodopádem s krásným výhledem do okolí. Navečer se vydáme k Bodamskému jezeru. Na ubytování přijedeme do města Bregenz, hlavního města Vorlarlberska, které se nachází přímo na břehu třetího největšího jezera ve střední Evropě. Na okraji města v klidném prostředí nedaleko jezera se také ubytujeme.
3. den: Po snídani budeme prozkoumávat břehy Bodamského jezera náležící k nejkrásnějším oblastem celého Německa. Naší první zastávkou bude Friedrichshafen s proslulým Muzeem vzducholodí. V Uhldingenu si prohlédneme unikátní skanzen s pravěkými dřevěnými domy na kůlech. Odpoledne přeplujeme lodí na ostrov Mainau – známý jako „ostrov květin“. Ty nejkrásnější se nachází v parku obklopujícím barokní zámek z 18. století. Mimo tisíců druhů květin budeme moci obdivovat různé druhy palem, citrusovníků, jedinečnou sbírku 55 druhů subtropických „zlatých jablek“ nebo motýlí dům se stovkami okřídlenců z více jak 20 tropických druhů. Odpoledne se vrátíme do Bregenze, abychom se prošli po jezerní promenádě až k tzv. Jezerní scéně, která je dějištěm oper v letních měsících. Budeme mít také čas vychutnat si atmosféru středověkého města s věží sv. Martina, která odmění ty, jež na ni vystoupí, výhledem na celé město, vrcholky švýcarských Alp i zvlněnou krajinu Bregenzerwaldu. A nesmíme si nechat uniknout ani super moderní stavby světově proslulých architektů. Návrat na ubytování.
4. den: Po snídani budeme projíždět po švýcarské straně jezera. Projdeme se největším městem na břehu jezera Kostnicí, která je historicky úzce spojená s naší zemí. Podíváme se do centra města a prohlédneme si Husův dům a Husův kámen, který označuje místo, kde byl Jan Hus upálen. Poté navštívíme poloostrov Reichenau (UNESCO), centrum vzdělanosti v období celého středověku. V blízkém Oberzellu si prohlédneme románský kostel sv. Jiří s unikátními nástěnnými malbami. Nedaleko švýcarského Schaffhausenu spatříme nejmohutnější vodopády Evropy – Rýnské vodopády. Vodopády budeme moci obdivovat z několika vyhlídkových plošin a můžeme také doplout lodí ke skalisku uprostřed vodopádů. Den zakončíme v samotném městě Schaffhausen, jehož uličky jsou ozdobeny kašnami se sochami patronů města i bájných bytostí. Večer se vrátíme do hotelu v Bregenzi.
5. den: Po snídani vyjedeme gondolovou lanovkou na 1.064 m vysokou horu Pfänder a budeme mít možnost vidět nádherné panorama od švýcarských hor, přes Bodamské jezero, až k německé oblasti Allgäu a velikánům pohoří Bregenzského lesa. Z ptačí perspektivy uvidíme také jezerní scénu, kde se v létě pořádají opery přímo na jezeře. Možnost procházek nebo občerstvení v horské chatě i s nákupem sýrů nebo místní pálenky. Odtud se již vydáme na cestu zpět do ČR. Návrat ve večerních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 4 ubytování
  • 4 snídaně
  • 3 večeře
  • dopravu luxusním autokarem
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • vstupy, místní dopravu, pobytovou taxu, fakultativní služby cca 120 EUR
  • cestovní pojištění a proti stornu max. plnění 12500 Kč (příplatek: 250 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 2900 Kč)
  • svoz Kroměříž, Přerov, Zlín (příplatek: 400 Kč)
  • svoz Olomouc (příplatek: 350 Kč)
  • svoz Hodonín, Prostějov, Strážnice, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště, Ždár nad Sázavou (příplatek: 300 Kč)
  • svoz Břeclav (příplatek: 250 Kč)
  • svoz Vyškov (příplatek: 200 Kč)