Adventní Drážďany + MORITZBURG (autobusem z Prahy)


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Pohádkový den s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Drážďan a zažijete jejich předvánoční atmosféru. Zhlédnete barokní Zwinger, kostel Frauenkirche či Semperovu operu. Vychutnáte si nejstarší adventní trh i slavnou vánoční pyramidu. Navíc navštívíte zámek Moritzburg, kde se natáčela pohádka Tři oříšky pro Popelku. Prožijte s námi kouzlo Vánoc a poznejte adventní Drážďany a Moritzburg!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Dopoledne se zastavíme na zámku Moritzburg s vánočními trhy a výstavou Tři oříšky pro Popelku. Po příjezdu do Drážďan prohlídka centra Drážďan s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či návštěvou místních muzeí, galerií a jiných památek.  Odjezd z Prahy  v ranních hodinách (okolo 7 hod). Dopoledne příjezd na zámek Moritzburg u Drážďan. Zámku Moritzburg se přezdívá  Perla saského baroka  a pro nás je neodmyslitelně spojen  s pohádkou Tři oříšky pro Popelku , která se zde natáčela. U zámku se nachází zámecké adventní trhy. Samozřejmě je možné zhlédnout i prohlídku vnitřních prostor zámku. Na zvědavce čeká každoročně chystaná výstava, tento rok na téma pohádky Tři oříšky pro Popelku.  Po prohlídce zámku se přesuneme do Drážďan . Při společné procházce historickým centrem uvidíme  barokní skvost Zwinger, kde je možné si individuálně prohlédnout  galerii Starých mistrů , zbrojnici nebo výstavu porcelánu. V rezidenčním zámku pak bude možnost navštívit  světoznámou pokladnici Zelená klenba  (Grünes Gewölbe). Poté uvidíme renovovaný  kostel Frauenkirche,  známou Semperovu operu,   Brühlsche Terasse   a   Hofkirche . Po prohlídce historického centra budeme mít spoustu času na  tradiční adventní trhy včetně návštěvy nejstaršího vánočního trhu v Německu  - drážďanský trh "Striezelmarkt" má svou tradici již od roku 1434. Své jméno získal od originální drážďanské štoly Dresdner Christstollen, která patří k symbolům německých Vánoc. Kromě  mnoha vyzdobených stánků s vánočním zbožím  uvidíme i  největší vánoční pyramidu na světě vysokou 14 metrů!  Na mnoha místech si můžeme pochutnat na svařeném víně! Bude také možnost projít  obchodním centrem Altmarkt Galerie či  nákupní ulicí Prager Straße. V podvečeních hodinách  odjezd zpět do Prahy (návrat po 20 hod).

Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh
  • vstup do památek