Adventní Berlín + DRÁŽĎANY (autobusem z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Voňavý advent z Německa… Připraveni? Vyrážíme za sváteční atmosférou hned dvou jedinečných metropolí. V Berlíně se projdete Braniborskou bránou, prohlédnete si Říšský sněm i Radnici. V Drážďanech pak barokní skvost Zwinger či Semperovu operu. Vyzkoušíte berlínské kulinářské produkty i drážďanskou štolu. Prožijte kouzlo německých Vánoc v Berlíně i Drážďanech!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Dnešek věnujeme zajímavostem Berlína. Při procházce nemineme Braniborskou bránu, Berlínský dóm, ale i místa připomínající pohnutou historii. Odpoledne si vychutnáme vánoční trhy. Odjezd z Prahy  v ranních hodinách (okolo 7 hod). Po příjezdu do Berlína se zastavíme u největší stálé galerie pod širým nebem na světě  East Side Galery, která je nejdelším, více než kilometr dlouhým, zachovaným kus Berlínské zdi.   Následně přejedeme autobusem do centra Berlína.  Při společné procházce uvidíme sídlo Říšského sněmu, slavnou Braniborskou bránu i památník holokaustu. Dojdeme až na Postupimské náměstí a k nejznámějšímu hraničnímu přechodu Berlína z dob studené války Checkpoint Charlie. Zavítáme na historický adventní trh Gendarmenmarkt se stánky řemeslníků ale taky kulinářských umělců. Povinností bude se projít po nejznámější ulici Unter den Linden okolo Humboldtovy univerzity, Německé státní opery či nádherné katolické katedrály sv. Hedviky.   Poté budeme pokračovat přes řeku Sprévu na Ostrov muzeí zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO a zhlédneme impozantní protestantský Berlínský dóm s jednou z největších krypt na světě . Prohlédneme si také kdysi slavné centrum východního Berlína, Alexanderplatz s televizní věží, socialistickými stavbami a deset metrů vysokými světovými hodinami. Odtud je to již coby kamenem dohodil k Červené radnici a okouzlující barokní Neptunově fontáně se sochami čtyř velkých německých řek, kde procházku zakončíme. Zájemci mohou individuálně navštívit další památky či některé z muzeí. Ve večerních hodinách  odjezd na ubytování v Berlíně,  nocleh.
2. den: Po snídani přejedeme do Drážďan. Dopoledne prozkoumáme historické centrum se skvosty jako Zwinger nebo Semperova opera. Pak už bude prostor pro návštěvu vánočních trhů, muzeí apod. Při společné procházce historickým centrem Drážďan uvidíme  barokní skvost Zwinger, kde je možné si individuálně prohlédnout  galerii Starých mistrů , zbrojnici nebo výstavu porcelánu. V rezidenčním zámku je pak umístěna  světoznámá pokladnice Zelená klenba  (Grünes Gewölbe). Poté uvidíme renovovaný  kostel Frauenkirche,  známou Semperovu operu,   Brühlsche Terasse   a   Hofkirche. Bude také možnost projít se nákupní ulicí Prager Straße. V podvečerních hodinách (okolo 18 hod)  odjezd zpět do ČR . Příjezd do Prahy v nočních hodinách (po 20. hodině). 

Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • 1x ubytování v hotelu
  • 1x snídani
  • služby průvodce po dobu zájezdu

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné
  • případné MHD v Berlíně
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 750 Kč