Adventní Bavorsko mnoha nej a technický Stuttgart 2019


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Program zájezdu

1. den: 1.den: Odjezd z Prahy v 6 hodin; trasa na hraniční přechod Rozvadov, dále po trase Beroun (čerpací stanice u dálnice) , Plzeň (nákupní centrum Olympia) do Bavorska; LANDSHUT – jedny z nejkrásnějších bavorských adventních trhů s 800 letou historií. Nejvyšší cihlová kostelní věž světa (131m) - Martinova věž, historické centrum s ulicemi se štítovými domy a podloubím a" Cesta betlémů". AUGSBURG , "Perla Romantické cesty", adventní trhy před renesanční radnicí a hřeb dne - Andělská hra (od 18:00) – 23 andělů vystoupí na průčelí radnice a vytvoří živý adventní kalendář
2. den: 2. den: STUTTGART , nejdelší německá pěší zónu se stovkami obchodů, muzeum Porsche (popř. muzeum Mercedes dle časových možností); ESSLINGEN, středověký adventní trh na náměstí, 11 m vysoká vánoční pyramida ; TÜBIGEN, Čokoládový festival – přes 100 špičkových čokoládových manufaktur a exkluzivních čokolatiérů z Afriky, Jižní a Severní Ameriky i Evropy (to nejlepší ze světa čokolády v prostředí starého města)
3. den: 3. den: přesun do ULMU , adventní trh pod katedrálou s nejvyšší věží na světě (161,6 m); odpoledne bavorská metropole MNICHOV, prohlídka největší světové sbírky betlémů , návštěva adventních trhů v historickém centru, největší jesličkový trh či největší hospoda na světě (patřící pivovaru Hofbräu); možnost návštěvy muzea BMW či některé z pivnic místních pivovarů; Mnichovský trh a hřeb dne - mnichovský běh čertů krampuslauf , kterého se účastní kolem 30 skupin z Bavorska, Rakouska a z Jižních Tyrol; kolem 400 čertů v maskách; návrat do Prahy kolem 22. hodiny.