Namibie - svůdná a nepoznaná


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA – WINDHOEK: Odlet z Prahy do Windhoek.
2. den: WINDHOEK – KALAHARI DESERT: Po příletu imigrační formality, výměna peněz a setkání s průvodcem. Následuje transfer do Kalahari Desert, ubytování a večeře.
3. den: FISH RIVER CANYON: Cestou do Hobas navštívíme háj pitoreskních stromů Quiver Tree a o dvě hodiny později se ocitneme v divoké krajině rezervace Ritchveld a na dosah Hadí řeky, která nám záhy odhalí produkt své tisícileté práce – totiž Fish River Canyon, druhý největší kaňon planety. Se západem slunce opustíme působivé vyhlídky a ubytujeme se v nedalekém a půvabném hotelu Canyon Village. své tisícileté práce – totiž Fish River Canyon, druhý největší kaňon planety. Se západem slunce opustíme působivé vyhlídky a ubytujeme se v nedaleké a půvabném hotelu Canyon Village.
4. den: AUS - DIAS POINT - LUDERITZ: Zastávka v Aus s nádhernou budovou nádraží a snad v okolí spatříme i stáda divokých koní. Pak se pouští Namib vydáme k přímořskému Luderitz, živé připomínky německého osídlení z konce 19. století. Vedle prohlídky města odkud do světa proudí diamanty z oblasti Sperrgebiet se zastavíme na mysu Diaz s koloniemi plameňáků (dle časových možností).
5. den: TAJEMNÝ KOLMANSKOP - SESRIEM: Dopoledne prohlídka magického městečka duchů Kolmanskop, kde v roce 1908 odstartovala fascinující diamantová horečka. Pak přejezd zpět do vnitrozemí do blízkosti Sesriem. Pozdní odpoledne pak strávíme ve svazích přilehlých hor, kde se s drinkem něčeho tvrdšího necháte mazlit hřejivou atmosférou zapadajícího slunce.
6. den: SOSSUSVLEI – SESRIEM CANYON – SOLITAIRE: Brzy ráno – ještě před svítáním – vyrazíme podél koryta řeky Tsauchab obklopeni dunami zářícími v paprscích vycházejícího slunce. V samém závěru přesedneme do terénních vozů. Bez nich bychom stěží překonali poslední kilometry hlubokého písku a dosáhli jednoho z nejpozoruhodnějších míst Namibie – Sossusvlei a Deadvlei neboli magického shromaždiště vody. Tahle okouzlující bílá pánev obklopená věkovitými stromy Camelthorn a impozantními oranžovými dunami je pravou pastvou pro oči. Tady končí svou pouť voda řeky Tsauchab, která nedokáže vzdorovat pásu nenasytných písečných vln a nikdy proto nedosáhne oceánu. Ranní měkké světlo a scenérie Sossusvlei platí mezi fotografy za zázrak. Na zpáteční cestě si ještě prohlédneme zákoutí malého zato však půvabného kaňonu Sesriem. Cestou do Swakompund zastávka v Solitaire, pak překročíme obratník Kozoroha a zastavíme v kaňon Kuiseb, jenž jako mohutná překážka brání písečným vlnám v cestě dál k severu. Příjezd do přímořského Swakopmundu.
7. den: SWAKOPMUND & PLAVBA: Ráno plavba v zátoce Walvis Bay s pozorováním tuleňů, delfínů a mořských ptáků. V dopoledním slunci si vychutnáme čerstvé ústřice a víno (v ceně). Pak zastávka u písečné duny č. 7 a nakonec návrat do Swakopmundu přezdívanému spící kráska. Můžete odpočívat, zajít na tržiště, „courat“ se u moře, navštívit některou z restaurací či jen tak zajít na pivo a vstřebat atmosféru tohoto původně německého koloniálního města. návrat do Swakopmundu přezdívanému spící kráska. Můžete odpočívat, zajít na tržiště, „courat“ se u moře, navštívit některou z restaurací či jen tak zajít na pivo a vstřebat atmosféru tohoto původně německého koloniálního města.
8. den: MOON LANDSCAPE – WELWITCHIA MIRABILIS – SPITZKOPPE: Dnes si vychutnáme neuchopitelnou nádheru Namibské pouště. Uvidíme záhadné rostliny Welwitchia Mirabilis (dle časových možností), zastavíme na hraně rozervané Měsíční krajiny - Moon Landscape. Pak přesun k žulové hoře Spitzkoppe, která jako maják v moři písku ukazuje cestu zbloudilým cestovatelům a dojezd do těsné blízkosti pohoří Brandberg.
9. den: WHITE LADY - KMEN HIMBA: Měkký úsvit nás zastihne v úpatí pohoří Brandberg. Pěšky (cca 1,5 h) se vydáme k White Lady Painting – záhadným křováckým malbám starým více než 2000 let. Přesun do osady kmene Himba s proslulými krasavicemi, které skrývají své půvaby krátkými koženými sukénkami a „myjí“ se kouřem kadidel. Přejezd do těsné blízkosti NP Etosha a dle časových možností i odpolední safari. kouřem kadidel. Přejezd do těsné blízkosti NP Etosha a dle časových možností i odpolední safari.
10. den: ZEMÍ PŘELUDŮ (safari v Etosha NP): Konečně! Pro domorodce Místo přeludů či Země suché vody, pro nás NP Etosha. Celodenní safari v jedné z nejunikátnějších rezervací Afriky umocní nesmírně pestrá krajina, nekonečné solné pánve a četná napajedla s nosorožci, žirafami, slony, lvy, stády zeber a mnoha druhy ptáků. pánve a četná napajedla s nosorožci, žirafami, slony, lvy, stády zeber a mnoha druhy ptáků.
11. den: SAFARI ETOSHA NP: Velká část dnešního dne je opět zaslíbena safari v Etosha NP. Rezervaci v odpoledních hodinách opustíme západní branou a přesuneme se do úhledného městečka Tsumeb.
12. den: HOBA METEORIT – WINDHOEK: Ráno přejezd do blízkosti osady Grootfontein, kde navštívíme největší meteorit světa Hoba. Váží 60 tun a zavítal k zemi před 80 tisíci lety. Následuje odjezd do Windhoek a odpolední prohlídka této živé metropole Namibie, které ve stínu moderních výškových budov dominuje pestrý shon ulice. Dle časových možností návštěva Diamond Works, kde se seznámíme se zpracováním těchto vzácných drahokamů, které jsou vedle cestovního ruchu největším zdrojem bohatství země.
13. den: ODLET A PŘÍLET DO PRAHY: Dopoledne volný program, před obědem transfer na letiště, odlet do Prahy.
14. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Windhoek – Praha s přestupy & letištní poplatky
  • 11x nocleh kategorie 3* & 4
  • 11x snídaně & 1x večeře
  • dopravu klimatizovaným vozem/mikrobusem/busem
  • odnos zavazadel & balená voda během přesunů
  • info pack na místě (1x na pokoj)
  • služby českého průvodce Vstupy do NP: Namib Naukluft, Etosha, Ritchveld Vstupy a aktivity: Kolmanskop Ghost Town, Sossusvlei & Dead Vlei, White Lady Painting, výpravná plavba Dolphin & Seals ve Walvis Bay, Otjikandero Himba Village, meteorit Hoba, západ slunce s drinkem v Sesriem

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety, spropitné
  • víza do Namibie 3.000,– Kč (na vyžádání zajistí CK)