To nejlepší z Marrákeše + ESSAOUIRA + POHOŘÍ ATLAS (letecky z Vídně)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Exotika

Šumění Atlantiku, nejvyšší severoafrické pohoří a královské paláce. Míříme za hranice všedních dní… Nasajete večerní atmosféru náměstí Jamaa el Fna v Marrákeši a vychutnáte si pohodu kaváren. Projdete se prastarými medinami. Vydáte se do pohoří Atlas a ochutnáte berberské speciality. Dopřejte si jedinečné zážitky z Maroka – s průvodcem, který je tu jako doma!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 3 200 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Essaouira

Dospělý 1690.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne možnost občerstvení na místech doporučených průvodcem

Ubytování: hotel ***

ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových (pokud jsou k dispozici) pokojích

Program zájezdu

1. den: Přílet do Agadiru, poté přesun do města Marrákeš. Následuje ubytování a krátký odpočinek, po kterém nás čeká večerní atmosféra náměstí Jamaa el Fna. Odlet z Vídně do Agadiru, následuje přesun společným transferem do Marrákeše a ubytování na hotelu. Po ubytování a krátkém oddychu si dle časových možností užijeme příjemnou procházku po čtvrti Gueliz se zastávkou na  náměstí Muhammada V.  a prohlídku (zvenku) mešity Koutoubia včetně jejích zahrad. Zakončením prvního dne bude podvečerní sledování koloritu unikátního marrákešského  náměstí Jamaa el Fna .
2. den: Celodenní prohlídka Marrákeše, při které uvidíme paláce Dar el Pasha a Bahía, koželužny, berberskou lékárnu a seznámíme se s výrobou arganového oleje. Dnešní celodenní prohlídka Marrákeše začne u paláce Dar el Pasha , který sloužil rodině Glaoui během jejich správy města v 19. století. Dále pak navštívíme  městské koželužny , ve kterých uvidíme tradiční způsob opracování kůží. Naše cesta pak dále povede k  paláci Bahía  s nádherným nádvořím a zachovalým harémem a přes Židovskou čtvrť se dostaneme do  hrobek královské dynastie Saádovců  ze 16. století. V berberské lékárně nás zasvětí do tajů tradiční přírodní medicíny , ale i do marocké kuchyně a jejího koření . Dozvíme se také o způsobu výroby marockého zlata – arganového oleje, jejž bude možné si zakoupit. Zbytek dne bude věnován nákupům na marrákešském barevném súku a oddychu u šálku dobrého mátového čaje na náměstí Jamaa el Fna.
3. den: Užijeme si výlet do pohoří Atlas. V údolí Ourika se podíváme k vodopádu, ochutnáme berberskou kuchyni a při zpátečně cestě navštívíme originální zahradu Anima. Pohoří Atlas je nejvyšším v severní Africe a jeho zasněžené vrcholky lze vidět již z Marrákeše. Cestou do pohoří uvidíme tradiční  berberské vesničky v údolí Ourika , kde se jídlo dosud vaří v hliněných tadžínech na uhlících. Zájemci budou moci vystoupat k nedalekému vodopádu. Zde je nutné mít na nohou pevnou obuv, kolem vodopádu je mokro a vlhko. U řeky Ourika bude možné ochutnat  speciality berberské kuchyně . Cestou do Marrákeše navštívíme rovněž pitoreskní zahradu Anima.
4. den: Fakultativní výlet do Essaouiry. Zamíříme na rybí trh, projdeme se Židovskou čtvrtí a vyzkoušíme zdejší mořské speciality. Ti, kteří s námi nevyrazí, budou mít prostor pro volný den v Marrákeši. Ráno se vydáme zajímavou marockou krajinou na zvlněné pobřeží Atlantského oceánu, do malebného městečka Essaouira. Cestou se zastavíme u sadu argánovníků, které nerostou nikde jinde na světě. Prohlídku Essaouiry začneme v rybím přístavu, kde vystoupáme na vyhlídkovou věž, odkud budeme mít město jako na dlani . Dále pak projdeme podél hradeb na hlavní náměstí a do uliček surfařů a hippies, kteří se tady před lety usadili. Zhlédneme rovněž  rybí trh  a  Židovskou čtvrť , jejíž obyvatelé se kdysi věnovali výrobě filigránových šperků. Po prohlídce bude možné poobědvat čerstvé ryby a mořské plody nebo se projít po městské pláži. Poté návrat zpět na hotel. 
5. den: Náš poslední den bude ochutnávkou atmosféry marocké zahrady Majorelle. Odpoledne se přesuneme na letiště a odletíme zpět do Vídně. Na závěr našeho pobytu v Marrákeši se podíváme do  zahrady Majorelle , která patřila světoznámému módnímu návrháři Yves Saint Laurent. Dle letového řádu nás poté čeká transfer na letiště a  odlet zpět do Vídně .

Cena zahrnuje

  • letenka Vídeň – Agadir – Vídeň se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • doprava dle programu
  • 4x ubytování v Marrákeši ve dvoulůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • celodenní výlet do pohoří Atlas
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstup do památek
  • bakšišné (40 EUR/os.)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 500 Kč