Maroko – Okruh Královská Města


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Vydejte se s námi na zájezd do Marockého království. Vtáhneme vás do kulis arabských pohádek v královských městech Maroka. V druhé půli zájezdu se ubytujeme na 6 nocí v tradičním hotelu s patiem přímo uprostřed jednoho z nejatraktivnějších měst celé Afriky v Marrákeši. Město dalo jméno celé zemi a po staletí představuje jednu z jejích metropolí a kulturních center. S naším průvodcem budeme denně vyrážet za atmosférou bazarů, do labyrintu starobylých uliček, do zahrad sultánských a vezírových paláců, čajoven nebo arabských lázní. Navíc se společně zúčastníme výletů, které nás zavedou na místa, z nichž čiší exotika – pohoří Atlasu a výhledy na zasněžené čtyřtisícovky, písečné duny Sahary, nocování v beduínském stanu na poušti, hliněné vesnice Berberů, břehy Atlantského oceánu, starobylá Essauira. Postupně se seznámíme s chutěmi kuchyně i přívětivostí obyvatel Maroka.

Casablanka – Fes – Meknes – Volubilis - Rabat – Casablanka - Marrákeš - Vysoký Atlas - vodopády Ouzoud – Sahara - Tizi-n-Tichka - Ait Benhaddou - údolí Draa – Zagora - Ourzazate – Essauira - Marrákeš

Zájezd provází Petra Pavlíková , garance skupiny max 15 osob.

A POBYT V MARRÁKEŠI

VÝLETY DO POHOŘÍ ATLAS, NA SAHARU I K ATLANTIKU

Orientační ceny vstupného: orientační částka na vstupy je cca 60-70 €, dle individuálního zájmu o návštěvu památek.


V muslimských zemích je zvykem věnovat za veškeré poskytnuté služby - nosiči v hotelu, řidič v autobusu, místní průvodci, recepční apod.) spropitné - bakšišné!

Vstupní vízum: bezvízový styk do Maroka pro občany ČR

Očkování: při vstupu do země není požadováno žádné očkování

Doprava: letecky

Nástupní místa: 15.10.- 24.10. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

Hotely *** v oblastech: Casablanka, Fés, Rabat a Marrákeš.

Program zájezdu

1. den: Odlet v podvečerních hod. z Prahy s průvodcem do Casablanky, transfer na ubytování.
2. den: Ráno slavná mešita Hassana II. v CASABLANCE a odjezd do nejstaršího královského města FÉS (UNESCO), duchovní a umělecké centrum Maroka. Celodenní prohlídka krásného města, exkurze do středověku - největší marocká medína, súky, barvírny, řemeslnické dílny, exteriér mešity Karaouine, fontána Nejjarine, obchody, barvy a vůně města.
3. den: Další jedinečné královské město MEKNES (UNESCO) nazývané "Marocké Versailles", hradby, monumentální brány. Odpoledne římské město VOLUBILIS (UNESCO), největší antická památka Maroka, vyhlídka na MULÁJ IDRIS , nejposvátnější místo Maroka. Ubytování v Rabatu.
4. den: Bílé sultánské město RABAT (UNESCO). Zastávka před Královským palácem, Chellah s římskými vykopávkami, mauzoleum Mohaneda V. s Hasanovou věží, kasba Ouidaias. Pokračujeme k dokončení prohlídky CASABLANKY , krátká procházka městem s architektonickými památkami z dob nadvlády Francouzů. Večer již v Marrákeši, ubytování na 6 nocí v tradičním hotelu s pátiem . První seznámení s podvečerním sultánským městem MARRÁKEŠ , jehož panorama lemuje hradba Vysokého Atlasu , labyrint úzkých uliček, slavné náměstí Djama el Fna s kejklíři, tanečníky, léčiteli a prodejci s ořechy, kořením.
5. den: Celodenní prohlídka královské MARRÁKEŠE (UNESCO), města, které má milión obyvatel a červenou barvu architektury: středověké hradby, barvírny kůže, tradiční trhy – súky, mešita Koutobia se slavným minaretem ze 12. století, židovská čtvrť – mellah, skvostná medresa (islámská škola) Ben Yussef, palác el Badi – sídlo sultánů, mauzoleum saadských sultánů s jedinečnou maurskou výzdobou, prohlídka paláce Bahia – sídlo velkovezíra, zahrady a nádrž Menara.
6. den: Celodenní výlet na úpatí pohoří VYSOKÝ ATLAS : vodopády OUZOUD – 110 m vysoká vodní kaskáda, plavba lodičkou, setkání s makaky. Cena: cca 20 €.
7. den: Dvoudenní fakultativní výlet za romantikou na největší poušť světa SAHARU : přejezd pohoří Vysoký Atlas přes průsmyk TIZI-N-TICHKA ve výšce téměř 2300 m, který obklopují nejvyšší hory severní Afriky. Poté prohlídka největší marocké hliněné vesnice – ksár AIT BENHADDOU (UNESCO), jež si uchovala svou podobu z hlíny a slámy z časů, kdy byla zastávkou karavan z nitra Afriky – místo natáčení filmů Gladiátor nebo Království nebeské. Vyhlídková jízda údolím DRAA s oázami, hliněnými hrady a berberskými vesnicemi. Poté přejezd na velbloudech na poušti u ZAGORY do berberského pouštního kempu, tradiční večeře na koberci, hvězdné nebe na poušti a nocleh v beduínských stanech.
8. den: Po snídani a při svítání cesta na velbloudech k minibusu. Zastávka v OURZAZATE u kasby Taorirt, která byla sídlem paši. Cesta přes Vysoký Atlas zpět do Marrákeše. Cena: cca 55 €.
9. den: Celodenní fakultativní výlet k ATLANTSKÉMU OCEÁNU do historického přístavního města ESSAUIRA (UNESCO), koloniálního Mogadoru s výhledem na Purpurové ostrovy: koloniální architektura včetně hradeb, súky – trhy, rybářský přístav s rybami a mořskými racky, písečná pláž s dunami, nejzápadnější výběžek arabského světa. Cena: cca 20 €.
10. den: Dopoledne MARRÁKEŠ , toulky uličkami, kde se proplétají chodci s osly a mezky, nákupy na největších trzích celého Maroka, možnost návštěvy arabských lázní hammam. Odpoledne transfer na letiště a odlet domů.

Cena zahrnuje

  • 9x snídani,
  • 9x ubytování v hotelu****/*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (z toho 6x tradiční marocký hotel s patiem v Marrákeši),
  • dopravu klim. mikrobusem po Maroku,
  • let. přepravu Praha – Casablanca a Marrákeš – Vídeň, vč. let. tax a poplatků, transfery z/na letiště (v případě příletu do Vídně CK zajistí transfer z letiště do ČR),
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3150 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 2x večeře (Fes a Rabat) 400 Kč nebo 8x večeře 1600 Kč,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 900 Kč
  • vstupné, fakult. výlety a služby, místního průvodce, bakšišné a vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje"