To Nejlepší Z Malty + Výlet Na Gozo


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Pobytově poznávací zájezd na ostrov Malta pro milovníky historie všeho druhu. Čeká nás starobylá atmosféra umocněná mohutně opevněnými městy jako Valletta, Vittoriosa, Mdina, Victoria a megalitické chrámové areály soupeřící stářím s egyptskými pyramidami. Působivě je na Maltě podávána i tradice řádu Maltézkých rytířů, kde se rytířská historie dme hrdostí a bohatstvím. Pokud vás přitahují artefakty minulosti, budete nadšeni, co vše víra a lidské snažení na tak malém místě dokázaly vybudovat. Málokterý ostrov ve Středozemí toho může nabídnout tolik jako Malta. Pojďme tedy navštívit to nejlepší z Malty, objevit místa, kde zanechaly svůj otisk všechny důležité kultury Středomoří a právě v jarních a podzimních měsících je na poznávání nejlepší čas, nejsou úmorná letní horka a denní teplota se pohybuje průměrně u příjemných 23 - 24 °C.

Pobytově poznávací zájezd ostrov Malta s výletem na Gozo - garance skupiny max. 18 - 20 osob.

Valletta – Modrá jeskyně - Hagar Quim - Mnajdra - útesy Dingli - Mdina – Mosta - ostrov Gozo - Victoria - chrám Ta Pinu – Dwerja bay – Inland sea – Ggantija - Marsaxlokk – Tarxien - Hypogeum Ħal Saflieni - Vittoriosa

Doprava: letecky

Nástupní místa: 28.05. – 04.06. odjezd L2, L3
01.10. - 08.10. odjezd L2, L3

letecky Praha/Vídeň - Malta - Praha/Vídeň, po destinaci se budeme pohybovat minibusem či místní dopravou.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování v hotelu *** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (Valletta – Sliema)

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: ve večerních hodinách odlet na ostrov MALTA , transfer do hotelu, ubytování.
2. den: První seznámení s VALLETTOU (UNESCO), město které je doslova protkáno historickými památkami, procházka městem řádových rytířů s odkazy na jejich hrdou minulost. Téměř celá Valletta v současné podobě byla vybudována po roce 1565 právě řádem Maltézských rytířů. Prohlídka katedrály sv. Jana , v oratoři k vidění slavné Carravaggiovy obrazy, bazilika Panny Marie Karmelské - nejznámější a jedna z největších památek Malty, impozantní městské hradby, Velmistrovský palác se zbrojnicí , Horní zahrady, kontrast nové architektury Renza Piana – vstupní brána, Parlament a středověká historie, masivní pevnost St. Elmo a další pamětihodnosti.
3. den: Okruh po ostrově. Nejnavštěvovanější přírodní zajímavost na Maltě BLUE GROTTO neboli Modrá jeskyně, zastávka na vyhlídce nad jeskyní, v případě klidného moře možnost vplout do jeskyně na loďce, fascinující hra světel, stínů a barev. Návštěva impozantního megalitického chrámového okrsku HAGAR QUIM a MNAJDRA (UNESCO) s výhledem na neobydlený ostrov Filfla. V přilehlém muzeu lze shlédnout působivé 5D edukační video. Přírodní zajímavost ÚTESY DINGLI na západním pobřeží Malty, majestátní hradba bílých skal tyčící se kolmo z moře do výšky 253 metrů - nejvyšší bod celého ostrova . Středověké opevněné vnitrozemské městečko MDINA tzv. "Tiché město", právem považováno za nejkrásnější na Maltě, malebné tiché uličky, jedinečná atmosféra. Zastávka ve městě MOSTA , kostel s 60 m. vysokou kupolí, kterou proletěla za války nevybuchlá bomba. Návrat na ubytování.
4. den: Fakultativní výlet, lodí na sousední zelený ostrov GOZO . Hlavní město VICTORIA (Rabat), dominantou je na kopci se tyčící Cittadella s výhledy na celý ostrov, malá náměstí, úzké uličky a kostely. Solné pláně na severu ostrova, procházka v bezprostřední blízkosti solných pánví, které jsou staré více než 300 let. Severovýchodně od Victorie bazilika TA PINU , významné poutní místo vynikající svou polohou v otevřeném prostoru, vesnička Dwejra – Dwejra bay , oblast kde se nacházelo slavné Azurové okno a i dnes je oblíbenou lokací vč. INLAND SEA , laguny obklopené skalami a propojené s mořem přírodním tunelem , vyhlídky na útesové pláže. ĠGANTIJA (UNESCO) neboli také "Věž obrů", významný prehistorický chrám , který se řadí mezi nejstarší stavby na celém světě. Stavba chrámu je datována do období okolo 3500 let před n.l. Individuálně lze místo výletu navštívit slavná muzea Valletty např: Muzeum výtvarného umění, Námořní muzeum, Národní archeologické muzeum, které dá nahlédnout do prehistorie Malty, jak kulturní, přírodní i geografické nebo nasát atmosféru jedinečného barokního města, volný program.
5. den: VALLETA - individuální volno, atmosféra jedinečného města nebo bohaté možnosti fakultativních výletů dle aktuální nabídky. K výletům na Mlatě je využívána i hustá síť místní hromadné dopravy (bližší info o výletech vč. doporučení podá průvodkyně na místě).
6. den: Malebný přístav MARSAXLOKK plný pestrobarevných rybářských člunů "luzzu" s malovanýma očima na přídi, pobřežní promenáda Xatt is-Sajjieda s trhy a hospůdkami. Přejezd k archeologickému areálu megalitického chrámu TARXIEN (UNESCO), největšího na ostrově. Odpoledne výběžek s rytířskou historií TROJMĚSTÍ . Prohlídka megalitické stavby, podzemního posvátného prostoru HYPOGEUM ĦAL SAFLIENI (UNESCO), k němuž se váží legendy o ztracených podzemních civilizacích, pocházející z doby 3800 až 2500 př. n. l. Civilizace, která postavila hypogeum i ostatní maltské chrámy, po sobě nezanechala žádné další stopy a dodnes se archeologům nepodařilo rozluštit kdo byli tito obyvatelé a odkud přišli. Závěrem idylická čtvrť s barevnými domy a fotogenickými zákoutími VITTORIOSA , bývalé hlavní sídlo Maltézských rytířů, z hradeb se nám naskytne pompézní výhled na Valettu a Sengleu.
7. den: Pobyt u moře , odpočinek na bílých např. Fond Ghadir, Balluta Bay, ostrov Manel, Qui-Si-Sana , individuální volno.
8. den: Dle letového řádu transfer na letiště a odlet domů.

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • transfery z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 5700 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • EURO (značení €)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 280 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • pobytovou taxu (platba na místě),
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění – rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,