Šrí Lanka a Maledivy na lodi


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Během pouhých deseti dnů vám umožníme kochat se nádherou dvou skutečných perel Indického oceánu – Šrí Lanky a Malediv. Ukážeme vám nejvýznamnější památky buddhistického ostrova s bohatou historií a pestrou kulturou. Ochutnáte místní kulinářské speciality. Vezmeme vás na procházku překrásnou přírodou i působivé taneční představení. A na závěr se s námi poplavíte kolem maledivských atolů na malé, ale pohodlné lodi, která bude jen naše. Budeme se koupat, opalovat, šnorchlovat, rybařit a především se kochat nekonečným mořem posetým stovkami písečných ostrovů. Odpočiňte si od všech starostí každodenního života a vydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu za poznáním i dobrodružstvím.
Velikost skupiny:

8–12 účastníků
Naše doporučení:

xxxx

Stravování: plná penze

polopenze, plná penze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Sígirija : přílet ráno do Kolomba a přejezd do Sígiriji; odpolední návštěva jeskynních chrámů poblíž Dambully – Rangírí Vihárája s bohatou freskovou výzdobou stovek Buddhů ; nocleh v překrásném vesnickém prostředí pod majestátní Lví skálou.
3. den: Sígirija – Kandy : velkolepá a nedobytně vyhlížející pevnost zvaná "Lví skála" , jež osamoceně ční 200 m nad krajinou – fresky nebeských víl a důmyslný systém fontán ; odpoledne přejezd do Kandy – kulturního srdce ostrova, cestou exkurze do zahrady koření spojená s ukázkou pěstování a užití mnoha různých druhů koření; v podvečer hudebně-taneční představení v Kandy korunované chůzí po žhavém uhlí .
4. den: Kandy – Nuvara Elija : chrám Buddhova zubu – nejposvátnější a pro současnou Šrí Lanku nejvýznamnější místo, Peradeníja – největší botanická zahrada na ostrově; cesta výše do hor do někdejší horské usedlosti "malá Anglie" – oblast známá pěstováním kávy a později světově proslulého čaje, cestou návštěva čajových plantáží a továrny na zpracování čaje a zastávka u nádherného vodopádu Ramboda .
5. den: Nuvara Elija – Negombo : úchvatná Šrílanská vysočina – náhorní step a "konec světa" s dechberoucími výhledy, ráno nenáročný okruh po NP Horton Plains ; odpolední přesun do Negomba na západním pobřeží ostrova – podvečerní procházka po pláži, odkud místní rybáři vyrážejí na noční lov.
6. - 8. den: Negombo – Malé : ranní přelet na Maledivy – vyzvednutí na letišti, nalodění a začátek plavby mezi ostrovy a ostrůvky tohoto krásného koutu světa; koupání a výlety mezi ostrovy, možnost šnorchlování i nočního rybaření – odpočinek v ráji !
9. - 10. den: Malé – Praha: připlutí na hlavní ostrov – prohlídka města Malé, jednoho z nejmenších hlavních měst na světě ; odlet domů ve večerních hodinách, přílet do ČR 10. den.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Kolombo / Malé–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Kolombo–Malé
  • pronajaté mikrobusy
  • 4x hotel *** s polopenzí (bohatý bufet)
  • 3x nocleh na lodi s plnou penzí
  • vstupné do památkových objektů a NP dle programu
  • český odborný průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • šrílanské vízum – 1100 Kč
  • jednolůžkový pokoj/kajuta – 9600 Kč