Prázdniny v Malajsii


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Co víte o Malajsii? Pamětníkům se možná vybaví dobrodružný seriál s démonickým hrdinou Sandokanem, fanouškům motorismu spíš Velká cena Malajsie. Tato krásná země ale nabízí mnohem více... Nádherné přírodní a kulturní lokality, pestrý výběr fantastického jídla z různých koutů Asie, přátelské obvyvatele i úžasné pláže. A hlavně v kombinaci se stabilní bezpečnostní situací a velmi dobrou infrastrukturou představuje skvělé místo pro letní dovolenou. Vydejte se tedy s námi obdivovat svítící věže velkoměst, poslouchat noční zvuky prastaré džungle, ochutnat vyhlášený cameronský čaj přímo v čajové továrně a jahody rovnou z plantáže. Na několik dní si také si vydechnete na krásných plážích Perhentianských ostrovů, kde lze buď jen tak lenošit, nebo objevovat krásy podmořského světa. A poslední den před návratem strávíte obdivováním malebné koloniální architektury či nákupem exotických suvenýrů.
Velikost skupiny:

8–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Kuala Lumpur : přílet do Malajsie a první seznámení s hl. městem – procházka pod nasvíceným mrakodrapem Petronas Twin Towers .
3. den: Kuala Lumpur : pamětihodnosti malajsijské metropole – etnické a koloniální památky , staré nádraží, Páteční mešita, Náměstí nezávislosti , pestrobarevné hinduistické jeskyně Batu obklopené houfy opic.
4. den: Kuala Lumpur – Cameron Highlands : přejezd do horské stanice (1300 m n.m.) s příjemným klimatem – zastávka u vodopádu Iskandar, odpolední posezení u vyhlášeného čaje s výhledem na zářivě zelené plantáže .
5. den: Cameron Highlands : den mezi kopci porostlými čajovými plantážemi – exkurze do továrny na zpracování čaje , květinové a ovocné sady, motýlí dům ; procházka unikátním mechovým lesem na úpatí hory Gunung Brinchang.
6. den: Cameron Highlands – Taman Negara : půldenní přejezd na hranici nejstaršího malajsijského národního parku – cesta lodí po řece do nitra parku , procházka noční džunglí s rangerem.
7. den: aman Negara : pozorování bohatství fauny a flóry jednoho z nejstarších pralesů světa – procházka na vyhlídku na džungli vč. nejvyšší hory poloostrovní Malajsie, výlet člunem k vodopádům s možností koupání .
8. den: aman Negara – Perhentianské ostrovy : půldenní přejezd do přístavu a transfer lodí na Perhentiany – odpočinek na pláži s možností ochutnání čerstvých mořských plodů .
9. - 11. den: Perhentianské ostrovy : třídenní odpočinek na plážích – možnosti koupání , šnorchlování, potápění, výletů na okolní ostrovy či procházky džunglí .
12. den: Perhentianské ostrovy – Melaka : přejezd na pevninu, přelet do Melaky a procházka po koloniálním centru .
13. - 14. den: Melaka – Praha: holandská radnice a rezidence guvernéra, pozůstatky kostela Sv. Pavla z r. 1521, sultánský palác, „malá Čína“ s chrámem Cheng Hoon Teng; volno na nákupy a večer přesun na letiště, přílet do ČR 14. den.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Kota Bharu–Melaka
  • pronajaté mikrobusy a loďky
  • 2x loď (Kota Bharu–Perhentiany a zpět)
  • 14x hotel *** se snídaní
  • 1x oběd a 1x večeře během programu
  • vstupné do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • český odborný průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 14200 Kč