Termální Lázně Maďarska


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Oblíbený zájezd do termálních lázní je kombinací poznávání Maďarska s odpočinkem a relaxací v léčivých termálních vodách. Vyzkoušíme blahodárné léčivé účinky vod - termální lázně Bükfürdo, Hevíz i Šárvár, navštívíme středověkou Šoproň nebo maďarské Versailles zámek Fertöd. Termální lázně, místní kuchyně, víno, pověstné klobásky, marcipán, to je naše pozvánka do Maďarska.

Šoproň – zámek Fertöd - Bük – Bükfürdö – Köszeg – Hévíz – Keszthely – Sárvár

Na co se můžete těšit: jedno z největších termálních jezer světa Hévíz zámek Fertöd - "maďarské Versailles" moderní termální lázně Sárvár a Bükfürdo

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 02.04. - 05.04. Odjezd F + Ostrava (+500)
06.05. - 09.05. Odjezd F + Ostrava (+500)
25.09. - 28.09. Odjezd F + Ostrava (+500)
28.10. - 31.10. Odjezd F + Ostrava (+500)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím v soukromých domech v rámci jedné ulice na okraji Büku. Snídaně je podávána ve společné jídelně každého domu. K dispozici jsou prostory pro venkovní posezení i větší skupiny osob. Večeře o 3 chodech je podávána ve stylové maďarské restauraci, místní speciality.

soukromí

UBYTOVÁNÍ
- 3x ubytování v soukromí - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím
- Dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím v soukromých domech v rámci jedné ulice na okraji Büku. Snídaně je podávána ve společné jídelně každého domu. K dispozici jsou prostory pro venkovní posezení i větší skupiny osob. Večeře o 3 chodech je podávána ve stylové maďarské restauraci, místní speciality.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
3x polopenze. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách (9:00 hod), průjezd Rakouskem. Prohlídka města ŠOPROŇ na rakousko-maďarské hranici, dokonale zachované středověké jádro s hradbami, gotickými domy, kostely a kláštery. Barokně-rokokový zámek FERTÖD je přezdíván maďarské Versailles, podle něhož byl tento honosný palác vystavěn maďarským magnátem Miklósem Esterházym. Stejně jako Versailles, je i Fertöd obklopen rozsáhlým francouzským parkem. Odpoledne městečko BÜK , ubytování, večeře v restauraci - typické maďarské speciality.
2. den: Po snídani krátký výlet za poznáním pohraničního opevněného města KÖSZEG se starobylým hradem a nesmírně zajímavým muzeem marcipánu. Poté již celodenní koupání a relaxace v termálních lázních BÜKFÜRDÖ s nespočtem relaxačních i zážitkových bazénů. Zdejší termální léčivá voda je bohatá na minerály, díky čemuž je koupání doporučováno na poruchy pohybového ústrojí, poúrazové terapie a léčení nemocí páteře. Pitné kůry pomáhají při zažívacích potížích. Maďarské speciality, nocleh.
3. den: Celodenní výlet a koupání v přírodních termálních lázní HÉVÍZ . Zatopený vyhaslý sopečný kráter s mírně radioaktivní vodou o teplotě až 33°C s obsahem síry a dalších minerálů. Zdejší voda má blahodárné účinky na kloubová onemocnění, revmatické a gynekologické potíže. Pitné kůry opět napomáhají při zažívacích potížích. Možnost nákupů typického maďarského vína a klobásů. Cestou na ubytování prohlídka malebného města KESZTHELY na břehu jezera Balaton a honosného barokního paláce osvíceného rodu Festetics. Večeře a návrat na nocleh.
4. den: Po snídani moderní termální lázně SÁRVÁR s rozsáhlým parkem a vodní hladinou přesahující neuvěřitelných 3600 m2. Vedle léčebných bazénů jsou k dispozici zážitkové bazény s vlnobitím, skluzavkami a dalšími atrakcemi. Voda bohatá na minerály a stopové prvky blahodárně působí na kloubová onemocnění, revmatické a gynekologické potíže. Návrat do ČR ve večerních hodinách (20:00 hod).

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny – 3%

Cena zahrnuje

  • 3x snídani,
  • 3x ubytování v soukromí - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím,
  • 3x večeře,
  • dopravu luxusním klimatizovaným busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžkový pokoj 700 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • komplexní pojištění včetně storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 160 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné včetně vstupů do lázní,