Pécs a termály Harkány

od 2 990 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Historii města ovlivnila řada kultur a národů, což se odráží nejen v jeho architektonické podobě, ale taktéž v kulturním bohatství. Mnohdy bývá taktéž označován jako most mezi křesťanstvím a islámem, nebo taktéž jako město bez hranic. Povstalo z trosek antického sídla Sopianae a pyšní starokřesťanskou nekropolí, která je zapsána na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Ve 14. století zde byla založena první maďarská univerzita. Kromě zajímavých památek se můžete během zájezdu těšit taktéž na relax v lázních Harkány, které vám díky své poloze nabídnou téměř středozemní podnebí.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Dopoledne příjezd do města Pécs, kde vás čeká společná prohlídka měst s průvodcem, během níž uvidíte například katedrálu svatého Petra, která prošla značnými stavebními úpravami a románská podoba jí byla navrácena v 19. století. Nejzajímavější částí představuje kaple pod věžemi a krypta, která je nejstarší částí stavby. V blízkosti stojí Biskupský palác, u kterého je i vstup do mauzolea římské hrobky ze 4. století. Další zastávkou bude náměstí Széchenyitér obklopené barokními domy. Dominantu tvoří mešita Kasima Gáziho dnes sloužící jako kostel. Uvidíte tu taktéž Archeologické muzeum, Sloup nejsvětější Trojice a kašnu. Další zastávkou bude náměstí Kossuth s městskou radnicí a synagogou. Následovat bude individuální volno. Večer odjezd na ubytování.

2. den: Po snídani odjezd do termálního areálu Harkány, kde budete mít cca 6 hodin individuálního volna. Využít můžete bazény s termální léčivou vodou ( 33 - 36°C)a bazénkem pro perličkovou koupel, dále je plavecký bazén (22 - 26°C), sauna, relaxační část a oddělené místo pro nudisty. Pro děti je k dispozici tobogán, brouzdaliště a dětské hřiště. Areál nabízí bohaté možnosti občerstvení. Odjezd do ČR v 15:00 hod. Příjezd do Prahy kolem půlnoci.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 3:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA- 5:00 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ, PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO- 6:15 ULICE ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA
BŘECLAV - 7:15 PARKOVIŠTĚ U TESCA, ULICE LIDICKÁ


ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Vstup do termálních lázní 2900 HUF
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění