Maďarsko - Budapešť, Královna Dunaje


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Budapešť, královna Dunaje, město historie, termálních lázní, dobrého jídla a pití. Najdeme zde vše od památek, lázní, největší synagogu v Evropě, restaurace, kavárny a další stavební skvosty z tzv. "Belle Epoque” z počátku 20. století. V průběhu zájezdu do Budapešti navštívíme velkolepou budovu Parlamentu, zámek Gödöllö - letní sídlo okouzlující císařovny Sissi a absolvujeme nezapomenutelnou večerní plavbu lodí po "krásném modrém Dunaji" nasvícenou Budapeští.

Budapešť – interiér Parlamentu – zámek Gödölló

Na co se můžete těšit: Velkolepé interiéry Parlamentu
Termální lázně Széchenyi
Barokní palác Gödöllo
Večerní plavba po Dunaji

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 07.04. – 09.04. Odjezd C + Břeclav, Bratislava
06.05. – 08.05. Odjezd C + Břeclav, Bratislava
22.09. – 24.09. Odjezd C + Břeclav, Bratislava
20.10. – 22.10. Odjezd C + Břeclav, Bratislava

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

2x ubytování v hotelu*** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

hotel***

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu *** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd z ČR v ranních hodinách (Brno 7:00 hod) přes Slovensko do Maďarska, v poledne BUDAPEŠŤ . Velká tržnice , úchvatná budova a možnost nákupů typických maďarských produktů a specialit, znamenitá maďarská kuchyně zdejších restaurací. Odpoledne prohlídka městské čtvrti Buda – Hradní návrší s Budínským hradem a jeho zahradami, korunovační Matyášův chrám , Rybářské bašty s úchvatným výhledem na budovu Parlamentu, středověké uličky na Hradním návrší, památník – ruiny kostela Máří Magdalény, tajuplný podzemní Labyrint. Večer ubytování v hotelu, možnost večeře. 2. den zájezdu: Po snídani prohlídka městské části Pešť – Bělehradské nábřeží, Památník bot, komentovaná prohlídka velkolepých interiérů novogotického Parlamentu a korunovačních insignií uherských králů, náměstí Svobody, nejvýznamnější duchovní "stánek" Maďarska – bazilika sv. Štěpána , náměstí Vörösmarty s věhlasnou Gerbeaudovou cukrárnou a nejstarší evropskou linkou metra. Odpoledne výlet na okraj Budapešti – přepychový barokní palác GÖDÖLLŐ s rozlehlým okolním parkem, uherské sídlo císařského páru Františka Josefa I. a císařovny "Sissi". Večer návrat do hotelu, večeře. Pro zájemce po večeři vyhlídková plavba po Dunaji nasvícenou Budapeští. Návrat na ubytování do 22:30 hod. 3. den zájezdu: Po snídani Gellértovo návrší – úchvatný výhled na město od citadely. Pokračování prohlídky Pešti – Židovská čtvrt a Velká synagoga na ulici Dohány , nebo procházka po ulici Váci – nejznámější nákupní zóna s nespočtem příjemných kaváren a restaurací. Přes bulvár Andrássy na Náměstí Hrdinů s Památníkem Tisíciletí – pantheon uherských dějin. Pro zájemce do odjezdu koupání a relaxace v termálních lázních Széchenyi – jeden z největších lázeňských komplexů Evropy. Odjezd, návrat do ČR ve večerních hodinách (Brno do 20:30 hod).

Cena zahrnuje

  • 2x snídani formou bufetu,
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. autobusem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu 120 Kč
  • MĚNA A KURZ
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné v průběhu zájezdu,