Madagaskar - ostrov přírodních krás


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Antananarivo • Perinet • Antsirabe • Ranomafana • Fianaratsoa • Ranohira • Tulear • Ifaty • Antananarivo

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 12.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem na Madagaskar.
2. den: přílet do hlavního města ostrova Antananariva , běžně nazývaného Tana. Transfer do hotelu, ubytování. Nocleh.
3. den: po snídani cca 3hodinový přejezd směrem na východ do přírodní rezervace Perinet . Rýžová pole a zelenina formují první část krajiny, deštný prales uvidíte hned za městem Mandraka. Perinet je domovem lemurů (jedním z nich je největší lemur zvaný Indri žijící pouze na Madagaskaru), ale i spousty dalších druhů zvířat i rostlin. Po cestě návštěva rezervace Peryeras s chameleony a motýly. Nocleh v oblasti Andasibe.
4. den: za svítání procházka do deštného pralesa, ideální doba na pozorování největších lemurů Indri, stejně jako mnoha druhů ptactva. Perinet, jedna z nejnavštěvovanějších chráněných oblastí na ostrově, je také jedním z nejlepších míst na pozorování ptáků. Místní průvodce vás seznámí s místní květenou i zvířaty. Odpoledne můžete navštívit ostrůvek s lemury v soukromém parku Vakona. Návrat na nocleh.
5. den: přejezd směrem na jih do Antsirabe , 3. největšího města na ostrově, města s třemi tisíci řidičů rikš, známého zpracováním polodrahokamů, které se nachází v okolí. Cesta přes typickou krajinu náhorních plošin s mozaikou rýžových políček. Zastávka v Ambatolampy , kde zjistíme, jak místní lidé vyrábí hliníkové nádobí. Návštěva dílny na zpracování drahých kamenů a kráterového jezera. Nocleh.
6. den: po cestě do národního parku Ranomafana zastávka v malebném městečku Ambositra , centru dřevořezbářského řemesla, prohlídka místních dílen. Ranomafana , místo s termálními prameny, se zachovanou a stále divokou přírodou, kde žijí endemické druhy lemurů. Nocleh.
7. den: pěší výlet po stezkách deštného pralesa národního parku Ranomafana, úžasný zážitek v oblasti nabízející nádherné výhledy na pohoří pokryté primárním pralesem. Návrat na nocleh. Noční procházka, během které je možné vidět noční život zvířat v parku.
8. den: pokračujeme směrem na jih přes město Fianarantsoa , zajímavé město ve vnitrozemí, akademické a intelektuální centrum ostrova, proslulé svými vinicemi. Zastávka v Ambalavao , malé vesnici na konci náhorní plošiny, před pokračováním k jihu návštěva známé papírny Antaimoro, kde tradičním způsobem vyrábí papír a papyrus, a parku Anja, kde můžeme pozorovat jednoho z nejznámějších lemurů - ring-tailed lemur. Nocleh v Ranohira .
9. den: Ranohira, ležící mezi masivem Isalo a ohromnou náhorní plošinou Horombe, je výchozím bodem všech expedicí do N árodního parku Isalo . Nádherné pískovcové skály rozličných tvarů, údolí, vodopády a kaňony jsou důvodem popularity tohoto parku. Při túře dojdete k romantickému přírodnímu bazénu. Můžeme se projít okolo a prozkoumat nedaleký horský vrchol a užít si výhledy. Návrat na nocleh.
10. den: přejezd přes Tulear , rybářské městečko. Po cestě uvidíme tajemné hrobky kmene Mahafaly i typickou vegetaci, jako jsou majestátní baobaby, aloe, palmy či trnitá buš. Krásná pláž Ifaty ukončí cestu na jihozápad. Nocleh v Ifaty.
11. den: Ifaty - volný den na pláži v oblasti známé výborným šnorchlováním a potápěním. Nocleh.
12. den: transfer na letiště do Tulear , přelet do hlavního města. Následuje odlet s přestupem do Prahy.
13. den: přílet do Prahy.