To nejlepší z Beneluxu + OCHUTNÁVKA HOLANDSKÝCH SÝRŮ (autobusem)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Co je malé, to je… zážitek, na který se nezapomíná. Trojice zemí, která vám vezme dech. Objevíte malebná zákoutí Lucemburku a projdete se údolím řeky Alzette. Vyrazíte do „hlavního města Evropy“, Rubensových Antverp, středověkého Gentu i kouzelných Brugg. Ochutnáte holandské sýry a zažijete plavbu Amsterdamem. Poznávejte skryté perly Beneluxu, poznávejte sebe!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením
třílůžkové pokoje nejsou k dispozici – možnost sdílení pokoje
ubytování dle trasy – 1x v Bruselu, 2x v Antverpách, 1x v Haagu

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z Ostravy, Olomouce, Brna, Prahy a Plzně.
2. den: Po příjezdu nás čeká Lucemburk. Prohlédneme si katedrálu Notre Dame s ostatky Jana Lucemburského a projdeme se kolem řeky Alzette. Pak navštívíme Brusel a jeho nejkrásnější náměstí. Ráno po příjezdu autobusem Radynacestu do Lucemburska bude naší první zastávkou Lucemburk, hlavní město Lucemburského velkovévodství . Prohlídku začneme u jedné z místních dominant, katedrály Notre Dame, v jejíž kryptě jsou uloženy ostatky českého krále Jana Lucemburského. Poté se projdeme po Haute Ville (tzv. Horním Městě), kde uvidíme mimo jiné náměstí Place d´Armes nebo Velkovévodský palác. Vyhlídku na moderní část města, kde se nacházejí kanceláře evropských institucí, si užijeme z Casemates du Bock, které jsou součástí městského opevnění, díky kterému se Lucemburku přezdívá Gibraltar severu. V rámci krátkého volna bude možnost zajít si na kávu na některém z náměstí nebo uliček v centrální části města; případně se projít údolím kolem řeky Alzette a užít si pohled na Lucemburk z jiné perspektivy. Zpět z údolí do Haute Ville vás vyveze výtah umístěný ve skále.  Kolem poledne se přesuneme do Bruselu  – „hlavního města Evropy“ . Navštívíme údajně nejkrásnější náměstí Grande Place (které je na seznamu památek UNESCO) s cechovními domy a dominantní radnicí ve stylu vlámské gotiky. Projdeme si nejstarší nákupní pasáž v Evropě Galerii sv. Huberta s mnoha obchůdky s typickými belgickými produkty. Uvidíme katedrálu sv. Michala a Guduly, královský palác, operu – zkrátka nás čeká přehlídka architektury od středověku přes secesi po modernu… Rybí vůni nasajeme při procházce uličkou rybích restaurací. Zájemci se mohou vyfotit u známé sošky „čurajícího chlapečka“ Manneken Pis a jeho protějšku „čurající holčičky“ či před domy s komiksovými obrazy. Večer ubytování v Bruselu.
3. den: Dopoledne strávíme v Bruselu návštěvou Atomia či parku Mini-Europe. Pak vyrazíme do Antverp, města Paula Rubense. Nenecháme si ujít sedmilodní katedrálu a cechovní domy na náměstí. Po snídani se vydáme na okraj Bruselu, kde jsou v těsné blízkosti situovány dvě bruselské atrakce, světoznámé Atomium  a  park Mini-Europe. Atomium , jeden ze symbolů města,  je 165 miliardkrát zvětšený model molekuly železa  tvořený devíti navzájem propojenými koulemi o průměru 18 metrů, z nichž je 6 přístupných k prohlídce. V parku Mini-Europe vás provede krajinou Evropské unie  přes 300 zmenšenin . Bude jen na vás, které z těchto dvou lákadel navštívíte. Poté se vypravíme do Antverp, města Paula Rubense . Projdeme se na monumentální náměstí Grote Mark s bohatě zdobenými cechovními domy ze 16. a 17. století a renesanční radnicí. Během prohlídky uvidíme největší a nejkrásnější  sedmilodní  katedrálu Panny Marie v Belgii.  Ubytování v Antverpách. 
4. den: Vydáme se do malebného Gentu s jeho měšťanskými domy. Odpoledne bude patřit městečku Bruggy, protkanému kanály. Uvidíme mimo jiné i Michelangelovo sousoší, tzv. Bruggskou madonu.  Po snídani se autobusem Radynacestu vydáme do středověkého Gentu. Bohatí měšťané byli k městu štědří a nechali zde postavit ohromné kostely, přepychové veřejné budovy, domy a paláce, nad nimiž dodnes stojíme v úžasu. Prohlédneme si centrum města s impozantní rezidencí flanderských hrabat , uvidíme také katedrálu sv. Bavona se světoznámým oltářem bratří Eyckových „Klanění beránku“, dominantní věž zvonice, radnici a nevynecháme procházku po nábřeží Graslei s cechovními domy dokonce až z 12. století. Na toulkách Gentem snad potkáme i Bellemana, městského zvoníka , který pečlivě patroluje hospody a vyhlašuje důležité novinky. Odpoledne se přesuneme na historické náměstí Markt v Bruggách s řadou štítových domů jako z pohádky či náměstí Burg s bazilikou Svaté krve, v níž je uchovávána nejposvátnější relikvie v Evropě – ampule údajně obsahující kapky Ježíšovy krve a vody. Uvidíme Justiční palác Gerechtshof nebo gotickou radnici Stadhuis a také bude možnost shlédnout na město z 83 metrů vysoké věže Belfried. Skutečnou perlu umění spatříme v gotickém kostele Panny Marie – Michelangelovo sousoší Madony s dítětem vytvořené z bílého mramoru, tzv. Bruggská madona (jedno z mála Michelangelových děl nacházejících se mimo Itálii). Návrat do Antverp.
5. den: Poznávání Beneluxu bude pokračovat moderním Rotterdamem a výhledem z proslulé věže Euromast. V Haagu se projdeme po slavném molu a zájemci mohou navštívit Sea Life akvárium. Po snídani se vydáme do Rotterdamu. Přestože druhé největší město Nizozemí Rotterdam nemohlo stavebně Amsterdamu konkurovat, je dnes  Rotterdam  metropolí originální moderní architektury i muzeí (Holandské fotomuzeum). Výhled ze 185 metrů vysoké věže Euromast, kam se vyvezeme speciálním skleněným výtahem, je opravdu nezapomenutelný. Původní dřevěné domečky ve městě a kouzelnou spleť kanálů zhlédneme ve starém přístavu Oude Haven.  Dále se vydáme procházkou městem až k tržnici Markthal. Obrovská skleněná podkova je jedním z architektonických unikátů Rotterdamu. Je střechou tržnice, kam si místní chodí nakupovat čerstvé ovoce, zeleninu, sýry, uzeniny, maso, ryby, ale třeba i marocké a čínské koření . Pro nespočet restaurací je toto ideální místo na oběd.  Odpoledne se přesuneme do centra města, kde si uděláme procházku kolem Binnenhofu  (sídla vlády) , obrazárny Mauritshuis, brány se stupňovitým štítem Gevangenpoort a dojdeme také ke kostelu královské rodiny Grote Kerk. Navečer dojedeme na jedno z předměstí Haagu, do   Scheveningenu. Lázeňské město nám nabídne noblesu časů, kdy se sem sjížděli pacienti z celé Evropy, aby tu nabyli ztracené zdraví. Neopomeneme ani 381 metrů dlouhé molo a zájemci mohou navštívit Sea Life akvárium či Madurodam. Ve večerních hodinách ubytování.
6. den: Na závěr si vychutnáme holandské tradice. Prozkoumáme skanzen Zaanse Schans, výrobu dřeváků a ochutnáme typické sýry. V Amsterdamu se můžete těšit na plavbu lodí po malebných kanálech.  Ráno začneme prohlídkou skanzenu v Zaanse Schans. K řece Zaan bylo svezeno šest větrných mlýnů a množství městských budov z různých koutů Holandska. Podíváme se také na proces výroby typických nizozemských dřeváků a ochutnáme holandské sýry , které si následně můžeme nakoupit domů.  Následně se přesuneme do centra Amsterdamu až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel, ve kterém probíhaly královské korunovace.  Po pauze na oběd se zastavíme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže. Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Begijnhof, až k Heineken Experience, odkud se vydáme na plavbu lodí po amsterdamských kanálech. Na závěr nemůžeme vynechat procházku populární čtvrtí červených luceren.  V podvečerních hodinách odjezd do ČR.
7. den: V dopoledních hodinách příjezd do ČR dle nástupních míst.

17.06. - 23.06.24 pondělí - neděle
snídaně autokarem
16 990 Kč
cena za 7 dní
18.06. - 23.06.24 úterý - neděle
snídaně autokarem
13 990 Kč
cena za 6 dní

Cena zahrnuje

  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • vybrané sedadlo v autobuse: 200 Kč/osoba
  • doporučené kapesné: cca 300 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • v případě zájmu o amsterdamská muzea se informujte v CK – nutno zakoupit i 2 měsíce předem
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 400 Kč