Riga a Tallinn - prodloužené letecké víkendy


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Rigy. Transfer do hotelu a nocleh.
2. den: po snídani pěší procházka působivým historickým centrem Rigy, někdejšího hanzovního města, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Město se vyznačuje výraznou secesní architekturou a spoustou památek, jako je například románská monumentální katedrála, považovaná za největší kostel v pobaltských státech. Můžete se projít přes Radniční náměstí , uvidíte Metzendorffský palác, Muzeum okupace Lotyšska či Památník svobody, který byl postaven Karlisem Zalem mezi lety 1931–1935 a měl symbolizovat Lotyšsko jako mladý, svobodný a nezávislý stát. Jistě se vám bude líbit Kramářská ulice, Katedrální náměstí a Rižský hrad. Nocleh.
3. den: : po snídani přejezd do estonského Tallinnu. Cestou zastávka v národním parku Gauja , kterému se říká "Lotyšské Švýcarsko", a prohlídka hradu Turajda ze 13. stol. Část přejezdu povede podél rižského zálivu. Příjezd do Tallinnu, ubytování a individuální volno. Nocleh.
4. den: po snídani prohlídka hlavního města Estonska, Tallinnu. Hlavním turistickým cílem je Staré město s hradním vrchem Toompea. Právě toto historické jádro města bylo zapsáno na listinu světového dědictví UNESCO. Dále uvidíte Radniční náměstí, Dominikánský klášter, pravoslavný kostel Alexandra Něvského nebo zachovalé městské hradby s věžemi "Tlustá Markéta" a "Dlouhý Hermann". Možnost návštěvy historických objektů a několika velice zajímavých muzeí. Nocleh.
5. den: po snídani individuální volno dle letového řádu. Transfer na letiště a odlet do Prahy.