Švýcarsko - Davos, St.Moritz a Bernina Express za super cenu


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Tento zájezd nás zavede do východní části Švýcarska. Ubytováni jsme v ****hotelu s pokoji s vlastním sociálním zařízením, sat. TV. V centru města Davos. V ceně budete mít kromě vydatné snídaně i rozmanitou večeři o 4 chodech. Poloha hotelu je ideální právě pro podrobnější prozkoumání tohoto kouzelného turistického ráje Švýcarska. Projedeme se úžasnou Rhétskou dráhou, která je zapsaná do světového dědictví UNESCO. Projdeme se po hřebeni jak nad Davosem, tak i nad St. Moritzem s nádhernými výhledy. Součástí ubytování je i vlastní krytý bazén.

Program zájezdu

1. den: odjezd v odpoledních hodinách z ČR do Švýcarska.
2. den: příjezd do hotelu v DAVOSU (1 550 m), vlakem do MONSTEIN (1 626 m), údolím "černých ještěrek" až do WIESENU (1 190 m), přejezd vlakem do FILLISURU, kde se dojdeme podívat na nejhezčí viadukt Švýcarska. Zpět vlakem (karta na vlak ZDARMA) do Davosu, večeře. Všichni večeře a nocleh.
3. den: snídaně, výjezd zubačkou na WEISSFLUHJOCH (2 693 m), odkud je fantastický výhled na masiv PIZ BUIN, procházka nádhernou panoramatickou cestou přes STRELAPASS do střední části lanovky, sjezd zpět do údolí, přejezd místní Rhétskou dráhou do FILISUR (opět karta na vlak ZDARMA), kde tráví svůj čas i princ Charles a zpět opět vláčkem na ubytování, večeře.
4. den: snídaně, ráno odjezd naším busem do světoznámého střediska ST.MORITZ do místní části MURAGL, výjezd historickou zubačkou na ALP MUOTTAS, krásné výhledy na okolní čtyrtisícovky, sjezd zpět do údolí, přejezd jen pár kilometrů k dolní stanici místní lanovky a výjezd na vyhlídku PIZ NAIR (3 057 m) s jedinečným panoramatem na PIZ BEVER. Ostatní možnost prohlídka St. Moritze, všichni místním vlakem či busem zpět na hotel, večeře.
5. den: snídaně, dopoledne odjezd do italského TIRANO, kde přesedneme na vlak Bernina Expressu Rhétské dráhy (UNESCO) a pojedeme s ním až do PONTRESINY. Opravdu úžasný zážitek, jízda vlakem trvající něco málo přes 2 hodiny kolem LAGO BIANCO ležící v nadm. výšce 2 250 m s úžasnými výhledy na ledovec PIZ BERNINA. Navečer přesedneme na náš bus a již pojedeme do ČR.
6. den: v brzkých ranních hodinách příjezd do ČR.