Tajuplný Kyrgyzstán


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: plná penzestrava: plná penze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Bishkek • Cholpon Ata • Karakol •Kochkor • Son Kul

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 10.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem.
2. den: přílet do Bishkeku , transfer do hotelu. Odpočinek. Odpoledne prohlídka města. Návštěva kyrgyzské národní filharmonie, sochy Manas, dubového parku, náměstí Ala-Too, náměstí vítězství, muzea výtvarných umění a trhu Osh. Večeře. Nocleh. V případě pozdního příletu se program přesune na následující den.
3. den: prohlídka Bishkeku. Nejprve se zastávka u věže Burana, která zbyla ze starobylého města Balasagun (11.–13. Století). Po návštěvě věže Burana budete mít možnost sledovat kyrgyzskou národní koňskou hru „Ulak Tartysh“ (kozí tahání). Ulak-tartysh (nebo kok-boru) je boj mezi dvěma týmy jezdců o koza jatečně upraveného těla. Oběd v místní kyrgyzské rodině. Přejezd do Cholpon-Ata . Večeře. Nocleh v hotelu, který se nachází nedaleko jezera Issyk-Kul.
4. den: : přejezd do Karakolu . Na cestě prohlídka skanzenu petroglyfů v Cholpon-Ata. V umělecké galerii kamene se uskuteční exkurze, která se datuje od roku 500 př. n. l.–100 n. l., zobrazují vlky, kozáky s dlouhými rohy, kozy, koně, leopardy sněžné, oběti a některé lovecké scény. Prohlídka města v Karakole: návštěva Prjevalského muzea, dřevěný pravoslavný kostel, mešita Dungan v čínském stylu. Kyrgyzstán je multietnická země a během tohoto turné budete mít příležitost seznámit se s různými národy a kulturami. Dnes budete mít večeři v rodině Uigur nebo Dungan s kyrgyzskou národní hudbou a písněmi. Tyto národy přišly do Kyrgyzstánu z Číny a žily v Karakolu od roku 1869. Nocleh v penzionu.
5. den: přejezd do Kochkoru podél jižního pobřeží jezera Issyk-Kul. Na cestě návštěva rokle Jety-Oguz. Po obědě transfer do Bokonbaeva, kde uvidíte loveckou show. Pokračování programu a přesun do Kochkoru. Místo kde jsou úžasné panoramatické výhledy na jezero Issyk-Kul. Večeře v kyrgyzské rodině. Rodinné ubytování.
6. den: návštěva výroby plstěných koberců v Kochkoru. Je to místo, kde můžete vidět proces výroby kyrgyzských národních plstěných koberců.
7. den: . Po obědě budete mít čas na pěší túru nebo na procházku do rokle. Večeře a nocleh v penzionu.
8. den: přejezd do Son-Kul , které je jedním z nejvyšších jezer v Kyrgyzstánu (2 030 m n. m.). Je to místo, kde můžete zažít kočovný život. Budete mít možnost jezdit na koni a vidět jak místní ženy připravují kyrgyzské národní nápoje - Kymyz (klisenské mléko). Jedná se o odlehlé horské jezero ležící na bezvýchodné vysokohorské náhorní plošině, kde pastýři přinášejí hospodářská zvířata v létě, založí tábor, kde budou žít - zřizují jurty. Na tomto velkolepém místě můžete vidět stovky stád a spousty různých jurt. Nocleh a večeře v jurtovém táboře.
9. den: přejezd zpět do Bishkeku s obědem. Večeře s kyrgyzskými národními tanci. Nocleh v hotelu.
10. den: dle letového řádu transfer na letiště a odlet zpět do ČR.
11. den: : přílet do ČR.